Slo Fauske Sprint på bortebane

Etter det flaue tapet borte mot Åga forrige helg, reiste BIL seg som forventet borte mot Fauske Sprint på SKS Arena.

Fauske er tippet på andreplass bak Bodø/Glimt 2 av flere bookmakerselskaper, og har startet sesongen sterkt med fire seiere og én uavgjort, samt et bortetap mot et Bodø/Glimt 2-lag som for anledningen var forsterket med flere spillere fra a-laget.

Sykdom og skader i BIL-leiren

BIL på sin side har vært uheldig med uavgjort mot Innstrandens og Grand Bodø, to kamper de dominerte, samt hjemme mot Sandnessjøen, hvor man rett og slett rotet bort to poeng etter en svak andreomgang.

BIL manglet flere spillere til sykdom og skader, og med to forfall rett før avreise fredag ettermiddag var det for sent å hente inn erstattere. Bare tolv spillere reiste, inkludert Steffen Strøm, som knapt har trent siden skaden han pådro seg for flere uker siden. Bodø-stasjonerte Ørjan Valan Haugen, som også var med i bortekampen mot Grand tidligere i sesongen, steppet inn i tolvte time, til tross for feber.

BIL-scoring etter 42 sekunder

BIL tok ledelsen før det var spilt femti sekunder. BIL går rett i angrep via Espen Øverås, som i et mesterlig medtak på pasning av Tobias Lund Korsgaten er nære på å sette inn den første scoringen. Det ble istedet corner, og på innlegget fra Andreas Blomstervik Hansten møtte «veteranen» Marius Heide Horn ved første stolpe. 1-0 til BIL-guttene.

Marius Heide Horn ga BIL ledelsen

Marius Heide Horn ga BIL ledelsen

Fauske er nære ved å utligne, også de på et hjørnespark, men Steffen Strøm redder BIL i siste liten med hodet på en ball som var på vei i mål.

Utligningen kom etter atten minutter. Hjemmelaget slår inn fra venstresiden og finner Emil Pettersen. Han vender fint og plasserer ballen til side for keeper og kaptein Tommy Horn.

Straffebok rett før pause

BIL ble snytt for et soleklart straffespark, noe kommentatorerene fra Avisa Nordland var helt enig i. Henning Gladsø tok ballen forbi keeper og blir felt av keeper. Dommeren vinket videre, til tross for assistentdommerens vinking fra sidelinjen.

Rett før pausesignalet blir Henning Gladsø på ny felt da han skal runde keeper. Denne gangen får BIL straffespark. Isak Helstad Amundsens skudd blir dessverre for løst.

BIL rett i strupen på Fauske

Reddet straffespark: Tommy Horn

Reddet straffespark: Tommy Horn

Som i første omgang starter BIL – i orange drakt for anledningen – med en scoring før minuttet er spilt. Espen Øverås drar seg ned langs høyresiden og legger inn til Henning Borgen Gladsø som fullfører angrepet med en vakker volleyscoring i krysset.

Sekstiåtte minutter ut i kampen får BIL nok en scoring, denne gangen er det Espen Øverås som er målscorer. Tobias Lund Korsgaten slår en ball inn i feltet hvor Øverås dukker opp på blindsiden av forsvarsspilleren og smeller ballen på halvvolley i lengste hjørne.

Rett før dette misbrukte Sprint et straffespark som Tommy Horn reddet på herlig vis.

Fauske Sprint svarte bare minutter senere. Tobias Lund Korsgaten er uheldig som setter ballen i eget mål.

Bittert for BIL som rett før skal ha straffespark når Andreas Blomstervik Hansten blir felt i hjemmelagets sekstenmeteren. Venstrebacken kjører ei Cruyff-vending på en Fauske-spiller som ikke henger med, og feier vekk beina til Hansten. Som i førsteomgang vinker dommeren spillet videre.

Fire minutter før full tid gjør Isak Helstad Amundsen opp igjen for straffemissen i første omgang, og avgjør kampen fortjent til fordel BIL. Alene med keeper runder han hjemmelagets sisteskanse og triller enkelt inn 4-2 og sitt femte mål for sesongen. Rett før har for øvrig Amundsen en like stor sjanse, der gikk skuddet rett på keeper Lars Jonas Hjemaas.

God kamp av BIL som slår topplaget Fauske Sprint, som for øvrig var veldig gjestfrie mot de tilreisende fra Brønnøysund med servering av pizzabuffet etter kampslutt. Ikke dårlig.

God dommertrio

BIL-guttene, til tross for et to straffemisser, var fornøyd med den unge dommeren Thomas Bentsen fra Bodø Glimt etter kampen.

Etter to-tre kamper med variabel kvalitet var det forfriskende å se en dommer som kommuniserer med spillerne ute på banen og lot spillet flyte. Her har mange dommere mye å lære.

To tomler opp!

Midtbanetrioen får skryt

Midtbaneterrier Fredrik Salhus var en av de mest fremtredende spillerne ute på SKS Arena

Fredrik Salhus var en av de mest fremtredende ute på SKS Arena

Skryt til den unge midtbanetrioen Isak Amundsen, Fredrik Salhus og Adrian Sandvik, som la ned en solid dose svette ute på banen og fikk Fauske-spillerne til å jakte skygger.

Tommy Horn, som var enorm i feltarbeidet, og reddet et straffespark, skal også ha sin del av æren.

Tre målpoeng (mål og to assist) til Espen Øverås ble det også.

Egentlig bør alle nevnes. Alt fra innbytter Andreas Solli, som var høyst delaktig i 3-1-scoringen, og en febersyk og Bodø-stasjonert Ørjan Valan Haugen som steppet inn på kort varsel, etter flere sykdomsforfall i BIL-leiren rett før avreise.

[box]KAMPFAKTA

Fauske Sprint – Brønnøysund 2-4 (1-1)

Hesa

SKS Arena

Mål: 0-1 Marius Heide Horn (1), 1-1 Emil Pettersen (18), 1-2 Henning Borgen Gladsø (46), 1-3 Espen Øverås (63), 2-3 Thomas Hultmann (70), 2-4 Isak Helstad Amundsen (86)

Gult kort: 2x Fauske, 1x BIL (Marius Heide Horn)

Dommer: Thomas Bentsen, Bodø Glimt

Tilskuere: En del

BIL: Tommy Horn – Steffen Strøm (Andreas Hovemoen Solli 60′), Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Adrian Sandvik – Espen Øverås, Fredrik Salhus, Isak Helstad Amundsen, Suhaib Mehdi Samatar (Ørjan Valan Haugen 83′) – Henning Borgen Gladsø

Man Boy Of The Match: Fredrik Salhus[/box]