Seieren glapp på slutten

BIL-guttene tapte svært knepent mot Åga IL.

Seriepremieren for guttelaget ble ikke helt som de hadde håpet på. En svært spennende kamp ble avgjort i favør bortelaget, etter noen kontroversielle avgjørelser på tampen av kampen.

Det var et tamt hjemmelag som gjestet Åga IL søndag ettermiddag. Det vil si – det var tamt i førsteomgang, og det var ikke mye futt i bortelaget heller. Ti minutter før lagene gikk til hvilen tok Åga IL ledelsen, noe som kanskje var greit ut fra spill, men som flere mente var en soleklar offside.

BIL la om formasjon i pausen, og det lot til å virke. Det var noen tidlig skremmeskudd, men istedet skulle Åga gå opp i 2-0, etter at en BIL-forsvarer var uheldig og sklei med ballen i beina som bakerste mann.

Nå våknet BIL for alvor. Man fikk flyttet opp flere folk, og løfte seg samlet fremover på banen, noe som var en mangelvare den første halvdelen av kampen.

Først reduserte Ruben Flatås, deretter utlignet Fredrik Dahle Moe til 2-2, før et flott BIL-angrep endte i et hardt innlegg langs bakken fra Fredrik W. Normann, til slutt endte hos Espen Øverås som banket hjemmelaget i ledelsen.

Åtte minutter før slutt slurver BIL med en enkel ball, som til slutt ga Åga frispark like utenfor sekstenmeteren. Et innøvd frisparktrekk endte til slutt i mål, men linjedommeren vinket for offside. Kampdommer Rune Haugen ignorerte imidlertid sin assistent, og målet fikk stå.

På overtid ble det dobbel nedtur for BIL. Fredrik Dahle Moe har ballen kontrollert bak, og akkurat i det han skal spille ballen videre til backen blir han dyttet overende av en Åga-spiller. Dommeren lot spillet gå videre, og Åga kan enkelt sette inn 4-3, som ble sluttresultatet.

Det var naturligvis en skuffet BIL-gjeng etter kampen, men allerede neste helg har man muligheter til å reise kjerringa, for da reiser man til Sandnessjøen for kamp nummer to.

[toggle title_open=”Faktaboks” title_closed=”Faktaboks” hide=”no” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]1. divisjon G16
14. april 2013, kl. 15:00

BIL – Åga 3-4 (0-1)
0-1
0-2
1-2 Ruben Flatås
2-2 Fredrik D. Moe
3-2 Espen Øverås
3-3
3-4

BIL: Kevin Sandøy – Victor Klæbo, Christian Haugen (c), Fredrik D. Moe, Hallvard Grande – Fredrik Salhus, Henning Gladsø, Joakim Halsen – Fredrik Normann, Gard Albertsen, Ruben Flatås

Også benyttet: Tobias L. Korsgaten, Espen Øverås, Håkon B. Kjørsvik, Trym-A. Holmstrand[/toggle]