BIL videre i cupen

Video: Se alle målene fra kampen

BILs A-lag er videre i cupen etter å ha slått Sandnessjøen 2-1 på bortebane, og håper på hjemmekamp i neste runde!

Nyopprykkede BIL var i utgangspunkt ikke kvalifisert til cupen i og med at kun fjerdedivisjonslagene fra 2023 kunne delta. Etter at Bossmo & Ytteren måtte si fra seg plassen da de slo seg sammen med Selfors, fikk de blåhvite imidlertid sjansen.

Resultatet av cupoppsettet ble et tøft borteoppgjør mot den historiske rivalen Sandnessjøen i første kvalifiseringsrunde, det første møtet mellom lagene på nesten fire år.

Første cupmøte siden 2016

Forrige gang disse to møttes i cupen var tilbake i de sepia-tonede dagene i 2016. Den kampen endte 2-2 i Brønnøysund, etter at Sandnessjøen scoret dypt på overtiden slik at kampen til slutt endte i straffesparkkonkurranse. Der seieret de gule fra Alstahaug i en kamp der kun Marius Heide Horn og Andreas Solli fra dagens BIL-tropp deltok.

Denne gangen var det BILs tur til å stikke av med seieren.

Maciej-dobbel

Det var et redusert BIL-lag som reiste til Alstahaug lørdag morgen. Viktige spillere som Vetle Vinje, Alfon Slotvik og Henning Gladsø manglet, men det var mer enn nok krutt BIL sendte avgårde.

For Maciej Soboczynski sendte BIL i føringen med et prosjektil 36 minutter ut i kampen. Det varte ikke lenge, for bare tre minutter senere utlignet Sandnessjøen.

Syv minutter før full tid scoret imidlertid Maciej igjen, men denne gangen klarte ikke hjemmelaget å svare, og BIL kunne juble for 2-1-seier.

– Rett i krysset

Tres Amigos: Maciej, Artur og Leander venter på ferja etter SIL-kampen

Tomålsscorer Maciej Soboczynski beskrev målene sine slik etter kampen:

– På det første målet fikk jeg ballen fra Artur ute på kanten. Jeg skjærte inn mot sekstenmeteren og skjøt ballen i krysset. Vinnermålet kom etter en gjennombruddspasning fra Tage, hvor jeg først lobbet ballen over keeper før jeg driblet av en forsvarsspiller og plasserte ballen i målet med venstrefoten.

Med dagens to fulltreffere har den unge venstrekanten nå scoret 29 mål bare bare 17 seniorkamper.

– SIL hadde mye ball

Leander Aas Nilsen og Artur Figueiredo snakket også med bilfotball.no etter kampen, og hadde følgende å si:

– SIL hadde mye ball, og vi gikk ofte for kontringer. Vi lå veldig fint i ramma og slapp de ikke til så veldig mye, forteller Leander.

– Mye bra kjemi og flyt i første omgang, i andreomgangen var det litt mer klabb og babb med mer lange baller og få trekk i angrepene, forklarer Artur

– Det ble hett på slutten, men vi red det av, og er fornøyde med å reise hjem med seier, sier Leander.

Treneren glad for seier

Trenerkvintetten koser seg på Tjøtta: F.v: Kjell Dagsloth, Simon Tveråmo, Marius Heide Horn, Tord Dagsloth og Martin Einvik

Hovedtrener Marius Heide Horn var naturligvis glad for seieren:

– Det var en relativt jevn kamp der Sandnessjøen har mest ball, men vi ligger veldig godt etablert og slipper til lite. I tillegg er vi giftige på kontringer og klarer å gjøre ting med ballen selv også.

– Jeg vil si det er et steg opp fra treningskampen forrige uke, og spiller stort sett hele kampen slik vi gjorde i førsteomgang mot Rørvik.

God flyt

Det var så vidt det ble cupkamp. Med barnefotballturnering i Sandnessjøen samme dag var det mange som skulle til Stamnes. Marius forteller om en dag hvor alt gikk deres vei.

– Fotball et spill med marginer, og for vår del har vi hatt marginene på vår side hele dagen. Vi kom såvidt med ei stappfull ferje hvor den siste bilen kom med på centimeteren, og vi kom ikke frem før det var tre kvarter til kampstart.

Marius er for øvrig den eneste gjenværende spilleren som startet cupoppgjøret i 2016, og var den som glapp markeringen da Vegard Theting utlignet på overtid for åtte år siden.

– Jeg husker jeg var så irritert over tapet at jeg stod opp grytidlig klokken fem dagen etter for å ta en løpetur, ler Marius.

Vi tipper han sover bedre i natt.

ØVRIGE CUPKAMPER I NORDLAND

Fauske Sprint – Hulløy 3-0 (walkover)
Grand Bodø – Innstranda 0-3
Rørvik – Mosjøen (spilles søndag)

BIL møter sannsynligvis vinneren av Rørvik – Mosjøen.

KAMPFAKTA

Sandnessjøen – Brønnøysund 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Maciej Soboczynski (36), 1-1 Jesper Westin (39), 1-2 Soboczynski (83)

BIL (4-3-3): Joshua Nkiriyumwami – Jonas Hanssen Wik, Tord Joten Dagsloth, Steffen Strøm, Marius Heide Horn – Artur Elisar Stokkvold Figueiredo, Kristoffer Horpestad, Niklas Rørmark Andersson – Noah Leander Pettersen, Leander Aas Nilsen, Maciej Sobocznski

Innbyttere: August Andreassen (for Noah), Tage Ovesen Buvik (for Leander), Mathias Bendiksen (for Jonas), Sebastian Langfjord (for Kristoffer). Ubenyttet: Andreas Solli og Muddasir Abdi

Gule kort: Henrik Solheim, Iver Leirvik, William Blomsø, Markus Guttormsen og Hans Schei (SIL), Steffen Strøm, Maciej Soboczynski og Mathias Bendiksen (BIL)

Dommer: Christopher Djå Sandmo (Sverresborg)