Sjansesløseri

BIL greide bare uavgjort hjemme mot Innstrandens, til tross for stor dominanse i andre omgang.

[box]Innstrandens utlignet til 2-2 godt på overtid etter et frispark, og hadde størst grunn til å være fornøyd etter lørdagens seriepremiere på kunstgressbanen i Brønnøysund.[/box]

Klassisk åpningskamp

Førsteomgangen var en klassisk åpningskamp. Begge lag litt usikre på hverandre, og et vær som ikke helt greide å bestemme seg for om det var vinter eller vår. Det skiftet nemlig med jevne mellomrom å være opplyst, til både snø og haggel.

BIL hadde så vidt initiativet frem mot 1-0, men personlige feil ga et svært direkte Innstrandens-lag noen farlige muligheter. I oppbyggingsfasen slet BIL med å vende spillet og få folk rettvendt.

Årets mål allerede?

Isak (bildet) imponerte på midtbanen sammen med Jørgen

Isak (bildet) imponerte på midtbanen sammen med Jørgen

Talismann Joakim Stormo Halsen åpnet målkontoen for BIL rundt midtveis i omgangen. En av de få gangene BIL selv var direkte, ga det belønning. Joakim Stormo Halsen mottok en ball rundt midtbanen, og kjempet seg gjennom forsvaret, før han til slutt lobbet ballen elegant mot en utrustende og sjanseløs Innstrandens-keeper. Et meget flott mål.

Mot slutten scorer Innstrandens på et frispark, og sikret 1-1 før pause. Rett før hadde de også en stor sjanse som gikk i stolpen.

BIL-dominanse i etter hvilen

Etter at lagene kom ut igjen etter pausen var det bare ett lag på banen. BIL eide ballen og skapte mange sjanser.

Og FOR noen sjanser det var.

BIL skapte nemlig hundreprosentsjanser på løpende bånd, og var flere ganger alene mot keeper, men utrolig nok ble det bare med ett mål de siste førtifem.

Et bra mål, skal sies. BIL rullet fint opp, og Innstrandens greide ikke henge med Suhaib som til slutt fikk ballen ute på venstresiden. Unggutten stormet rundt backen og inn i feltet, før han la ballen på sølvfat til Joakim Stormo Halsen, som sendte BIL opp i føringen til 2-1.

Noe som var meget fortjent.

Utligning på overtid

BIL fortsatte å produsere store sjanser, men greide ikke drepe kampen. Espen Øverås jobbet steinhardt gjennom kampen og hadde to sjanser alene med keeper som han vanligvis setter. Det samme gjaldt Joakim Stormo Halsen. Ellers bommet Tobias fra en meter, Jørgen hadde en diger rett innenfor sekstenmeteren, i tillegg hadde Adrian med flere sjanser som BIL absolutt burde satt i nota.

De siste fem minuttene ble derfor noe nervøst, og da BIL lagde et høyst unødvendig frispark like utenfor sekstenmeteren fire minutter på overtid, skjedde det som ikke skulle skje.

Frisparket gikk gjennom muren og hardt langs bakken, og bak en forjamset BIL-keeper Tommy Horn, som ikke kunne gjøre så mye med den.

Ett poeng var naturligvis en bitter pille for BIL-spillerne å svelge, som på en normal dag ville vunnet denne kampen med flere mål.

De skal imidlertid ta med seg prestasjonen fra andreomgangen, som var meget god av det svært unge BIL-mannskapet.