Vellykket julecup i bobla

Etter flere år uten en juleturnering i fotball, gjorde den i år et etterlengtet comeback andre juledag, og for første gang i BILs fotballboble.

Tolv herrelag og fire damelag spilte på tre baner som målte 20×40 meter. Hvert lag måtte stille med fire utespillere og en keeper, i tillegg til makismalt tre innbyttere.

FERIEGJESTER

Mange feriegjester var i aksjon i det som ble en underholdende og vellykket turnering.

Tre-fire lag pekte seg ut som de klare vinnerkandidatene på herresiden; ungguttene i Katmandu Elite seilte tidlig opp som den største favoritten etter tre strake seiere og tjue scoringer i puljespillet. I tillegg gikk de andre favorittene Farmenkameratene, Samba og Hello Titty trygt videre til kvartfinale.

Katmandu Elite

Katmandu Elite

Mens Katmandu enkelt beseiret Innavla og Snurring i henholdsvis kvart- og semifinalen, møttes Farmenkameratene og Samba hverandre i den første sluttspillkampen. Her måtte straffesparkkonkurranse til før sistnevnte til slutt kunne strekke hendene i været.

Semifinalen mellom Samba og Hello Titty var av den svært spennende sorten. Farmenkameratene ledet hele 3-0, før Hello Titty, med Bjørn Arve Lund og Andreas Stormo i spissen, sørget for en eventyraktig snuoperasjon. 3-0 ble til 3-3, før Hello Titty avgjorde helt på tampen.

KATMANDU OVERBEVISTE

Dermed ble det finale mellom Katmandu og Hello Titty.

Joakim Stormo Halsen sørget for tidlig 1-0-ledelse over onkel Andreas og Hello Titty. Bjørn Arve Lund utlignet imidlertid like etter, men før man visste ordet av det gikk Katmandu på ny opp i ledelsen, denne gangen etter mål av Fredrik Salhus.

Så ble det en periode med sjanser til begge lag, og det var til slutt Katmandu og Tobias Lund Korsgaten som kunne juble for den neste scoringen.

Hello Titty forsøkte forgjeves å svare med en redusering og fortsatt spenning i kampen, men Stian Kristiansens 4-1-scoring et drøyt minutt før full tid fjernet all tvil. Da hjalp det ikke at Lund scoret sitt andre da han reduserte til 2-4 like før slutt.

Katmandu kunne dermed strekke vandrereinsdyret i været og sprette champagneflasken som vinnere av julecupens herreklasse!

[button link=”https://www.youtube.com/watch?v=PI-Z8dXUG8Q&feature=youtu.be” icon=”youtube” bg_color=”#ed0e0e”]Trykk for å se redigert opptak av herrefinalen![/button]

FIRE DAMELAG

I dameklassen deltok fire lag som spilte i én enkel pulje.

Finalist Tjalg Old Ladies

Finalist Tjalg Old Ladies

Alle lagene gikk til semifinale, hvor puljevinneren skulle møtte laget på fjerdeplass, mens nummer to naturlig nok skulle møte nummer tre.

Innbytterbenken vant pulja etter to seiere og ett tap. Sport Torghatten 3 kom på andreplass med fire poeng, noe Tjalg Old Ladies også hadde, men med dårligere målforskjell. Galatasaray med sine to poeng kom sist.

I semifinalen vant Innbytterbenken 3-1 over Galatasaray, mens Tjalg Old Ladies vartet opp med en svært solid 6-1-seier over Sport Torghatten 3.

HØY KVALITET I DAMEFINALEN

Finalen var lenge tett og spennende. Ikke minst velspilt, for det var mange flotte detaljer og pasningsspill som ble servert tilskuerne i bobla.

Vinnerlaget Innbytterbenken

Vinnerlaget Innbytterbenken

Frida Ellingsen sørget for 1-0-ledelse til Innbytterbenken, før Johanne Kristiansen utlignet til 1-1 for Tjalg Old Ladies.

Fem minutter før slutt brakte Hege Aakvik Innbytterbenken opp i føringen igjen. En flott soloprestasjon av Tjalg Old Ladies Hanne Reppen tvang Innbytterbenkens keeper i strekk på et skudd som hadde retning mot krysset.

Kort tid etter trodde Tjalg og samme Reppen at de hadde utlignet til 2-2 på et lekent hælspark, men dommer Lasse Lien hadde helt riktig fått med seg at ballen såvidt hadde gått ut til innkaste sekunder i forveien.

Nærmere kom ikke Tjalg Old Ladies. Istedet sørget Nina Aakvik for to kjappe scoringer, som fastsatte sluttresultatet til 4-1 i favør Innbytterbenken.

Dermed kunne også de heve reinsdyret i været som bevis på at de var vinnere av julecupen!

[button link=”https://www.youtube.com/watch?v=v9wP3rieEx0″ icon=”youtube” bg_color=”#ed0707″]Trykk for å se høydepunkter fra damefinalen![/button]

B-SLUTTSPILL HERRER

Lokomotiv Velfjord

Lokomotiv Velfjord

Det ble også spilt B-sluttspill på herresiden.

I finalen møttes Lokomotiv Velfjord og Andy Tate FC, som hadde beseiret henholdsvis Hallvards Disipler og BIL 2 i semifinalen.

Finalekampen ble til slutt vunnet av Lokomotiv Velfjord.