Nattfotball i Brønnøyhallen

Da Night Fight for første gangen siden oppstarten tidlig på 2000-tallet ble avlyst denne helgen, tok BIL fotball grep og arrangerte en alternativ versjon på fredagskvelden med fotball for 2001-2003-kullet.

Nesten hundre deltakere

Konseptet ble kokt ihop mandag og påmelding ble lagt ut. Innen fristen torsdag var det totalt 13 lag klare i gutte- og jenteklassen.

Man City - tapende jentefinalist

Arsenal – tapende jentefinalist (trykk for større)

Nesten hundre deltakere koste seg fredag med masse ball og sosial sammenkomst mellom kullene. Det ble også servert mange jevne og gode kamper på veien!

Av finalene var B-finalen for gutter først ut (ingen B-finale for jentene da alle bortsett fra ett lag gikk til semi), hvor det måtte avgjøres på straffespark. Barcelona ledet helt til det gjensto sekunder da Benfica og Eskil Svartis svartis utlignet på frispark. Barcelona trakk imidlertid det lengste strået fra straffemerket.

Ajax - tapende finalist

Ajax – tapende guttefinalist (trykk for større)

Lobbet over keeper

Jentefinalen mellom Arsenal og Manchester City var lenge jevn, men det var før Manchester Citys Tuva Einvik vartet opp med kanskje turneringens vakreste scoring. Det er ikke ofte du ser det, men når man kommer gjennom og fra ca. femten meter chipper ballen elegant i mål over en utrustende keeper, så ser det ofte nydelig ut, og det var det.

Manchester Citys 1-0-ledelse ble raskt til 2-0, denne gangen signert Anniken Hansen Nystad. Det ble også sluttresultatet.

Straffedrama

Siste kamp ut omtrent klokken kvart over to var guttefinalen mellom Ajax og PSG. Sistnevntes August Einvik Kildal ga “franskmennene” ledelsen i en kamp hvor det kom sjanser begge veier. Ajax greide å utligne drøyt halvveis etter at Thomas Johnsen like godt plasserte den knallhardt i mål direkte fra corner.

Barcelona - vinnere av B-finalen

Barcelona – vinnere av B-finalen (trykk for større)

På tampen av kampen gjorde nesten August årets mål i 2017. En herlig Rainbow flick påfulgt av et nydelig skrudd skudd helt i lengste hjørne ble mesterlig avverget av Ajax sin keeper Olav Lund Hansen. Mer skjedde ikke i den ordinære spilletiden, noe som betød at som i B-finalen måtte også denne kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Som selve kampen ble også denne dramatisk, med omdiskutert situasjon der man var i tvil om en ball var inne eller ikke. Avgjørelsen falt ved Boom sitt straffespark. 14-åringen hamret ballen opp mellom hendene på keeper i det som ble turneringens siste spark på ballen. Se video av straffene under.

[button link=”https://youtu.be/4uIYJw4XT08″ icon=”youtube-play” color=”red”]Se straffekonken![/button]

Toppscorer jenter (2 mål eller flere)

3 mål: Ada Laumann og Tuva Einvik
2 mål: Emma Amundsen, Thale Jakobsen og Emilia Hauan

Toppscorere – gutter (3 mål eller flere)

5 mål: Eskil Svartis
4 mål: Thomas Johnsen og Boom
3 mål: Konrad Ingebrigtsen, Benjamin Martinsen, Bendik Hemmingsen og August Kildal

Jentevinner Man City (trykk for større bilde)

Jentevinner Man City (trykk for større bilde)

Guttevinner PSG (trykk for større bilde)

Guttevinner PSG (trykk for større bilde)