Tapte jevn kamp i Sortland

Til tross for at det endte med 6-1-tap oppe i Sortland, er det lett å være enige med Vesterålen Online som skrev at Sortland vant 6-1 i en jevn kamp.

Hjemmelaget opp i føringen

Sortland sto lavt med ti spillere da BIL hadde ballen, noe de forøvrig hadde mye fredag formiddag. BIL var ikke skarpe nok på små flater på den tørre gressmatta, og Sortland stod oftere enn ikke godt i mot.

BIL hadde kampens første store sjanse. Et innlegg ble slått inn fra høyre, men Fredrik Kristiansen greide ikke å omsette headingen i mål fra kort hold.

I stedet er det hjemmelaget som går opp i ledelsen på et klønete, men helt korrekt idømt straffespark.

Sortland på sin side har en tydelig definert fotballfilosofi vi ble godt kjent med i det forrige møtet. Lange baller. Så ofte som mulig. Og hjemmelagets spillere kjempet knallhardt på hver og en som kom dalende ned fra himmelen. Etter 1-0-scoringen var Sortland skarpere enn BIL resten av omgangen.

Like før pause hadde Lasse Hansen Lien en gigantsjanse til å utligne, men avslutningen gikk centimetere utenfor.

Redusering fra straffemerket

I andreomgang scorer Sortland etter bare noen sekunder. BIL står alt for høyt når en ball blir slått i bakrom på høyresiden. Sortland scorer et fint mål, men bortelaget burde falt langt tidligere.

Ikke lenge etter reduserer imidlertid BIL. Christian Haugen blir felt innenfor sekstenmeteren, og Joakim Stormo Halsen er sikker fra ellevemetersmerket.

BIL styrer mye, det vil si de styrer kula mye. Sortland lå imidlertid klokt bakover, og som i første hadde BIL problemer med å finne hull.

Slipper inn fire(!) på få minutter

På slutten blir det mindre og mindre folk i forsvaret hos de blåhvite, og da kontrer Sortland inn et fint 3-1-mål.

Et formasjonsbytte til tre bak på tampen “backfired”, og BIL slapp utrolig nok inn tre nye mål, noe som sørget for at en tett kamp endte i det smått absurde resultatet 6-1.

Det nytter ikke å synes synd på seg selv, for på lørdag kommer hardtsatsende Sandnessjøen til Brønnøysund


BIL: Tommy Horn – Isak Amundsen, Henning Gladsø, Tobias Korsgaten, Marius Horn (Jey Jørgensen 88) – Jørgen Rodal (Espen Øverås 45), Adrian Sandvik (Andreas Hansten 80), Joakim Halsen – Christian Haugen, Fredrik Kristiansen, Lasse Lien