Målshow da BIL gjestet Vega til treningskamp

Atle Øksnes og Henning Hansen mot Bindal tidligere i år.

Atle Øksnes og Henning Hansen mot Bindal tidligere i år.

A-laget tok imot Vega til første treningskamp inne i Torghatten Arena.

Vårt fokus før kampen gikk ut på å tørre å spille ball og prøve å holde risikoen nede på de to første tredjedelene av banen, forteller BIL-trener Atle Øksnes

I den første omgangen var Vega veldig kompakte og dyktige til å nekte BIL plass både i bakrom og mellomrom. Det førte til at BIL kun kom til noen få halvsjanser.

Etter litt klabb og foran Vegas sekstenmeter midtveis omgangen klarte likevel Fredrik Kristiansen å få løsnet et skudd som gikk via stolperoten og inn. Vega på sin side var ikke direkte ufarlige, og kom til noen sjanser den første omgangen. Spesielt på kontringer var gultrøyene farlige, men hjemmelagets forsvar ryddet solid unna.

Fredrik Kristiansens scoring var det som skilte lagene til pause.

Flere juniorspillere banker på a-lagsdøren.
Atle Øksnes, BIL-trener

Etter et par bytter i pausen og litt småjusteringer tok BIL mer og mer over kampen. Sjansene ble flere og større

Da kom tilslutt også målene.

Fredrik Kristian var på rett plass og la på til 2-0, etter at Vegas keeper hadde gitt retur på et langskudd fra Sigurd Herrera.

Noen minutter senere sender Atle Øksnes en stikker gjennom til Sindre Johansen som enkelt setter inn 3-0 alene med keeper.

Nå rant det inn.

Hans Jørgen Fiveltun sørget for kampen frekkeste scoring, da han på et innlegg fra Alf Andreas Flovik elegant hælsparket ballen i mål

Tidligere BIL-spiller Torgeir Sletvold scoret mot gamleklubben.

Tidligere BIL-spiller Torgeir Sletvold scoret mot gamleklubben.

Så var det klart for frisparkshow. Og det med en tidligere BIL-spiller og en nåværende BIL-spiller i hovedrollene. Først frem, Vegas Torgeir Sletvold. Et frispark utenfor sekstenmeteren ble limt i nærmeste kryss på reneste David Beckham-vis. Ole Ulvestad forsøkte seg noe senere på en kopi av Sletvolds scoring, og selv om kopier sjelden blir bedre enn originalen var dette untaket. Frisparket gikk nemlig helt oppi vinkelen denne også, via stangen.

Senere fastsatte Fredrik Kristiansen sluttresultatet til 6-1 med sin tredje scoring for dagen. Vega hadde muligheten til å redusere straffespark på tampen, men takket være veggene i hallen kunne alle ombord den internasjonale romstasjonen puste lettet ut.

– Det var en helt greit gjennomføring fra vår side. Det er fremdeles mye å jobbe med, men det ser ikke så aller verst ut før serieåpningen mot Meløy neste helg, fortalte Atle Øksnes etter kampslutt.

Flere av seniorspillerne har etter hvert våknet opp fra vinterdvalen, men fortsatt er det en ung stall.

I tillegg til de som bidro i denne kampen er det flere juniorspillere som banker på døren for spill i årets sesong, fortsetter Øksnes. – I denne kampen var det dog viktigst å få en gjennomkjøring for de som holder senioralder, samt de juniorspillerne som allerede er å regne som a-lagsspillere, avslutter han.

BILs generalprøve før tellende kamper begynner blir førstkommende søndag, hjemme mot Bindal FK.

[toggle title_open=”Faktaboks” title_closed=”Faktaboks” hide=”no” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]treningskamp
17. april kl. 19:00

BIL – Vega 6-1 (1-0)
1-0 Fredrik Kristiansen
2-0 Fredrik Kristiansen
3-0 Sindre A. Johansen
4-0 Hans Jørgen Fiveltun
4-1 Torgeir Sletvold
5-1 Ole Aleksander Ulvestad
6-1 Fredrik Kristiansen

BIL (4-2-3-1): Tommy Horn – Henning Hansen, Ole A. Ulvestad, Kai Andre Pedersen, Sigurd Herrera – Sondre Estensen, Alfon Slotvik – Magnus Hamre, Fredrik Kristiansen, Joar Bakken – Sindre A. Johansen

Også benyttet: Atle Øksnes, Alf Andreas Flovik, Ruben Bjørnli, Hans Jørgen Fiveltun[/toggle]