Tap i 5. divisjonspremieren

BIL 2 ble offer for en overtidsscoring søndag i årets første oppgjør i herrenes femtedivisjon.

Hemnes stilte med et rutinert mannskap som hadde en snittalder på 27 år, noe annet enn BIL som muligens stilte med det yngste seniormannskapet i en offisiell kamp noensinne med en snittalder på under 17 år.

Hemnes var flinke å holde på ballen innledningsvis, og hadde kampens første store sjanse, men skuddet noe skrått ble mesterlig avverget av BIL-keeper Brayn Musoni, som stod en trygg og god kamp gjennom 90 minutter.

Utsøkt lobb

BIL tok ledelsen etter 14 minutter på en vakker og kontrolert lobb av spisskjempen Andreas Solli, som ble frispilt alene med keeper.

Noen minutter før pause utlignet Hemnes på kjedelig vis. Et skudd blir reddet av Brayn Musoni, men på returen står en Hemnes-spiller i klar offsideposisjon og setter 1-1, som ble omgangens siste scoring.

Etter pause er BIL mer med i kampen, og skaper sjanser de også. Hemnes tar uansett fortjent ledelsen, etter et frispark rett utenfor sekstenmeteren. Et passivt BIL-forsvar lar Hemnes gjøre et tilsynelatende innøvd trekk hvor ballen blir spilt på utsiden av muren slik at Hemnes-spilleren får stå uforstyrret og plassere ballen forbi en sjanseløs Musoni.

Et stykke ut i omgangen slår midtstopper Fredrik Dahle Moe en utsøkt pasning inn i feltet til Adrian Sandvik, som få like utsøkt vis tar ballen ned i fart og tupper den til side for keeper, som er på den. Det gjorde ingenting, for på returen knallet Jey Jørgensen ballen i nota.

Hawaii-fotball

Etter at det blir 2-2, er det mye rot på begge lag, med sjanser begge veier. De fleste har Hemnes, men BILs Jonathan Skogseth og resten av lagkameratene trodde nok han hadde scoret da han dundret en ball i retning krysset fra sin høyre kantposisjon. Hemnes-keeper var imidlertid som en katt etter lommelyktlys på kula og får slått til corner.

Et par nye Hemnes-sjanser fulgte, i mellomtiden burde BIL-playmaker Adrian Sandvik hatt straffespark da en Hemnes-spiller hindret han ureglementert inne i boksen.

Overtidsscoring

På overtid har samme Sandvik alle sjansers mor, men skuddet noen meter fra keeper blir for løst. Istedet kontrer Hemnes umiddelbart og avgjør kampen til 3-2.

En helt ok kamp av BILs unge mannskap, som hadde mange debutanter som ikke har prøvd seg på juniorfotball engang. Det tar nok noen kamper før de blir vant til voksenfotball, men de kommer sterkere tilbake!

Startoppstilling

[team1]

[box type=»info»]Kampfakta

BIL 2 – Hemnes 2-2 (1-1)

1-0 Andreas Solli (14)
1-1 Sindre Kristiansen (39)
1-2 Tobias Skreslett (58)
2-2 Jey Jørgensen (70)
2-3 Martin Sørensen (90)

BIL: Brayn Musoni – Jey Jørgensen, Fredrik Dahle Moe, Abdi Mustaf, Espen Ahola – August Kildal, Adrian Sandvik, Eskil Svartis – Christoffer Karlsen, Andreas Solli, Jonathan Skogseth

Kom inn: Nicolai Storøy, Fredrik Eide, Abel Moum, Espen Laumann og Tom Eskil Storjord

Kort: Nicolai Storøy og Espen Laumann (BIL), Tommy Karlsen (Hemnes)[/box]