Tap mot Glimt – igjen

Notice: Undefined variable: football_formation in /customers/0/1/d/bilfotball.no/httpd.www/wp-content/plugins/football-formation/includes/front_end.php on line 48
aleksanderpedersen

Aleksander W. Pedersen etter kampen mot Bossmo (foto: HA)

BIL-juniorene leverte en fin turnering, men som guttelaget måtte man nok en gang se seg slått av Bodø/Glimt ved siste hinder.

– Glimt var raskere i press, og spilte ballen mye kjappere enn oss, sier trener Jan Kristiansen på telefon etter kampen.

BIL-guttene rakk ikke engang å skifte etter finaletapet, da de måtte rekke toget sørover.

– Vi fører ball for mye, og kantene kommer alt for tidlig inn. Hos Glimt var det motsatt og det var den største forskjellen, fortsetter Kristiansen.

Skrøt av ungdomsavdelingen i BIL

– Vi slipper inn noe som egentlig bare er tullemål, men for all del, Glimt var bedre enn oss, sier Kristiansen, som er fornøyd med turneringen totalt sett.

– Etter kampen kom en eldre mann bort til meg – som også hadde vært i Mo da guttene tapte i finalen – og skrøt av arbeidet vi gjør i ungdomsavdelingen i BIL. Det var hyggelig.

BIL kom under etter bare to minutter i Nordlandshallen, da Bodø/Glimt scoret etter en corner. Til pause stod det 2-0, og etter hvilen økte Bodøværingene med ett mål.

kristian

Kristian Slotvik

Keeper Kristian Slotvik mener de ikke fikk ut sitt beste i finalen: – Det var dårlige greier, starter han.

– Vi triller ikke nok ball og derfor sliter vi når Glimt presser såpass høyt.

– I tillegg gjør vi for mange personlige feil i egen boks, som de utnytter, sier Slotvik.

Videre før siste gruppespillkamp

BIL spilte alle sine fire innledende kamper lørdag.

I første kamp ble det 1-0-seier over Innstranden, etter en straffescoring av Christian Lohne Haugen. Så ble det 1-0-tap mot et sterkt Stålkameratene, før Bossmo & Ytteren ble beseiret 1-0, denne gangen med et mål av Aleksander W. Pedersen.

Trenerduo Jan Edgar Kristiansen og Jan Harald Solbakk

Trenerduo Jan Kristiansen og Jan Solbakk

BIL var sikret andreplassen i pulja allerede før kampen mot Grand, som de tapte 4-0.

– Mange personlige feil, og gåing med ball. Når vi først spilte den i fra oss var det blindepasninger i bakrom, forteller Kristian Slotvik om den kampen.

Til slutt tok vi en prat med midtstopper Steffen Strøm, og spurte om hans dom av turneringen:

– Mot Glimt var vi uheldig på alle målene, mens de fikk ha ballen veldig mye. Generelt spilte vi bra fotball i puljespillet, bortsett fra mot Grand hvor vi var veldig slitne.

Oppsettet i NM-kvalifiseringen var slik at de to beste lagene i hver pulje gikk videre, og vinnerne av de tre sluttspillkampene gikk til første ordentlige runde i NM.

LAGET SOM STARTET MOT GLIMT:

1
K. Slotvik
3
H. Grande
6
T. Korsgaten
5
S. Strøm
2
S. Maasø
10
J. Halsen
4
C. Haugen
8
S. Kristiansen
11
M. Gregersen
9
A. Pedersen
7
R. Flatås

* forsidebildet er tatt av Jøran Horn, Brønnøysunds Avis