Joakim har skrevet under for Rana FK

Den tidligere BIL-spilleren forlater Levanger FK og har skrevet under for 3. divisjonsklubben.

Joakims presentasjonsvideo fra Rana FKs facebookside

Rana FK fortsetter å styrke stallen sin foran neste sesong i Norsk Tipping-ligaen.

Forrige uke sikret de seg Nicklas Olai Sundsvåg fra Bodø/Glimt, og tirsdag kveld ble Joakim presentert på klubbens Facebook-side.

– Rana viste et voldsomt engasjement og interesse for meg som spiller, noe jeg setter stor pris på, så når de kom på banen med et godt tilbud var valget enkelt, forteller Joakim til BILfotballNO.

Joakim har siden han forlot BIL høsten 2018 spilt for Træff i tredjedivisjon og toppfotball med Levanger. Etter å ha vært mye involvert for Levanger i fjor, har det imidlertid blitt lite fotball denne sesongen.

Motivasjonssvikt som følger av mye skader må ta på seg mesteparten av skylden for dette:

– Jeg har vært mye skadeplaget i år, og påfølgende lite motivasjon har ført til at jeg har hatt et halvår med opphold. Motivasjonen er på topp nå, og jeg gleder meg virkelig til å spille for Rana FK.

Joakim Stormo Halsen i aksjon mot Åga (foto: Simon Aldra)

Nyansatt Rana FK-trener Ørjan Valla, med fortid blant annet som hovedtrener for Skeid, er svært glad for at overgangen med Joakim har kommet på plass:

– Vi har gjennom vår sportssjef Jimmy Fjelldalselv hatt kontakt med Joakim en stund. Joakim blir en spennende tilvekst for oss med sine offensive og kreative ferdigheter.

Valla påpeker også at det er viktig å forsøke å skape en «Helgelands-identitet» over laget, og gleder seg til å jobbe med Joakim:

– Å få signert en helgelending er både motiverende og et godt signal for oss og omgivelsene. Han har også fått gode skussmål fra tidligere trener Alexander Ediassen, og jeg gleder meg til å bli kjent med og utvikle Joakim videre, sier Valla til BILfotballNO.

Joakim kom til BIL da han var 13 år. Her fra tiden i Tjalg (foto: BAnett)

Joakim er klar på at han ønsker å spille på et høyere nivå enn tredjedivisjon, hvor Rana FK befinner seg nå.

– Både min og klubbens ambisjonsnivå er høy, spesielt nå som Mo endelig har klart å skape et samarbeidslag og satsing. Et langsiktig mål må være å utvikle både klubb og spillere på en så god måte som mulig, slik at man ikke bare skal være et stabilt tredjedivisjonslag, men spille høyere i divisjonssystemet.

Etter noen måneder uten regelmessig trening er ikke nødvendigvis formen på topp ennå, men han lover å være klar til sesongoppkjøringen i januar:

– Jeg har hatt opptrening en måneds tid nå, så godformen er ikke helt på plass, men jeg er lettrent. Det blir godt å få kjenne på den igjen, og den er ikke langt unna, avslutter Joakim.

Vi ønsker Joakim lykke til med spill for Rana FK neste sesong!

Video: Joakim Stormo Halsen avgjør Dana Cup-finalen i 2015