Tommy berget poeng

Superinnbytter Tommy Horn berget BIL med sin 3-3-scoring fem minutter før full tid.

Oppgjøret mellom BIL og Grand Bodø på Brønnøy Stadion i siste seriomgang, var kampen om femteplassen i Hesa-serien. BIL ville rykke ned en plass og byttet med Grand Bodø dersom sistnevnte tok med seg alle poengene hjem.

Stormkast og høljeregn

Værforholdene var ikke de aller beste, men etter styrtregn innledningsvis, foregikk førsteomgang uten for mye påvirkning fra den ellers så sterke vinden, som også tidvis regjerte på kunstgressbanen.

BIL skapte det aller meste av det som var sjanser i førsteomgangen, og hadde flere avslutninger og nesten-sjanser. Blant annet testet Eskil Mikkelsen Svartis og Adrian Sandvis skuddfoten ved et par anledninger hver, uten at gjestenes keeper hadde for store problemer med disse. Aller nærmest for hjemmelaget var imidlertid Joakim Stormo Halsen som fra kort hold skjøt i stolpen på blankt mål. Innlegget som ble slått inn var hardt og flatt, og BILs toppscorer ble nok litt tatt på sengen. Minutter før pausesignalet misbruker også Tobias Lund Korsgaten en kjempesjanse alene med keeper. Stopperkjempen som vanligvis er nådeløs fra en slik posisjon er uheldig og ballen går til side for mål.

Super sub - Tommy Horn (trykk for større)

Super sub – Tommy Horn (trykk for større)

Omdiskutert straffespark og selvmål

I mellomtiden var det Grand som fikk gå i ledelsen på et omdiskutert straffespark. En langball i bakrom når en Grand-spiller først, men like før avslutningen kommer Sigurd Herrera inn fra siden og takler i siste liten. Dommer Øyvind Wang peker på hjørneflagget, men assistentdommer Geir Rådmannsøy var uenig og mente det var straffespark, til protester fra BILs spillere.

Straffe ble det, og det ble sikkert ekspedert i mål bak BIL-keeper Brayn Musoni.

I løpet av hvilen blåser det skikkelig opp, og BIL får en kraftig motvind i starten av andre omgang. Likevel skaper de blåhvite omgangens første store mulighet ved bursdagsbarnet Isak Helstad Amundsen. Den nybakte 18-åringen måtte dessverre konstatere at Grand-keeperen vartet om med en god redning i 1 mot 1-duellen.

I stedet er det Grand som scorer igjen, denne gangen på en flott kontring på et BIL-lag som presset høyt.

Heldigvis for BIL, lettet vinden etter hvert, og Sigurd Herrera tenner samtidig nytt håp i hjemmelaget med sitt reduseringsmål etter å ha møtt et frispark med høyrefoten. Ikke lenge etterpå er samme mann uheldig da han header ballen i eget mål etter et Grand-frispark, i en ellers veldig god BIL-periode.

Supersub Horn

BIL tar seg etter hvert sammen og skaper masse trøkk mot Grand, og får igjen redusert på et Joakim Stormo Halsen-straffespark, etter en desperat rugbytakling på Andreas Blomstervik Hansten innenfor sekstenmeteren.

Fem minutter før slutt sitter en meget fortjent utligning. Tobias Lund Korsgaten sender en ball inn i feltet som blir headet ned i føttene på innbytter Tommy Horn av Adrian Sandvik. Horn, som begynte kampen som keepereserve ble sendt på banen minutter i forveien i jakten på utligningsmålet, plasserte ballen perfekt til side for keeper.

Flere mål klarte ikke BIL å score, og da endte det 3-3 i serieavslutningen. Etter to svært svake bortekamper var 3-3 et helt greit resultat for hjemmelaget da kampen ble som den ble.

PS: Damelaget spilte også 3-3. Mer om kampen senere.

[box type=”info”]Kampfakta

Hesa, 14.10.17

Brønnøysund Stadion

Brønnøysund – Grand Bodø 3-3 (0-1)

1-2 Sigurd Elvebakk Herrera
2-3 Joakim Stormo Halsen
3-3 Tommy Horn

BIL (1-4-2-3-1): Brayn Musoni – Jey Kongram Jørgensen (Tommy Horn 82), Sigurd Elvebakk Herrera, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Eskil Mikkelsen Svartis, Adrian Sandvik – Suhayb Mahdi Samatar (Abdifatah Mustaf 78), Isak Helstad Amundsen, Joakim Stormo Halsen – August Einvik Kildal (Oliver Bugge Unwin 72)[/box]