Storseier

Etter to kamper med innefektivitet foran mål løsnet det endelig hjemme mot Meløy. Se video av målene og les intervjuer av spillerne lenger ned i saken!

Sekunder etter at August Einvik Kildal (15) satte inn 8-1 mot slutten av kampen, kunne BIL-spillerne endelig juble for tre poeng.

De to forgående kampene hadde nemlig endt i uavgjort, takket være dårlig avslutningskvalitet foran motstanderens mål.

At man var veldig effektive i dag er kanskje å dra det litt langt, men sluttresultatet ble ganske så bra, for å si det mildt.

Baklengs og albue ut av ledd

Et rutinert Meløy-lag spilte svært lavt i førsteomgangen og lot BIL ha ballen nesten gjennom hele omgangen. Hjemmelaget slet med å få fart på kula, og skapte ikke det helt store. Noen sjanser ble det, men Meløy var disiplinerte og trivdes mot et noe stasjonært BIL-lag.

Steffen tilbake fra legevakta etter kampen

Steffen tilbake fra legevakta etter kampen

Etter drøye halvtimen kom Meløy, som spilte i gule vester, på en sjelden visitt med et gjennomspill i bakrommet på venstre kant. Steffen Strøm kom jagende etter, og var først på ballen, men da han skulle spille ballen tilbake til Tommy Horn glei han og landet forkjært, noe Meløys Simen Rendal Kroght utnyttet og satte inn 0-1.

Steffen slo albuen (au, au!) ut av ledd i fallet og lå lenge nede mens det ble tilkalt ambulanse. Etter en tur på legevakta var Steffen tilbake på Stadion rett før kampslutt, med armen i fatle. Dommen? En uke uten fotball – og playstation. Begge deler en personlig katastrofe for Velfjordingen.

Andre boller

I andreomgangen gikk BIL ut i hundre, og fast bestemt på å snu kampen.

Og det gjorde de. Til gangs.

Ungguttene Jørgen, August og Abdi scoret sine første mål på a-lagsnivå

Ungguttene Jørgen, August og Abdi scoret sine første mål på a-lagsnivå

BIL skapte tidlig muligheter. Joakim Stormo Halsen var nære scoring ved tre anledninger, den siste på et frispark, som keeper slår til corner.

Den slår Espen Øverås inn på bakre mot Isak Helstad Amundsen som sender den over på motsatt stolpe hvor Marius Heide Horn står klar og setter ballen i mål med hodet.

Bare minutter senere er 2-1 et faktum. Jørgen Sebaster Rodal sender av gårde et skudd fra høyrekanten og ballen går over keeper og i mål. Like i forkant burde Joakim Stormo Halsen scoret, men skuddet fra ti meter går i tverrliggeren og ut i spill.

Se alle målene til BIL og noen av sjansene. Saken fortsetter under videoen.

Snytt for årets mål?

De blåhvite fortsetter stormløpet mot Meløys mål. Tobias Lund Korsgatens vanvittige langskudd gikk via krysset og ganske sannsynlig i mål, men dommerteamet var ikke i nærheten av målet og fikk det ikke med seg. Midtstopperen ble nok snytt for årets mål der.

Like etter er Andreas Blomstervik Hansten nære på et godt skuddforsøk hvor ballen sniker seg like utenfor stolpen.

Hat-trick av Joakim

17 årige Musoni Brayn fikk sitt første innhopp på a-lagsnivå

Monsieur Musoni Brayn. Den unge keeperen fikk sitt første innhopp på a-laget

Det måtte bare bli flere mål. Sytten minutter før slutt sitter den endelig for trequartista Halsen. Suhaib Mehdi blir spilt gjennom og avslutter alene med keeper. Meløys sisteskanse redder, men på returen venter Joakim. Da blir det som oftest mål, sågar her.

Noen store sjanser senere sitter scoring nummer fire. Suhaib spiller Henning Borgen Gladsø flott gjennom. Henning triller ballen uselvisk til en enda bedre plassert Joakim Stormo Halsen, og Westlife-entusiasten gjør naturligvis ingen feil på blankt mål.

Joakim fullfører sitt hat-trick like etter på et straffespark han selv ble felt på.

Abdi-show

I løpet av de siste seks minuttene øker innbytter Abdi Mustaf til 6-1 og 7-1, før han gjør store deler av jobben og serverer August Einvik Kildal, en annen innbytter, ballen foran mål. Krølltoppen plasserer ballen nydelig i motsatt hjørne for keeper, og fastsetter med det sluttresultatet til 8-1.

Reaksjoner fra spillerne etter BIL – Meløy

Abdi Mustaf: “Jeg synes vi spiller en bra kamp og styrer egentlig alt. Er veldig fornøyd med mine første to mål på a-laget, og fornøyd med forarbeidet mitt til August sitt mål.”

Joakim Halsen: “Innsatsen fra laget er bra i dag, og viktig at vi slår såpass raskt tilbake i andreomgangen. Personlig får jeg mye rom, spesielt bak forsvaret etter pause, og det er artig å gjøre et hat-trick. Planen er å holde meg i nærheten av toppen på scoringsstatistikken så lenge jeg er her, og fem mål så langt er godkjent, selv om det er blitt brent en del også.”

Tobias Korsgaten: “God kontroll hele kampen og enveiskjøring. Vanskelig å bryte gjennom i første omgang, men i andre omgang løsnet det endelig for oss, og vi viste noe av det vi kan. Egen innsats er ok, men gjør noen slurvefeil som kunne vært ungått. Veldig fornøyd med årets første seier, og den var etterlengtet. Nå ser vi fremover og må jobbe godt gjennom uka, for neste helg venter en vanskelig bortekamp mot Stålkameratene.”

Jørgen Rodal: “Synes vi igjen gjør en veldig bra andreomgang. Selv sliter jeg med litt vondt i lysken, men gjør så godt jeg kan. Målet mitt? Iskald beregning.”

[box type=”info”]KAMPFAKTA

Hesa
Brønnøysund – Meløy 8-1 (0-1)

0-1 Simen Rendal Krogh (32′), 1-1 Marius Heide Horn (57′), 2-1 Jørgen Sebaster Rodal (59′), 3-1 Joakim Stormo Halsen (73′), 4-1 Halsen (80′), 5-1 Halsen str. (82′), 6-1 Abdi Mustaf (84′), 7-1 Mustaf (86′), 8-1 August Einvik Kildal (90′)

BIL: Tommy Horn (Musoni Brayn 84′) – Steffen Strøm (Jørgen Sebaster Rodal 30′), Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Isak Helstad Amundsen, Adrian Sandvik – Suhaib Mehdi Samatar (Abdi Mustaf 80′), Joakim Stormo Halsen, Espen Øverås (August Einvik Kildal 70′) – Henning Borgen Gladsø

Gult kort: Tobias Lund Korsgaten og Suhaib Mehdi Samatar, BIL. Thomas Antonsen og Simen Krogh, Meløy[/box]