Innholdsrik 16. mai-kamp

16mai5

Andreas Stormo i kamp om ballen (foto: Jøran Horn BAnett.no)

Det ble dramatisk da BIL og Grane spilte uavgjort på fotballens nasjonaldag

Nyopprykkede Grane hadde startet sesongen med full pott på sine to første kamper, før fredagens 16. mai-oppgjør.

BIL hadde rukket å gjøre unna tre kamper i samme tidsrom, og stod med en seier, en uavgjort og et tap.

Dersom man bare fikk med seg førsteomgangen, ville det vært vanskelig å skjønne at det bare ble uavgjort for BIL, for her var det kraftig dominanse.

16mai8

Grane utligner til 2-2 (foto: Jøran Horn BAnett.no)

Grane hadde lite å stille opp med, og kom under etter bare fire minutter. Christian Haugen blir felt på ca. atten meter og får frispark. Andreas Stormo smeller den inn lavt ved bortre stolpe, uten mulighet for gjestenes keeper.

BIL produserte flere store sjanser. Sindre Auståker Johansen burde doblet ledelsen for BIL da han fikk åpent mål etter et nydelig forarbeid av Atle Øksnes. Istedet for å gjøre sitt fjerde seriemål for sesongen, gikk skuddet i stolpen og ut i spill igjen.

Minuttet etterpå banker Christian Haugen ballen i tverrliggeren og over.

Drøyt halvveis ut i omgangen greide til slutt BIL å få den i mål. Et innlegg i Grane-boksen blir klarert ut i «returrommet» hvor Atle Øksnes møter ballen kontant med høyrefoten. Skuddet er utagbart. 2-0.

16mai3

Like etter situasjonen som fører til utvisningen (foto: Jøran Horn BAnett.no)

Hva Grane-benken og spillerne diskuterte i pausen vites ikke, men noe må det ha vært, for det var et helt annet lag som kom ut i andre omgang.

BIL går riktignok rett i angrep, og Sindre Auståker Johansen er svært nære ved å øke til 3-0, bare for å bli stoppet av metallet nok en gang.

To minutter ut i omgangen får Grane straffespark etter en hands. Martin Bekkevold reduserer sikkert.

Etter dette er det bare et lag på banen. BIL-spillerne får fryktelig høye skuldre, og bortelaget skaper mange store muligheter. Ved en anledning er de helt alene mot Tommy Horn, men BILs keeper redder på flott vis.

BILs første ordentlige sjanse de siste førtifem kom da det gjenstod ca. tjue minutter; Joakim Stormo Halsen slår en nydelig stikker på Sindre, som fosser mot mål. Sjansen blir imidlertid avverget i siste sekund av en Grane-forsvarer som får tåen på ballen.

16maiBA2

Stormo nære ved å økte til 3-2 (foto: Jøran Horn BAnett.no)

Den påfølgende corneren gir også en god mulighet for Joakim, som snapper opp en løs ball etter Emil Engen Granås sitt innlegg. Skuddet er på vei opp i vinkelen, men Grane-keeper Evaldas Stanikatis er med på notene.

Ti minutter før full tid er det klart for kveldens andre straffespark, denne gangen av den noe svært billige sorten. Det er vanskelig å se hva som gjorde at bortelagets spiller faller, men Gran-spilleren går i hvert fall i bakken som et majestetisk løvblad, og dommeren peker på straffemerket.

Granes Bekkevold er nok en gang sikker, selv om Tommy er etter ballen denne gang.

Kort tid etterpå er Andreas svært nære å føre BIL opp i ledelsen igjen, men Stanikatis redder mesterlig.

Fem minutter før ordinær tid er omme får Joakim Stormo Halsen rødt kort etter å ha kommet litt for sent inn i ei takling. Fargen på kortet kunne godt vært gult, men dommerens avgjørelse kan forsvares. Han som blir felt svarer med å gi unggutten en kraftig dytt, uten at dommeren reagerer annet enn med gult kort.

Kampen ebber ut i 2-2 og poengdeling. En merkelig fotballkamp hvor lagene dominerte i hver sin omgang.

[box]Kampfakta

BIL – GRANE 2-2 (2-0)
1-0 Andreas Stormo (5)
2-0 Atle Øksnes (24)
2-1 Martin Bekkevold, str (47)
2-2 Martin Bekkevold, str (80)


BIL (4-3-3): Tommy Horn – Steffen Strøm (Tobias Lund Korsgaten 90), Marius Heide Horn, Kai André Pedersen (Mathias Gregersen 71), Emil Engen Granås – Atle Øksnes, Christian Haugen, Joakim Stormo Halsen – Sindre Auståker Johansen, Andreas Stormo, Espen Øverås (Ruben Flatås 80)


Ikke benyttet: Kristian Moen Slotvik, Joar Bakken, Isak Helstad Amundsen[box]