Sevald tatt ut til landsdelssamling!

Sevald Bøkestad Andreassen (13) er tatt ut til Statoil landsdelsamling i Sarpsborg 30. mars – 2. april.
Selvald sammen med noen av lagkameratene på G15.

Selvald sammen med noen av lagkameratene på G15 (trykk for større bilde).

Uttaket er gjort av Norges Fotballforbunds talentsjef Håkon Grøttland, som er fagansvarlig for landslagsskolen.

Ener i sin årsklasse

Sevald er den eneste 2003-modellen fra Nordland som er tatt ut, og får med seg tre 2002-modeller i Åga ILs Mads Fagerli Halsøy, Bodø/Glimt-spillerne Eskil Rønning Imøy og Petter Nilssen Einarson.

Begge aldersgruppene er delt inn i en nord- og en sør-avdeling.

Imponerte på kretslaget

Vevelstadværingen – som fyller 14 samme dag som samlingen starter – har hatt en veldig god utvikling det siste året, og figurerte nylig på Nordlands kretslag der han imponerte talentspeiderne fra fotballforbundet.

– Artig

– Det er artig å bli tatt ut, og jeg håper det blir en fin helg hvor jeg får testet meg mot de beste spillerne i landet, sier Sevald om uttaket.

BIL-trener Alexander Ediassen – som også er spillerutvikler i Nordland Fotballkrets – mener spilleren har mye av det som skal til for å nå langt.

– Sevald er en moden spiller for alderen, og har en intensitet i spillet sitt som er uvanlig. Uansett om det er på trening eller i kamp, så er det alltid hundre prosent eller ingenting, og det er for meg den desidert viktigste egenskapen og en forutsetning for en som ønsker å få ut potensialet sitt, forteller han.

Landslagsuttak

Sevald sammen med BIL-trener Alexander Ediassen

Sevald sammen med BIL-trener Alexander Ediassen (trykk for større bilde).

Hensikten med samlingen er tredelt:

  1. En inspirasjon og klapp på skuldra som forhåpentligvis medfører at våre største talenter trener enda litt hardere og bedre i ukene og månedene som kommer.
  2. Spillerne skal få referanser og læring på fotbalfaglige ting som er helt avgjørende for de som har ambisjoner om å bli toppspiller og spille med flagget på brystet.
  3. Landsdelssamlingen, samt andre inntrykk man har lagt igjen i landslagsskolesystemet danner basisen for videre uttak til G15 Landslagets dobbeltkamp mot Tsjekkia i april + nasjonale tiltak i Porsgrunn for både 14 og 15 åringene i juni.

Vi gratulerer Sevald med uttaket og ønsker ham masse lykke til i Sarpsborg i månedsskiftet!

[ilink url=»https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/spillerutvikling/2017/uttak-til-landsdelssamling-gutter/»]Les mer om uttaket på NFFs sider[/ilink]