To lokale spillere på kretssamling

Klara Marie Stokkvold Figueiredo og Sevald Bøkestad Andreassen deltok denne helgen på kretssamling i Mo i Rana.

Sammen med de beste spillerne i 2002- og 2003-klassen i Nordland spilte de to kamper og  gjennomførte to treningsøkter i regi av landslagsskolen. Fjorårets talentsamlinger i Nordland resulterte i fem landslagsspillere på U15.

På samlingen ble det delt inn i totalt fire lag; to på jente- og to på guttesiden. Spillerne på lagene bodde og trente sammen og møtte hverandre i to kamper.

Hvert lag hadde to trenere. BILs Alexander Ediassen hadde medansvaret for det ene guttelaget sammen med tidligere spillerutvikler i Strømsgodset Ørjan Valla.

Klara Marie viste bra spill på den sentrale midtbanespilleren. 13-åringen har hatt en imponerende sesong med J13-laget til BIL hvor de vant alle kampene i serien. De kom nylig også på andreplass i Rede Cup.

Sevald spiller til daglig i Vevelstad IL, en klubb som har fostret frem mange gode spillere opp gjennom årene. De siste par årene har han hospitert endel med BIL, i tillegg til å deltatt i diverse turneringer med de. Også han imponerte under samlingen, både fra backplass, men spesielt som en av to sentrale midtbanespillere på kampen spilt søndag.

Forhåpentligvis blir begge å se etter nyttår. Da er det ny samling og da skal også de fremste 2001-spillerne inn. Hvem vet, kanskje går de hele veien og kommer med på kretslaget i 2017?

> Les mer om spillerutvikling i Nordland 2016-2017