Seier i første treningskamp

A-laget reiste lørdag til Rørvik for årets første kamp på stor bane i kjemp godt vær.
Et noe kamprustent BIL-lag – hvis siste kamp var oktober i fjor – gjorde en god figur like over den trønderske grensa.

– Ballen gikk bra til tider, men Champions League-trofeet er fortsatt et stykke unna, oppsummerte lagkaptein Henning Borgen Gladsø (19) etter kampslutt.

Mye ball – slurv siste tredel

BIL hadde mye ball den første omgangen, men det lugget litt på den siste tredelen. Banen var noe raskere enn den så ut, og Rørviks keeper fikk gå mye ut og plukke baller som var enten litt for lange eller litt for upresise.

Andreas Solli fikk æren av å gjøre kampens første mål med et skudd fra drøyt tjue meter som gikk i bue over keeper og i målet.

Andreas Hansten og Andreas Solli koser seg i sola på Rørvik (trykk for større).

Andreas Hansten og Andreas Solli koser seg i sola på Rørvik (trykk for større).

Rørvik utlignet mot slutten av omgangen, men BIL svarte minuttet etter med et vakkert angrep som venstre vingback Andreas Hansten til slutt smalt inn fra bakre stolpe, etter en pasning av Andreas Hovemoen Solli.

Sjansemessig jevnt første førtifem

Sjansemessig var kampen relativt jevn, til tross for mye ballinnehav hos BIL. Bortelaget ble ofte tatt på senga mot Rørviks fotrappe angrepsrekke, og BILs nye formasjon gjorde at de ikke fikk den ønskede strukturen i starten.

Mange bytter i pausen

I pausen gjorde bortelaget mange bytter. Ungguttene Abdi Mustaf, Eskil Svartis, August Kildal, Suhaib Mahdi og Jey Kongram fikk sjansen de siste førtifem

Alle innbytterne gjorde en fantastisk omgang, og det syntes knapt at de fleste er nye på seniornivå.

BIL-dominanse mot et slitent hjemmelag

BIL dominerte fra start til slutt mot et stadig mer slitent Rørvik-lag – som fortsatt er tidlig i forsesongen – og scoret ytterliggere fire mål, noe i minste laget i forhold til det de produserte. For sjansene kom faktisk på løpende bånd hele veien ut.

Abdi Mustaf, Marius Horn og Tobias Korsgaten noterte seg også på scoringslisten før dommeren blåste av oppgjøre, i tillegg til Andreas Hansten som ble tomålsscorer i løpet av sisteomgangen.

Keeperdebut

Helt bakerst debuterte Andreas Maximus Dahle, og han stod en trygg og god kamp, i tillegg til bra balldistribusjon med føttene.

Dahle står stadig registrert i en annen klubb, men han venter på at Olderskog IL skal rydde opp i interne papirer, slik at en overgang endelig skal kunne fullføres i løpet av de neste fjorten dagene.

Fornøyd med unggutta

Trykk for større bilde

Trykk for større bilde

– Vi kjente at vi har hatt liten trening på stor bane, fortalte BILs Espen Øverås (18) etter oppgjøret.

– Ny formasjon gjorde det også litt vanskelig å finne rytmen, selv om det kom seg mot slutten av omgangen. Vi har mye mer å gå på både offensivt og defensivt, forteller Øverås.

– Andreomgangen derimot var meget bra. Spesielt unggutta som kom inn gjorde en kjempeinnsats, og vi kjørte over Rørvik med fine kombinasjoner og løp.

– Personlig kjente jeg at det var tungt i starten, men kom seg, spesielt etter hvilen da jeg spilte spiss med Joakim bak meg hvor vi fikk til et bra samspill.

– Alt i alt en grei kamp til at det var vår aller første i år, avsluttet Øverås.

Trippelkamp i Brønnøysund neste helg

Neste lørdag gjester BIL Kolvereid klokken 14:00 på kunstgressbanen. I tillegg spiller damelaget mot Sandnessjøen klokken 12:00. Juniorlaget avslutter ettermiddagen med kamp mot Vega kl. 16:15. Alle kampene blir verdt å få med seg.

[box type=»info»]Kampfakta

RØRVIK – BRØNNØYSUND 1-6 (1-2)

0-1 Andreas Hovemoen Solli
1-1
1-2 Andreas B. Hansten
1-3 Abdi Mustaf
1-4 Tobias Lund Korsgaten
1-5 Marius Heide Horn
1-6 Andreas B. Hansten

Første omgang
Andreas Maximus Dahle
Marius Heide Horn
Henning Borgen Gladsø
Fredrik Dahle Moe
Andreas B. Hansten
Isak Helstad Amundsen
Adrian Sandvik
Tobias Lund Korsgaten
Joakim Stormo Halsen
Espen Øverås
Andreas Hovemoen Solli

Andre omgang
Andreas Maximus Dahle
Jey Kongram
Marius H. Horn (Dahle Moe 75)
Tobias L. Korsgaten
Abdi Mustaf

Isak H. Amundsen (Sandvik 68)
Eskil M. Svartis
Suhaib Mahdi
Joakim S. Halsen (Hansten 75)
August Einvik Kildal
Espen Øverås (Solli 75)[/box]