Kretsen på besøk i Brønnøysund

Tirsdag hadde fotballkretsen sitt årlige møte i Brønnøysund.

Som alltid på denne tiden, drar Nordland fotballkrets rundt om i de forskjellige sonene for å diskutere sesongen som har vært, og ikke minst det som skal skje i 2014. Tirsdag var turen altså kommet til Brønnøysund.

Geir Lien og Roy Arve Pedersen

Hilstads Geir Lien og Roy Arve Pedersen i hyggelig passiar under sonemøtet

Dommerkonsulent Kjell Nikolaisen og serie- og kampansvarlig Frank Aas var kretsens representant og møteledere.

Bortsett fra Vega, var alle klubbene i distriktet representert.

Mange røde kort

Som vanlig åpnet man med evaluering av dommere og kortstatistikk for fjoråret. Brønnøysund IL var blant klubbene i Helgeland-regionen med flest dommeroppdrag.

Kjell Nikolaisen kunne fortelle om en markant økning i antall røde kort – og økningen av forlengede suspensjonsstraff, som følge av blant annet utskjelling av dommere etter å ha bli vist av banen. Kretsen hadde imidlertid ikke noe å utsette på BIL ved dette.

“Handshake for peace”

Handshake for peace, det norske konseptet utarbeidet av NFF og Nobels fredssenter, er noe vi vil se mer av i år. Tidligere har vi kun sett dette på tv i forbindelse med Tippeligaen og Toppserien for kvinner.

Åge Slotvik, Roger Haugen og Steinar Solli

Hovedlagets Åge Slotvik diskuterer med Tjalgs Roger Haugen og Sømna-legenden Steinar Solli.

Handshake for peace ble introdusert foran fjoråret i de øverste divisjonene i norsk fotball, hvor kapteinene fra lagene i aksjon tok hverandre i hånda etter kampen med dommeren tilstede.

Dette skal nå introduseres for alle klasser i norge, og derfor noe vi vil se på fotballkampene hos alle lag i Brønnøysund fra denne seongen.

NFF kvalitetsklub

Fotballforbundets nye fokusområde “NFF kvalitetsklubb” ble presentert, noe Brønnøysund IL og folk i styret allerede har sett på – og kommer til å jobbe med.

Du kan lese mer om kvalitetsklubb her.

Lag sesongen 2014

Møtet avsluttet som alle år med påmeldte lag for den kommende sesongen.

Nytt for BIL i år er at vi kommer til å delta med et kvinnelag i juniorserien. BIL er ikke de eneste som kommer til å gjøre dette, noe som fører til at kretsen kommer til å kalle denne serien “Junior/3. div kvinner.

Se lagspåmelding for Helgeland her (obs: kan endre seg frem til alle sonemøtene er over).