Knepent tap mot Fauske/Sprint

bilfauske2 (Banett): BIL startet godt mot Fauske/Sprint, men mangler flyt, ble snytt for straffe på stillingen 0-0 og tapte igjen.

Chris Horn fikk to strake armer i ryggen på kampens første corner, men dommer Øyvind Iversen vinket spillet videre. Når man er i den situasjonen BIL er i, har man slett ikke marginene med seg. Straffenekten var for øvrig en av mange merkelige dommeravgjørelser i dagens kamp.

Sindre Auståker Johansen var nært å gi BIL ledelsen, fortsatt på stillingen 0-0.

Men det var bortelaget som scoret først. 0-1 kom etter 15 minutter og 0-2 smatt inn bak Tommy Horn ti minutter senere, via høyreback Sindre Karlsens fot.

Steffen Strøm nær scoring (foto: banett.no)

Steffen Strøm nær scoring (foto: banett.no)

Dermed snek tankene om “here we go again” inn i hodet både på spillere og de få, trofaste tilskuerne.

Men fra sidelinjen klarte BIL-trener Bertil Einvik å oppildne laget sitt til å vinne tilbake tok iniviativet. Og utover i andre halvdel av første omgang økte presset mot Sprint-målet. Marius Heide Horn, som er tilbake i BIL-trøya, reduserte til 2-1 i det 39. minutt. På en situasjon etter corner som luktet mistenkelig offside, både på BIL-stopperen, og midtspiss Johansen, som var nest sist på ballen. Endelig var marginene på BILs side.

De var borte igjen da Chris Horn stanget en ny god Fredrik Kristiansen-corner i stanga, og Marius Heide Horns retur ble reddet på streken. Heller ikke unggutten Steffen Strøm fant nettmaskene da han fikk skuddlege fra ni meter. Skuddet smalt i gjerdet, like til side for mål. Utover i andre omgang var det tydelig at kreftene tok slutt for hjemmelaget, for det var langt i mellom besøkene i Sprints 16-meter. Bortelaget fikk også større rom, som følge av BILs utligningsjakt, og skapte flere farligheter.

Atle Øksnes pådrar seg sitt andre gule (foto: banett.no)

Atle Øksnes pådrar seg sitt andre gule (foto: banett.no)

Positive takter til tross, BIL-nedturen ble ytterligere forsterket av at spillende trener Atle Øksnes lot frustrasjonen ta overhånd og pådro seg et unødvendig, andre gule kort, etter en klassisk ettersleng, og ble utvist like før slutt.

BIL har fortsatt ikke vunnet når årets 4. divisjon HeSa nå har blitt to måneder gammel.

Vårsesongen avsluttes med dobbelkamp i Bodø mot Meløy og Nordstranda til helgen.