UEFA Playmakers neste år!

Et unikt fotballkonsept for unge jenter i samarbeid med Disney.

UEFA Playmakers skal være en morsom og trygg introdusering til fotball for unge jenter i alderen fem til åtte år. Konseptet bruker historiefortelling som metode, og tar utgangspunkt i et Disney-univers.

Gjennom åtte økter fordelt på to måneder skal jentene trene på fotballferdigheter, bevegelsesferdigheter og livsferdigheter.

Se videoen øverst for å se en liten presentasjon av UEFA Playmakers.

Leder Berit Aasberg og jenteansvarlig Nora Skille Hestnes i BIL fotball var nylig på kurs i Bodø for å lære mer om Playmakers.

Vi spurte jenteansvarlig Nora i BIL fotball om hennes tanker rundt prosjektet:

– Playmakers er et rekrutteringstiltak vi ønsker å sette i gang på jentesiden i BIL fotball. Det blir spennende både for deltakere og instruktører da dette skiller seg litt ut fra den tradisjonelle fotballøkta.

Nora (t.v.) og Berit sammen med representanter fra andre klubber som deltok på UEFA Playmaker-kurset i Bodø forrige helg.

– Det er betryggende å vite at UEFA Playmakers er forskningsbasert og at man innehar verktøy man vet skaper motivasjon, og er utviklet spesielt for jenter, sier Nora.

Nora har også fått ansvaret av NFF sammen med Maren fra Tverlandet IL om å reise rundt i Nordland for å gjennomføre opplæring til andre klubber som kunne tenke seg å prøve ut dette.

Fotballeder Berit Aasberg varsler snarlig oppstart:

– Vi satser på å gjennomføre Playmaker i starten av 2024, og dette blir i samarbeid med allidretten, forteller hun.

Det er foreløpig uklart hvor stor kapasitet man har, men BIL-medlemmer vil ha prioritet. Det er ikke utenkelig at eksterne deltakere fra klubber i nærområdet kan også få plass. Vi kommer tilbake til dette ved en senere anledning.

Påmelding til UEFA Playmakers annonseres på BIL fotballs nettside og SoMe-kanaler når alt er klart.

Les mer om UEFA Playmakers på NFFs nettside (ekstern lenke)

UEFA-VIDEO OM PLAYMAKERS-KONSEPTET