Lasse Hansen Lien (15) tatt ut til talentleir

Lasse Hansen Lien er en av bare tjue spisser i landet tatt ut til Statoils talentleir i Porsgrunn i juni.

I perioden 22.- 26.juni skal en rekke av norges største fotballtalenter født 1999-2001 i aksjon under den tradisjonelle treningssamlingen i Porsgrunn, hvor aktuelle spillere for ungdomslandslag skal finsiktes.

En av to Helgelendinger

Lasse Hansen Lien

Lasse Hansen Lien

Han er en av bare to Helgelendinger som er tatt ut. Den andre er Mosjøens keeper Sivert Jarmund.

I fjor deltok Joakim Stormo Halsen – som i år er for gammel for samlingen – sammen med keeper Dennis Berg Smalsundmo. Dennis var dessverre skadd under både kretssamlingen og under kretslagsturneringen tidligere i vår, og kom ikke med.

Overbevisende spill under kretslagsturneringen, hvor han blant annet scoret fire mål mot Finnmark og ble toppscorer i turneringen – og regionsamlingen i Trondheim, var bakgrunn for uttaket.

– Klargjøre de for landslagsspill

– NFFs landslagsskole har som intensjon å kartlegge og skolere opp våre mest talentfulle spillere i alderen 13 til 16 år. Målet er at vi gjennom aktiviteten som skjer på sone-, kretslags- og regionsnivå skal identifisere «de rette» spillerne og klargjøre de for aldersbestemt landslagsspill, sier ansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Tatt ut i spissrollegruppen

Spillerne er delt inn i rollegrupper, hvor de skal fokusere på kvalitetene som er nødvendig for å lykkes i de forskjellige rollene. Lasse Hansen Lien, som ble toppscorer på BILs historiske guttelag i fjor, er naturligvis tatt ut i spissrollegruppa.

Rollegruppene vil ha egne rolletreninger og rolleteori ledet av tidligere spillere på øverste nivå, samt NFFs spillerutviklere. I tillegg vil de fordele seg på åtte A-lisensgrupper, hvor de blir veiledet av trenere som gjennomfører UEFA A-lisens.

Vi gratulerer Lasse med uttaket og ønsker ham lykke til i Porsgrunn i juni!