Nytt uavgjortresultat

BIL spilte 3-3 mot Sandnessjøen lørdag, etter å ha ledet kampen 3-1 til pause.

Mange hadde nok trodd at BIL endelig skulle greie å ro i land en seier mot Sandnessjøen, men dessverre ville det seg ikke. Underholdende kamp ble det iallfall for de mange tilmøtte.

Toppscoreren manglet

BIL manglet flere spillere til kampen. Toppscorer Joakim Stormo Halsen og Suhaib Mahdi Samatar, som har startet alle kampene, var skadet.  Det samme gjaldt Eskil Svartis, Andreas Maximus og Steffen Strøm.

Sandnessjøen på sin side hadde fått tilbake flere spillere som av forskjellige årsaker ikke har spilt så langt i år, eller som manglet mot Stålkameratene da de tapte 1-0 16. mai. Blant annet var viktige Anfindsen på plass hos SIL.

God førsteomgang

BIL gjør en veldig god førsteomgang, og er det klart førende laget. Tidligere kamper har laget gjort gode andreomganger, så om man begynner å slå sammen dette kan det bli virkelig bra.

Tilbake til kampen… Det lå en tidlig BIL-scoring i lufta denne lørdags ettermiddag, og kvarteret ut i kampen sitter den første i nota.

Henning Borgen Gladsø vender opp utenfor sekstenmeteren og plasserer ballen hardt og lavt på første stolpe. Keeper sjanseløs.

Fantastisk scoring, og Isak-dobbel

Målscorer Isak etter kampen. Foto: Lars Harald Solbakk

Messi hvem?

BIL presset på for flere scoringer, og før halvtimen var spilt sitter den igjen. Isak Helstad Amundsen får ballen ved dødlinjen til venstre, og kjører karusell med SIL-laget før han plasserer ballen hardt i motsatt hjørne. Fantastisk scoring.

August Einvik Kildal misbruker så en kjempesjanse til å sette den tredje. Femtenåringen, som startet sin første a-kamp, måtte se skuddet fra seks-sju meter blokkert av en både god og heldig SIL-keeper.

Så bestemmer BIL seg for å gi en gavepakke til Sandnessjøen. De blåhvite har ballen i forsvarsleddet helt upresset og skal slå en pasning. Den blir for løs, og SIL takker og bukker. 2-1.

Fem minutter før lagene skal gå i garderoben får BIL straffespark, etter at SILs keeper meier ned Henning Borgen Gladsø som skal trille inn sitt andre mål. Dommer får på en eller annen måte ikke med seg situasjonen, men assistentdommer Jon-Ivar Hallaraune er påskrudd, og etter konfering med dommer blir det blåst.  Isak Helstad Amundsen er sikker fra straffemerket.

Dermed gikk de altså med 3-1-ledelse til pause.

Spiser seg inn i kampen

Ungguttene Jørgen, August og Abdi scoret sine første mål på a-lagsnivå

Jørgen Sebaster (til venstre) var banens beste. Her sammen med August og Abdi fra en tidligere kamp

SIL spiser seg inn i kampen igjen etter hvilen, og reduserer tidlig etter et kort frispark, hvor BIL-spillerne er passive.

Tjue minutter før slutt scorer igjen bortelaget, og utligner til 3-3. Keeperlegenden Tommy Horn skal plukke et innlegg, men blir løpt i av en SIL-spiller. Dommeren velger å la spillet fortsette, og mens keeper ligger nede med skade i ryggen forsøker BIL flere ganger å klarere, men SIL-spillerne får etter om og men til slutt kranglet med seg ballen og sette den i det tomme buret.

Mot slutten er Espen Øverås svært nære å på ny gi BIL ledelsen. Alene med keeper går bortelagets sisteskanse seierende ut av duellen.

På overtid er SIL også veeeldig nære, og som ikke det var nok er BIL centimetere fra å få med seg alle poengene etter et frispark like utenfor sekstenmeteren.

PS: Damelaget vant 3-0 hjemme mot Innstrandens 2 tidligere samme dag. Mer om den kampen kommer på nett etter hvert.

PSS: Forsidebildet er fra treningskampen mot Rørvik tidligere i år

[box]KAMPFAKTA

Brønnøysund – Sandnessjøen 3-3 (3-1)

Hesa

Brønnøysund Stadion

Mål: 1-0 Henning Borgen Gladsø, 2-0 Isak Helstad Amundsen, 2-1 SIL, 3-1 Amundsen (str), 3-2 SIL, 3-3 SIL

Gult kort: 2x SIL, 2x BIL (Tobias Lund Korsgaten, Adrian Sandvik)

Dommer: Frans Oskar Myrvang

Tilskuere: 150

BIL: Tommy Horn – Isak Helstad Amundsen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Jørgen Sebaster Rodal, Fredrik Salhus – Adrian Sandvik, Espen Øverås, August Einvik Kildal – Henning Borgen Gladsø. Startet på benken: Jey Kongram Jørgensen (Sandvik 74), Andreas Hovemoen Solli (Øverås 66), Fredrik Dahle Moe, Abdi Mustaf, Christoffer Bandele Karlsen, Adrian Govasli Horn, Brayn Musoni.

Man Boy Of The Match: Jørgen Sebaster Rodal[/box]