Nytt trenerteam for A-laget

Finn-Bredo Olsen og videoanalytiker blant de som kommer inn.

Mange av A-lagsspillerne var til stede da Berit Aasberg presenterte det nye trenerteamet på BILs klubbhus torsdag kveld.

Siden opprykket ble en realitet, har fotballeder Berit Aasberg og resten av styret jobbet godt for å få på plass trenerkabalen foran neste års deltakelse i HESA.

Torsdag kveld kunne hun sammen med styrerepresentantene Arne Robert Hartvigsen, Erling Laugen og Tina Valan orientere A-lagets spillergruppe om hvem som skal være med som trenere.

De ble også informert om det økonomiske bak satsningen. Erling Laugen påpeker til BILfotball.no at seniorprosjektet er selvfinansierende, noe som betyr at A-laget selv står for aktiviteter som genererer midler til drift. Dette legger styret i BIL fotball til rette for.

Barne- og ungdomsfotballen ikke vil derfor ikke bli berørt av dette.

Marius Heide Horn fortsetter som hovedtrener, men får mange spennende folk sammen med seg (Foto: Jøran Horn, BAnett.no)

MARIUS HEIDE HORN

Lagets hovedtrener de siste årene fortsetter i rollen også neste sesong. Er sterkt delaktig i at seniorfotballen i Brønnøysund har blomstret den siste tiden, etter at koronapandemien la fotballen brakk i halvannet år.

FINN-BREDO OLSEN

Den UEFA A-lisensierte treneren har lang fartstid innen fotballen. Var både juniortrener og A-lagstrener i BIL før han i 1997 flyttet til Oslo, hvor han ble en del av Lyn-systemet. Var hovedtrener der i 2011-2014. Har også vært innom Stabæk.

MARTIN THORNES EINVIK

Tidligere BIL-spiller og et stort talent i sine yngre dager, men som dessverre måtte legge opp tidlig i tjuerårene etter en alvorlig skade. Gikk fra BIL til NTG og Lyn etter ungdomsskolen, og fikk senere erfaring i 2. divisjon med Levanger. I 2018 var han hovedtrener for juniorlaget.

TORD JOTEN DAGSLOTH

Bindalingen kom fra Namsos som spiller foran årets sesong. Har figurert i trønderfotballen i en årrekke for klubber som Kula, Bindal, Rørvik og Namsos, i tillegg til Levanger, som på den tiden var i 2. divisjon. Neste sesong er planen å bidra mest på trenersiden.

SIMON TVERÅMO

Har tidligere spilt ungdomsfotball i Tjalg og BIL. Skal blant annet ha ansvar for videoanalyse, noe han har mastergrad i. Simon blir et svært spennende tilskudd for klubben.

BJØRNAR MONSEN

Lagkoordinator. Alltid blide Bjørnar har vært styremedlem siden 2020, og har gjennom mange år bidratt på trenersiden for 2007-kullet.

KEEPERTRENER

En egen trener for keeperne er også på vei inn, men denne personen er ikke klar før ut på nyåret.

Styremedlemmer og trenere i skjønn forening, f.v.: Erling Laugen, Bjørnar Monsen, Martin Einvik, Marius Heide Horn, Tord Joten, Arne R. Hartvigsen, Simon Tveraamo. Foran Tina Valan og Berit Aasberg. Finn-Bredo Olsen ikke til stede.