BIL fotball er kvalitetsklubb!

NFF Nordland kom og gjorde stas da klubben ble godkjent som kvalitetsklubb

G13 og styremedlemmer poserer sammen med NFFs Christian Didriksen

Under vårt ekstraordinære årsmøte mandag, kom NFF Nordlands klubbutvikler Christian Didriksen på besøk for å hedre BIL fotball med synlig bevis på at klubben nå kan kalle seg en kvalitetsklubb.

NFF Gratulerer BIL

– Først og fremst gratulerer til BIL som nå kan titulere seg som kvalitetsklubb, sier klubbansvarlig i NFF Christian Didriksen.

– Spesielt ønsker jeg å trekke frem det siste året hvor BIL virkelig har jobbet godt med klubbens styringsverktøy, og en ekstra klapp på skuldra til kvalitetsklubbansvarlig Alexander, sier han.

– De har veldig bra innhold, og brukervennligheten på klubbens nettside gjør at dette er et verktøy som kan benyttes av alle som er en del av BIL.

Nå starter jobben

– Nå har man klart første milepæl med å oppnå kvalitetsklubbstatus. Nå starter jobben med å være en kvalitetsklubb hvor man skal jobbe med å få implementert planverket i hverdagen.

– Det vil klubben lykkes med, og når man i tillegg vet hvilke fasiliteter klubben har, kommer det garantert til å bli ARTI’ i BIL, skryter Didriksen.

Hva er kvalitetsklubb?

Kvalitetsklubb gir klubben verktøy for god klubbdrift

Kvalitetsklubb er et konsept som ble lansert av Norges Fotballforbund for å gi klubbene verktøyene de trenger for å ha gode rutiner for klubbdrift.

Målet med kvalitetsklubb er å fjerne tilfeldighetene og gi et like godt tilbud til alle medlemmene uavhengig av hvem som innehar rollene som kreves for å drive klubben.

Les mer om kvalitetsklubb

Se video nederst i denne saken for å få et bedre innblikk i hva kvalitetsklubb er

NFFs Christian Didriksen flankert av nestleder Arne Robert Hartvigsen og kvalitetsklubbansvarlig Alexander Johnsen

Kvalitetsklubbansvarlig Alexander Johnsen er fornøyd med jobben som er gjort.

– Det har vært en lang prosess, men sammen med styret og sportslig utvalg har vi omsider kommet i mål, forteller Alexander.

– Fokuset i kvalitetsklubbarbeidet er aktivitet, organisasjon, kompetanse og verdier. Under alle disse bolkene er det svært mange kriterier som skal oppfylles, så det er ikke gjort på en ettermiddag, for å si det sånn.

Digital klubbhåndbok og sportsplan

– To av de viktigste forutsetningene for å kunne bli kvalitetsklubb, er å ha på plass ei klubbhåndbok og en sportsplan. Disse skal alt fra medlemmer, foreldre, trenere, spillere og ansvarspersoner kunne benytte seg av for å finne den informasjonen de behøver.

– Vi har valgt å digitalisere den da dette forenkler informasjonsflyten og gjør det enklere for oss å revidere den fortløpende, sier Alexander.

Se klubbhåndboka

Se sportsplanen

VIDEO – NFF KVALITETSKLUBB