Høstsesongen reddet

Regjeringen har åpnet for at det kan spilles fotballkamper fra 1. august

Det skjer etter massivt press de siste dagene. Vedtaket betyr i praksis at alle lag fra junior og nedover kan spille kamper utover sensommer og høst.

NFF Nordland har allerede begynt å sende ut forslag til kampoppsett, og det innebærer halv serie hvor lagene i de fleste tilfeller kun spiller ett oppgjør mot hverandre, med sesongforlengelse til ca. midten av oktober.

Foreløpig er det ikke gitt grønt lys for seniorfotballen på breddenivå. Her har man ikke engang lov å trene uten å holde minst en meter fra hverandre. Det er naturligvis svært frustrerende.

Arne Robert Hartvigsen

BILs sportslige leder Arne Robert Hartvigsen mener det er på høy tid at man kan begynne å konkurrere igjen:

– Det er positivt at vi endelig har fått en dato å forholde oss til, selv om jeg personlig synes vi skulle ha åpnet opp for kamper allerede nå, sier Hartvigsen på telefon fra en av fjelltoppene på Sør-Helgeland.

Hartvigsen er imidlertid kritisk til at det ikke åpnes for alle.

– Jeg mener de også burde åpnet for seniorene, men stoler på at det kommer positiv bekreftelse på dette innen kort tid. Det er vanskelig for våre gutter på a-laget å opprettholde motivasjonen uten en klar dato i sikte, avslutter han, før han beklager seg med at han behøver begge hender i de bratte nedoverbakkene.

Les NFFs uttalelse om åpningen av barne- og ungdomsfotballen