BIL enige med Glimt om Isak

Klubbene er enige om utdanningskompensasjon for Isak Helstad Amundsen (20).

18. februar i år ble Isak Helstad presentert som ny spiller i Bodø/Glimts A-stall. Han ble tildelt trøyenummer 6 og spilte mye for Glimt i treningskampene, og gjorde sitt første mål borte mot Lillestrøm i en av disse. Dette er bakgrunnen for at klubbene nå må bli enige om kompensasjon for lysluggen fra Sira Erlands vei.

For når spillere under 23 år signerer proffkontrakt, har moderklubben krav på utdanningskompensasjon.

Isak har spilt for BIL siden han var liten gutt, og ble A-lagets yngste spiller gjennom tidene da han som 14-åring gjorde sin debut i 2014. Han har dessuten vært med på flere fine øyeblikk i BIL-trøya, blant annet BILs historiske Dana Cup-seier.

Da han var ferdig på videregående i 2018, vendte han nesen mot Nordlands hovedstad og spill for Bodø/Glimts B-lag. Der ble han etter hvert omskolert til midtstopper, og spilte sågar med kapteinsbindet for andrelaget i 2019-sesongen.

Tirsdag ble BIL og Glimt enige om rammene rundt utdanningskompensasjonen.

– Vi ble enige om detaljene i går, og har nå signert en avtale med Glimt, sier BIL fotball-leder Kjell Rune Stavang

– Forhandlingene har dratt ut i tid, men dette er kun av praktiske årsaker og ikke uenigheter, forteller Stavang.

– Betydelig bedre avtale enn det vi har krav på

– Avtalen er konfidensiell mellom klubbene, men det jeg kan si er at den er betydelig bedre enn det vi egentlig har krav på. Hvor bra den ender opp med å bli forutsetter noen sportslige betingelser som antall kamper og et eventuelt videresalg, opplyser Stavang.

– BIL vil nå motta sårt tiltrengte midler i en tid hvor vi har mistet en del av inntektsgrunnlaget grunnet koronarestriksjonene.

Tatt store steg

I følge Bodø/Glimt har Isak tatt store steg i vinter, og tatt vare på de mulighetene han har fått. Hans holdninger er også blitt rost opp i skyene av Glimt-leiren.

Han er i utgangspunktet tiltenkt en midtstopperrolle, men kan som kjent også bekle en rolle på backplass og indreløper.

BIL Fotball og hele Brønnøysund IL ønsker Isak lykke til videre i Bodø/Glimt, norges for tiden BESTE fotballag!

Isak Helstad Amundsen i Glimt-trøya | Foto: Bodø/Glimt