Slo tilbake etter katastrofestart

BIL spilte seg kraftig opp etter 0-2 og svakt spill de første tjuefem minuttene.

BIL var klare for å ta sin andre strake mot Fauske Sprint, etter å ha vunnet 4-2 på bortebane tidligere i sesongen. Fauske Sprint hadde imidlertid ikke tenkt å gjøre det enkelt for hjemmelaget.

Tornerosesøvn

For Fauske tok ledelsen tidlig i kampen – på et frispark. Ballen ble slått inn i et tomt bur da keeper Tommy Horn holdt på å dirigere muren. Ekstremt kynisk, men fullt lovlig. Der må BIL-spillerne passe på.

Et BIL-lag i full strekk ga Fauske nok enkelt mål. En langball fra bortelaget går via et Fauske-bein og inn bak en sjanseløs Tommy Horn, etter at BIL står igjen med begge stopperne bredt inne i sekstenmeteren, lenge etter at BIL hadde spilt ballen opp i banen.

De første tjuefem minuttene var i det hele tatt svært svake for et vanligvis så ballsikkert lag som BIL, som verken klarte å slå enkle pasninger upresset i bearbeidelsesfasen, eller maktet å vinne en eneste andreball, knapt nok førsteballer.

Oppvåkningen

Etter drøyt tjue minutter våkner imidlertid hjemmelaget, og det til gangs.

Isak satte inn sitt niende for sesongen (Foto: Hildegunn NIlsen, BAnett.no)

Isak satte inn sitt niende for sesongen (Foto: Hildegunn NIlsen, BAnett.no)

BIL starter med å kline mer til i duellene, og legge mer press på Fauske Sprint, og får betalt i form av et straffespark etter halvtimen. Joakim Stormo Halsen bommer aldri fra ellevemetersmerket, og heller ikke her. 1-2.

Nå kjører hjemmelaget på, og skaper flere farligheter foran Fauskes mål. Til slutt kommer også utligningsmålet. Og det på svært vakkert vis.

Adrian Sandvik bryter ballen på egen banehalvdel, nede til høyre. Veggspill med blant andre Suhayb Mahdi ender helt til slutt med et flatt innlegg på bakre, hvor Isak Helstad Amundsen dukker opp og setter ballen i mål til 2-2, sju minutter før pause.

Store BIL-sjanser etter pause

I andreomgangen dreide det aller meste seg om hjemmelaget. BIL skapte nemlig flere fete sjanser til å lage vinnermålet på, men Fauskes keeper (som stod en vannvittig kamp) eller metallet stod i veien. Eller en god forsvarsklarering.

Joakim hadde et meget godt skudd som skrudde rundt keeper, men som gikk i stolpen og ut i spill. Espen Øverås hadde to vannvittige sjanser, og Fauskes keeper hadde en superredning da BIL var sikre på å gå opp i 3-2 på et skudd fra fem meter. Som om ikke det var nok hadde Fauske i tillegg en klarering på streken, og Tobias Lund Korsgatens langskudd og ikke minst frispark i tverrliggeren å stri med.

Utrolig nok ble det med BILs to scoringer fra første omgang.

På overtid holdt bortelaget på score da de kom gjennom på venstresiden på et BIL-lag som står svært høyt i banen. Keeper Tommy Horn er imidlertid kjapt ute og gjør seg såpass stor at Fauske-spilleren setter den til side for mål.

Rett før slutt har BIL både frispark i farlig posisjon og to cornere det ikke blir noe ut av.

Dermed endte kampen 2-2, noe hjemmelaget har grunn til å være misfornøyd med.

Honnør skal de ha for å slå tilbake etter en forderdelig innledning på kampen.

Neste helg blir det en ny hjemmekamp. Da er det Åga som kommer til Brønnøysund.

[box type=»info»]Kampfakta

Lørdag 16. september 2017

Brønnøysund – Fauske Sprint 2-2 (2-2)

0-1
0-2
1-2 Joakim Stormo Halsen (30)
2-2 Isak Helstad Amundsen (38)

BIL: Tommy Horn – Jey Kongram Jørgensen (August Einvik Kildal 25), Sigurd Elvebakk Herrera, Tobias Lund Korsgaten, Andreas B. Hansten – Isak Helstad Amundsen, Adrian Sandvik, Fredrik Salhus (Eskil Mikkelsen Svartis 58) – Espen Øverås, Joakim Stormo Halsen, Suhayb Mahdi Samatar (Abdifatah Mustaf 81)

Innbyttere: August Einvik Kildal, Eskil Mikkelsen Svartis, Abdifatah Mustaf, Fredrik Eide, Tom Eskil Storjord, Steffen Strøm, Brayn Musoni[/box]

Alle bilder: Hildegunn Nilsen, BAnett.no