Såååååå nære!

BILs J14-lag var BILs eneste representant under kretsmesterskapshelgen i Mo i Rana i helga.

Etter å ha sett flere lag kjempet om KM-pokalene på lørdag, var det endelig jentenes tur – mot storklubben Grand Bodø på Sagbakken Stadion.

Og det ble en rysare av en kamp!

Møtte storklubb

Grand Bodø er den desidert største klubben på jentesiden i Nordland, og har et damelag i Toppserien for kvinner å skilte med.

I seriespillet vant jentene fra nordsiden av Saltfjellet serien nokså komfortabelt, med seier i femten av seriens seksten kamper – foran Innstrandens – og med godt over hundre mål scoret.

BIL på sin side minst like suverene i sin avdeling, med tolv strake seiere og nittifem scorede mål.

Kretsfinalekampen ble spilt 11 mot 11, noe som var uvant for jentene fra Brønnøysund da de har spilt alle sine kamper enten som 7er eller 9er.

Grand åpnet sterkt – BIL kjempet seg tilbake

Bilde fra trenerbenken da jentene linet opp til kamp

Bilde fra trenerbenken da jentene linet opp til kamp

Grand Bodø åpnet kampen klart sterkest, og ledet 2-0 før det var spilt tjue minutter av oppgjøret. Det så med andre ord bekmørt ut for BIL-jentene.

Så reduserer BIL like etterpå til 1-2 ved spiss Johanne Myhren, og jentene fikk fornyet håp. De kjempet seg mer og mer inn i kampen, noe som fortsatte etter pausen.

Da Tonje Dypaune utlignet til 2-2 cirka halvveis ut i andre omgang så var det fullt fortjent, for BIL spilte skikkelig bra nå. Grand måtte til og med endre rundt på laget, ved blant annet å flytte sin beste spiller bort fra Julie Gregersen på backen til BIL, som var i det komplett umulige hjørnet.

Såååååå nære!

To minutter før full tid har BIL en fantastisk mulighet til å score seiersmålet. Igjen er Tonje Dypaunet på farten, og får til en god avslutningen som Grand-keeperen på utrolig vis får slått til corner! Det påfølgende hjørnesparket er også nesten, da den stryker tverrliggeren.

I ekstraomgangene er dessverre Grand det sterkeste laget, og avgjorde kampen tidlig i første ekstraomgang. Kampen endte da med et knepent 3-2-tap for BIL – Gratulerer til Grand Bodø.

Å vite at man er så nære de aller beste i Nordland gir forhåpentligvis en enda større motivasjon og inspirasjon til å fortsette den jobben de har gjort de siste årene. Ikke bare for denne gruppen med spillere, men også for de jentene som kommer i deres fotspor opp gjennom barnekullene.

Alt er nemlig mulig.

Selv om man kommer fra en liten plass som Brønnøysund.

roger_haugen

BIL-trener Roger Haugen

Fornøyd trener

Trener Roger Haugen var ingen slagen mann etter det knepne tapet.

Vi var usikker på hva vi gikk til, men etter kampen sa Grands trener at vi hadde vært i toppen dersom vi hadde spilt i Salten også. Det var artig å høre, sier Haugen.

Grand åpner best, men etter hvert henger vi med og vel så det. Vi kunne fort vunnet kampen hadde det ikke vært for en kjemperedning av Grands keeper på slutten.

– I ekstraomgangene var Grand bedre, og vi mister litt av trykket, men dette er absolutt noe å bygge videre på, sier Haugen før vi hører han diskutere høylytt med støttekontakt Arne Robert Hartvigsen om hvorvidt bilen de befant seg i stod i gir eller revers.

Nå er det Hemavan neste og bilen skal fylles opp med Capri-sonne og flesk, men kun dersom vi kommer oss av flekken, sier en stresset Roger Haugen fra parkeringsplassen på Sagbakken Stadion.

En harrytur til Hemavan er fortjent, Roger.

[box type=”info”]Kampfakta

KM-finale J14

Sagbakken Stadion

Grand Bodø – Brønnøysund 3-2 (2-1)

1-0 Mille Benjaminsen (8), 2-0 Malin Mentzoni Pettersen (22), 2-1 Johanne Myhren (23), 2-2 Tonje Helen Dypaune (57), 3-2 Mia Rendal (75)

BILs lag: 1. Anneli Hofstad Jensen, 2. Julie Gregersen, 10. Inez Helene Andresson, 12. Ella Martine Orvik, 14. Klara Maria Stokvold Figueiredo, 15. Tonje Pedersen, 16. Ronja Ødegaard, 17. Tuva Linea Einvold Einvik, 18. Jenny Alida Oksnes, 20. Ina-Kristin Grønbech Solli, 21. Kornelie Stephansen Brun, 25. Johanne Myhren, 26. Annika Fagerli Olaussen, 30. Emma Anine Helstad Amundsen, 32. Ebba Marie Pedersen, 33. Maria Kristine Knoph, 40. Tonje Helen Dypaune[/box]