Nytt uavgjortresultat for A-laget

BIL kom hjem med ett poeng etter bortekampen mot Grand Bodø på Aspmyra kunstgress lørdag.

De blåhvite var naturlig nok skuffet over bare å ha fått med seg ett poeng hjemme mot Innstrandens i åpningskampen forrige helg, til tross for klasseforskjell mellom lagene.

I lørdagens oppgjør møtte de fjorårets serievinner i fjerdedivisjon, som spilte sin første kamp for sesongen.

Første møte siden 2013

Forrige gang BIL møtte Grand på bortebane var i 2013, en kamp som for øvrig endte med hele 8-0 til hjemmelaget.

Siden den gang har Grand vært i tredjedivisjon, før de rykket ned til fjerde samme året som BIL rykket opp i forkant av 2016-sesongen.

Målscorer Isak etter kampen. Foto: Lars Harald Solbakk

Målscorer Isak etter kampen. Foto: Lars Harald Solbakk

Motvind

BIL spilte mot kraftig motvind i førsteomgangen. BIL var mer tålmodig i bearbeidelsesfasen, mens hjemmelaget forsøkte å flytte laget høyt og utnytte vinden til sin fordel.

Midtbanespiller Jørgen Sebaster Rodal måtte dessverre forlate banen halvveis i omgangen etter en kjenning i lysken.

Omgangen forløp seg uten mål til noen av lagene.

Begge lag skapte et par gode muligheter hver i en jevnspilt kamp.

Klønete straffespark

Grand fikk en tidlig straffe i sitt favør i andreomgangen, forårsaket etter uoppmerksomhet i BIL-forsvaret. En av bortelagets spillere hadde tilsynelatende kontroll på ballen i feltet, men brukte for lang tid med ballen slik at den ble snappet opp, og BILs spiller endte opp med å felle Grand-spilleren.

Den satte hjemmelagets Karl Henry Mikaelsen sikkert.

De ti minuttene etter Grands ledelse ble BIL noe ustrukturert, og la igjen mye rom for Grand å spille i, noe som nesten ga de et tomåls forsprang.

Fortjent utligning

BIL tok seg etter hvert sammen og fikk ballen ned på bakken og begynte å spille igjen, og hadde god kontroll, hvor også sjansene begynte å komme. Derfor var det også helt fortjent da banens bestemann Isak Helstad Amundsen utlignet ved å vippe ballen over keeper etter et innlegg av Espen Øverås. Det var for øvrig syttenåringens første scoring på seniornivå i tellende kamp.

Like i forkant misbrukte Amundsen en kjempesjanse fra kloss hold, som keeper reddet på mesterlig vis.

Bortelaget fortsatte å trykke hjemmelaget bakover og burde ha avgjort kampen. Blant annet var Adrian Sandvik fryktelig nære på et skudd, men ballen gikk i tverrliggeren.

En skuffet BIL-gjeng måtte imidlertid konstatere at det «bare» ble med ett poeng.

Det er imidlertid liten tvil om at det bor mye fotball i BILs unge mannskap, og det blir spennende å følge de neste helg når de tar i mot Meløy på hjemmebane.

Da er også flere av spillerne som av forskjellige årsaker mistet kampen mot Grand. Opp mot fire potensielle startspillere manglet nemlig, i tillegg var de to G16-spillerne i a-lagsstallen opptatt med guttekamp. Noen av disse er ventet å være tilbake mot Meløy.

Vi tok en prat med et par av spillerne etter at kampen var over.

Fredrik og Espen misfornøyd med ett poeng.

Fredrik og Espen misfornøyd med ett poeng.

Fredrik Dahle Moe:

– Det var en bra gjennomført kamp egentlig. Litt slapp i førsteomgangen, og så slapp vi inn tidlig i andreomgangen, men vi tok oss mer sammen og fikk utlignet. Etter det burde vi nok avgjort kampen med både ett og to mål til, men det ble som det ble.

Espen Øverås:

– Jeg er absolutt ikke fornøyd med bare ett poeng idag. Vi fikk ikke spillet helt til å sitte i førsteomgangen på grunn av motvinden og det ble ganske jevnt. I andreomgang var vi mye bedre enn Grand, til tross for det tullemålet i mot. Vi fikk lagt trykk på de etter det og hadde et helt klart overtak, i hvert fall de tjue siste minuttene og burde hatt med tre poeng istedet for ett.

Damekampen avlyst – G16 tapte

BIL-damene skulle egentlig også spilt kamp i Bodø lørdag, men kampen mot Innstrandens ble utsatt. På Mo gikk BILs G16-lag på sitt tredje strake tap for sesongen etter 0-4 mot Åga. Ny sjanse kommer allerede søndag mot Stålkameratene.

[box type=»info»]Kampfakta

HESA – Kretsserien
Grand Bodø – Brønnøysund 1-1 (0-0)

1-0 Karl Henry Mikaelsen (str.) 53′
1-1 Isak Helstad Amundsen 68′

BIL
1. Tommy Horn ©
3. Tobias Lund Korsgaten
4. Marius Heide Horn
5. Steffen Strøm
7. Jørgen Sebaster Rodal
8. Adrian Sandvik
9. Espen Øverås
10. Joakim Stormo Halsen
18. Suhaib Mehdi Samatar
20. Fredrik Dahle Moe
38. Isak Helstad Amundsen

Innbyttere
16. Andreas Hovemoen Solli
17. Abdi Mustaf
21. Ørjan Valan Haugen

Gule kort: 1x Grand Bodø

Dommer: Veronica Fjeldvær – god[/box]