«Kjella» ny fotballeder

Kjell Rune Stavang ble tirsdag kveld valgt som ny leder i BIL fotball etter et ekstraordinært årsmøte. Les eksklusivt intervju med både han, avtroppende leder Leif Morten Slotvik, og se hvem som kommer inn i BIL-styret.

Kjell Rune overtar etter Leif Morten Slotvik, som har vært leder av fotballgruppen siden juni 2016.

Han har spilt fotball i BIL i mange år, og har de siste årene vært trener. Først som a-trener og siden 2015 som trener for aldersbestemte lag, hvor barna hans spiller. Han har faktisk vært innom styreverv tidligere, da han som aktiv var spillerrepresentant.

Kjell Rune Stavang | Foto: BILfotball.no

Kjell Rune ser frem til å ta fatt på oppgavene i BIL fotball:

— Jeg har takket ja fordi jeg ønsker å bidra i klubben, og et lederverv med mye ansvar er interessant for meg. Jeg har sittet som styremedlem ved flere anledninger tidligere, jeg tror første gang var i 1996, da vi blant annet solgte Tor Egil Horn til Bodø/Glimt.

— Ellers har jeg vært innom de fleste alderstrinn som trener, så jeg har bra oversikt over hva som rører seg i klubben.

Han er fornøyd med måten klubben har håndtert de utfordringene som har vært som følge av koronapandemien:

— Vi må komme oss gjennom denne koronakrisen på en trygg måte, hvor alle kan bidra med sitt. Klubben har laget gode retningslinjer, og kommunikasjonen er veldig klar. Nå handler det om å følge de rådene og reglene som er kommet, og jeg er trygg på at dette vil gå bra.

«Kjella» har snakket mye med avtroppende leder Leif Morten Slotvik og mener det jobbes godt i BIL i alle ledd, og er klar for utfordringene som kommer:

— Fullføringen av hallprosjektet, samarbeidsavtale med idrettslagene på Sør-Helgeland, BIL som kvalitetsklubb og oppfølging av sponsoravtaler er bare noen av sakene vi må jobbe videre med. Dette er noe jeg skal sette meg enda mer inn i når vi får kommet skikkelig i gang.

— Vi har et godt og sammensatt styre, med kompetente medlemmer som jeg har stor tro på. Ellers ville jeg ikke takket ja til å være leder.

Nye styremedlemmer

Leif Morten skulle i utgangspunktet gi seg etter det ordinære årsmøtet i februar, men har sittet frem til nå slik at man har klart å få på plass riktig person til å overta.

I tillegg til den avtroppende lederen, har også Cecilie Einvik, Rinda Cecilie Enoksen, Kurt Nilssen og Egil Heitmann gått ut av styret.

Nye styremedlemmer, fv: Audhild Bang Rande, Bjørnar Monsen, Kari-Anne H. Amundsen og Ole Bjørn Nilsen

I tillegg til Kjell Rune, har klubben rekruttert inn flere nye styremedlemmer; Ole Bjørn Nilsen, Audhild Bang Rande, Kari-Anne Helstad Amundsen og Bjørnar Monsen har nemlig også kommet inn dørene på Brønnøysund Stadion.

Kontiunitetsbærere blir Arne Robert Hartvigsen og Jørn Harris Henriksen som er med fra fjortårets styre.

Se styresammensetningen i BIL fotball (lenke)

Leif Morten Slotvik gir seg altså som fotballeder, og forteller at dårlig tid er blant årsakene til at han velger å fratre:

— Tiden som BIL-leder har vært trivelig og med mange fine dugnadstimer. Dessverre har det vært en travel tid på flere fronter for meg. Jeg tror også det er riktig å gi stafettpinnen videre til yngre krefter, men vil komme til å stille opp for klubben når jeg har anledning, for eksempel i «pensjonistgruppen».

Leif Morten Slotvik i 2016 da han ble presentert som ny BIL-leder, flankert av det daværende styret.

Hva fremhever han så som noen av de viktigste sakene klubben har jobbet med i hans tid som leder?

— Noen av de viktigste sakene vi har arbeidet med er økonomireglement. Økonomi er alltid et viktig spørsmål. BIL fotball baserer sin økonomi på frivillighet gjennom dugnadsarbeid. Mitt ønske er at enda flere unge og foreldre bidrar fremover for å kunne skape en sunn drift.

— Byggingen av fotballhallen har naturligvis vært en veldig viktig sak for oss, og nå ser det ut til at den endelig kommer opp. Med denne hallen ligger forutsetningene for en idrettsfritidsordning også til stedet på sikt.

— Vi har også kommet godt i gang med arbeidet som skal gjøre BIL til en kvalitetsklubb. I tillegg har vi fått på plass ting som resultattavle og høytaleranlegg.

A-lag og bolyst

— Jeg synes det er beklagelig at vi ikke kan stille med et A-lag i øvre divisjon på Helgeland denne sesongen. Jeg har imidlertid stor forståelse for det vedtaket som er gjort ut fra spillerstallen som er tilgjengelig.

— Utfordringen fremover blir å skape bolyst, arbeidsplasser og trivsel i Brønnøy. Gjerne flere skoleplasser ut over videregående, og fagskoler. Dette vil bidra til at ungdommen blir, får tilhørighet og kanskje til slutt finne seg arbeid i området. Og at de finner tilbake til fotballbanen. BIL skal være en viktig bidragsyter til å fremme bolyst gjennom sine mange aktivitetsskapende engasjementer.

— Om alle bidrar positivt så har vi helt sikkert et A-lag høyere opp etter hvert.

Klubben takker Leif Morten og de øvrige styremedlemmene for fantastisk innsats, og ønsker Kjell Rune Stavang og det nye BIL-styret lykke til i tiden fremover!