Videohistorie: Korgen – BIL fra 1992!

Her kan dere se hele kampen fra da BIL tapte 2-1 borte for Korgen en augustdag for nesten 23 år siden!

Dypt inne på Korgen ILs hjemmeside har vi funnet et morsomt gammelt opptak. Der ligger nemlig hele kampen fra da BIL spilte bortekamp mot Korgen.

BIL stilte med følgende lag:

1 Tor-Egil Horn
2 Bertil Dybos
3 Narve Amundsen
4 Sigbjørn Gladsø
5 Roy Arve Pedersen ©
6 Per Bjørnar Paulsen
7 Håvard Arntsen
8 Thomas Baustad
9 Trond Mathisen
10 Kjell Hjelmseth
11 Ståle Hjelmseth

HELE KAMPEN

Trykk fullskjermikonet nederst til høyre…

Her er kampfakta fra Rana Blad:

korgenbil_1992KIL slo BIL

Kampfakta
Mål: 1-0 Knut Sjøfors (27), 2-0 Torstein Vassdal (70), 2-1 Kjell Hjelmseth (85)
Gule kort: Ståle Lian og Torstein Frantzen, Korgen, Håvard Arntsen, BIL
Dommer: Johnny Pedersen, Finneid IL
Tilskuere: 190

Korgen IL fant omsider høstformen. Spesielt førsteomgangen var bra med drøssevis av 100 prosent-sjanser, og ledelse ved pause.

Andre omgang ble et stort antiklimaks med svak fotball. Omgangens eneste beholdning var Torstein Vassdals perfekte heading i krysset etter hjørnespark.

Brønnøysund kom aldri inn i kampen, og truet aldri KILs seier.

Fra kampprogrammet

Lagoppstilling
Rune Oldernes, Vegard Vang, Olav Oldernes, Bjørn Erik Dambråten, Andre Nygård, Torstein Frantzen, Ståle Lian, Jostein Wie, Tommy Bjørkås, Torstein Vassdal, Knut Sjøfors

Tribunerøsten
Jeg var flau da dommeren blåste av siste hjemmekamp. Slikt skal ikke gå an, plutselig rakner alt og vi slipper inn fire mål på noen minutter, og det endatil med en mann mere på banen. Værsågod forsyn dere! Det hjelper ikke at halve laget var på skadelista/fraværende. Dette var for svakt!

Verre var det faktisk å høre fra Ørnes resultatet sist helg. Å tape mot et lag som bare har vunnet en kamp på to år, det er ikke lov! Og enda en gang var vi en mann mer på banen. Hva er det egentlig som skjer? OK. Halve laget er ute pga skader, keeper spiller back, back spiller spiss osv., men allikevel… Rapportene forteller om endel merkverdige avgjørelser, Olav runder motspiller og plasserer ballen sikkert i mål, offside! Klart at slikt er surt og gjør det vanskelig å vinne, men igjen, allikevel….

Korgen har vært høstlag, nå virker det ikke slik lenger. Skader vil alltid forekomme i fotball, og er endel av spillet. Vi må bare fortsette, bite tenna sammen å gyve på.

I dag står Brønnøysund på andre banehalvdel. Denne kampen skal vinnes! De stjal tre poeng fra oss i vår, nå skal vi ha oppreisning, og da er det bare å legge de siste kampene igjen i garderoben og gå ut og krige til oss disse. Enkelt og greit. Brønnøysund ligger ett poeng foran oss, og vi skal være foran når sesongen er ferdig, da er kun seier godt nok i dag. I tillegg kommer Halsa halsende bakfra, og er kun poenget bak oss.

Vi på tribunen har ikke mistet troen, vi er bare litt i sjokk. I dag våkner vi igjen med en forykende fotballkamp med Korgen i hovedrollen. Vi har så mye å hevne i denne kampen at det bør bli en klar, klar seier.

Trenerens kommentar
Så gavmilde som vi har vært etter ferien, kan jeg ikke huske vi har vært før.

Selv om vi har en del skader finnes det ikke unnskyldninger gode nok for å måtte bokføre 0 poeng etter å ha møtt topp og bunn.

Forrige helg hadde vi besøk av et Sprint-lag som vi helt klart ihvertfall burde tatt poeng fra, men som vi istedet «gir» en komfortabel 6-0 seier.

Siste helg besøkte vi Ørnes og ble forsåvidt godt mottatt. Men som gjester var vi svært så gjestfrie. Vertskapet fikk sin første seier, med 2-1 og 3 poeng i lomma. Selv om vi fikk annullert 2 mål pga en unik og for meg helt ny offsidetolking, må vi innrømme at dette var årsverste.

Det vil føre for langt å her komme inn på årsaker, og analysere vår situasjon. Vi kan bare konstantere at vi ikke har klart å videreføre den fine trenden vi hadde i vårsesongen.

Det går ikke alltid slik en formoder. Vi legger bak oss det som har skjedd, og «starter på nytt».

Siste møte med BIL tapte vi 4-3 i det 95. minutt. Bare det burde være motivasjon nok til å ta en skikkelig hevn.

I tillegg har vi også ett par dårlige kamper i høst og hevne.

Dette bør være inspirasjon rikelig til å ta ut maksimalt for å vinne denne kampen.

Kort og godt: Ikke mere dikkedarier!