Tjalg Reunion og Katmandu fortjente vinnere

Tjalg Reunion slo fjorårsvinneren, mens suverene Katmandu lekte seg i finalen

Den tradisjonelle andre juledagsturneringen i Brønnøyhallen inneholdt mange spennende kamper, men til slutt ble det favorittseier både i jente- og gutteklassen.

Over hundre deltakere var med og fordelt på de 18 lagenene. Mange av de folk som er hjemme på juleferie. Sånn sett en fin måte å treffe gamle kjente på fra fotballmiljøet i Brønnøysund, og noe som er minst like hyggelig som å score mål og ta førsteplasser.

Jevne jentekamper

På jentesiden var det seks påmeldte lag, hvor alle var satt sammen i samme pulje. Alle møtte ikke alle, men spilte tre kamper hver, hvor de fire beste lagene gikk til semifinale.

De tre første jentekampene endte 0-0, før Tjalg Reunion etter hvert begynte å skru opp tempoet i den tredje kampen. Da var det ikke lett å henge med i svingene.

De gamle er eldst

Det deltok to svært unge lag i 13-årslaget WeFixIt, og 14-årslaget Rogers Disipler. Begge gikk ut, selv om det var svært nære at Rogers Disipler kapret den siste semifinaleplassen fra Snickers Flickers, som ble reddet av et Silje Hass-mål sekunder før slutt i siste puljekamp.

I semifinalen mot Tjalg Reunion ble det for tøft for Snickers Flickers, som tapte 2-0. Den andre semifinalen mellom FC Håndball og Sømna var langt jevnere, men Miriam Laumanns redusering noen minutter før slutt kom dessverre for sent slik at Sømnaværingene kunne innkassere den siste finalebilletten med 2-1.

Finalen var Tjalg Reunions mot fjorårsvinner Sømna. Førstnevnte styrte de det meste av spillet i denne kampen. Tonje Hartvigsen Nilsen og Sille Olufsen ga Tjalg Reunion 2-0, før Sømna og Tora Almendingen reduserte i sluttminuttene. Det varte ikke lenge, for bare sekunder senere trygget Tonje ledelsen med sitt andre, og sitt lags tredje. Sluttresultatet ble 3-1 til de tidligere Tjalg-jentene.

Bredt aldersspenn på herresiden

Katmandu Elite

Katmandu Elite (trykk for større bilde)

12 guttelag var fordelt inn i fire puljer på fire lag, hvor de to beste gikk videre, samt de to beste treerne. Som i jenteklassen var det mange jevne og spennende kamper, med mye innsats.

Aldersspennet varierte fra 14 til 45 år. Superveteranene Sport 1 Brønnøy Boys, med blant andre tidligere BIL-stjerne Terje Neumann startet turneringen svakt, i en for de unormal spillform (futsal), men de spilte seg sakte men sikkert opp. Det holdt imidlertid ikke til sluttspill, og måtte bite i det sure eplet som det eneste tredjeplasserte laget som ikke gikk videre.

Forhåndsfavoritter Katmandu Elite lekte seg gjennom puljespillet, og vant alle sine kamper. Litt tettere var det for en av de andre forhåndsfavorittene Vevelstad Futsal, men også de gikk ut fra de innledende kampene med full pott.

Katmandu slet med å score mot Huemist FC i kvartfinalen, som hadde en svært frisk keeper i Kristian Slotvik, som stoppet alt som kom av skyts mot ham. Faktisk måtte det straffesparkkonkurranse til, men der måtte unge Slotvik til slutt gi tapt for “Nepals hovedstadslag”.

Joakim i storform

I semifinalen var Katmandu igjen i flyten, og mot FK Rølp tok de ledelsen på et kunsttykke av et skudd fra turneringens gigant Joakim Stormo Halsen. Tobias Lund Korsgaten økte til 2-0, før Joakim igjen var på farten i sluttsekundene.

Den andre semifinalen mellom Vevelstad Futsal og Klassisk V ble langt mer spennende. Det stod 0-0 gjennom nesten hele kampen, men på tampen fikk sistnevnte lag tuppet inn det som ble kampens eneste scoring.

I finalen mellom Katmandu Elite og Klasisk V var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Katmandu gjorde som de ville – når de ville – og vant med turneringens største siffre i 5-1, etter to scoringer av Joakim Stormo Halsen, og ett hver fra Tobias Lund Korsgaten, Henning Borgen Gladsø og Lasse Hansen Lien.

BIL fotball takker alle lag som deltok, og håper vi ser alle igjen til neste jul!

Toppscorere

Gutter
1. Joakim Stormo Halsen (Katmandu), 7 mål
2. Tobias Lund Korsgaten (Katmandu), 4 mål
3.  Fire stykker med tre scoringer

Jenter
1. Tonje Hartvigsen Nilsen (Tjalg Reunion), 4 mål
2. Ulvida Arntzen Slotvik (Tjalg Reunion), 4 mål
3. Vilde Evensen (Sømna), 4 mål

Beste spiller

Gutter: Joakim Stormo Halsen (Katmandu)
Jenter: Ulvida Arntzen Slotvik (Tjalg Reunion)

Drømmelag
Trykk for større bilde)

Maks tre spillere fra ett lag.

drømmelag_gutterdrømmelag_jenterv_2

Alle resultater og målscorere

[button link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nju096DycRtUxEjGrj13lysmtHb_y2nabF4LMGt549g/edit?usp=sharing” size=”large” icon=”align-justify”]Resultater statistikk[/button]