Sandnessjøen vant 3-1 på hjemmebane

Sandnessjøen vant 3-1 over BIL på Stamnes Arena lørdag.

Til tross for mye ballbesittelse innledningsvis, greide ikke BIL å komme til nok farligheter mot et SIL-lag som slo mye direkte.

To raske scoringer

Spillende trener Stian Theting ga SIL ledelsen etter et hjørnespark i det 37 minutt, før Vegard Theting sikret 2-0 etter en personlig feil hos BIL bare minuttet senere.

BIL hadde sjanser på redusering før pause, men det var ikke nok sprut i BIL-spillerne på den siste tredelen.

Samtidig var SIL gode fremover, spesielt på venstresiden, hvor ballen gjentatte ganger ble slått bakfra. Og på dødballer. Der var BIL både ett og to nummer for små.

Straffespark

I andreomgangen fikk BIL et straffespark etter 56 minutter. Ballen ble slått mot Fredrik Salhus som headet ballen over keeper, men ballen ble klarert på streken. Dommer Jefrimov pekte korrekt på straffemerket da SIL-keeperen i samme situasjon kom ut i feltet med skylapper og meiet ned Fredrik Salhus. Sisteskansen slapp unna rødt kort. Joakim Stormo Halsen scoret sikkert.

Kaos på motsatt side sørget for en ny Stian Theting-fulltreffer ti minutter senere. Ingen greier å plukke ut ringreven som hadde plassert seg på seksten meter. Tommy Horn var sjanseløs.

Åtte minutter før full tid burde Espen Øverås redusert til 3-2, men avslutningen alene med keeper gikk rett på målvakten.

Skal vinne på hjemmebane

SIL vant til slutt fortjent, men med fullt mannskap i august og mer energi er det ingen grunn til at BIL ikke skal kunne slå dette laget i august.

Ferdighetsmessig står ikke laget tilbake for SIL, noe man så i dag blant annet ved en småskadet Joakim Stormo Halsen som SIL-spillerne kun jakten skyggen av. Det som mangler er rutine. Og mer trygghet siste tredel.  I mellomtiden har BIL ti kamper å fokusere på.

Og den første kommer neste mandag, altså 30. mai.

Da venter Melbo – som slo Mosjøen i helga – på hjemmebane.

Lagoppstilling finner dere her