Suksess i Bodø

BIL kunne skilte med første- og andreplass i både elleverfotball, og sjuerfotball.

Grand ble for sterke i J16-klassen

J16

J16 (trykk for større bilde)

Den første kampen som inneholdt BIL-lag gikk i J16-klassen mot hardtsatsende Grand Bodø.

Jentelaget har vært formidable i førstedivisjon i Helgeland, men på Aspmyra Stadion ventet en motstander som er helt i norgestoppen i sin aldersklasse, noe finaleplass i J16-NM er et synelig bevis på.

BIL-jentene klarte seg meget godt i første omgang, til tross for at Grand tok ledelsen drøyt halvveis ved Pernille Furnes. Mot slutten av omgangen yppet BIL seg ved et par anledninger, og kunne med litt hell ha utlignet.

Etter pause scorer Grand nesten med en gang, noe som gjorde at luften gikk litt ut av ballongen hos jentene. Ane Hestø Steinbakk noterte seg så for tre kjappe scoringer, før hun satte inn sitt fjerde – og Grands sjette, like før full tid.

– De hang godt med i første omgang, og til pause ledet Grand med 1-0. I andre omgang var vårt lag ukonsentrert i en timinuttersperiode, og da kom de fem andre målene fra motstanderne, fortalte trener Roger Haugen til BAnett etter kampslutt.

– Det ble derfor en velfortjent seier til Grand, og de er nå kretsmestrene i Nordland. Men disse  jentene er en positiv gjeng. De har erkjent at Grand var bedre. Nå ser de framover og har gitt utrykk for at de gleder seg til en ny sesong, avsluttet Haugen.

G16 (trykk for større bilde)

G16 (trykk for større bilde)

Spennende G16-kamp

Guttenes finale ble nok en kamp mellom BIL og Grand Bodø. Begge lag hadde feid all motstand til side i sine respektive førstedivisjoner, og skulle nå avgjøre  hvem som var best i Nordland.

Grand gikk tøft ut fra start, de første par minuttene, uten at de skapte noen målsjanser. BIL skapte etter hvert noen gode muligheter for mål, men skuddfoten var dessverre ikke finsiktet for anledningen.

Saltenlaget hadde én klar målsjanse i den første omgangen, men et stolpeskudd fra fem meter ble plassert i stolpen.

BIL fortsatte å misbruke sjanser. Mot slutten av omgangen gjør Grand-keeper Henrik Holm Ellingsen en monsterredning da han slår Espen Øverås sitt skudd fra kloss hold til corner.

Stian har akkurat utlignet til 1-1 (foto Lars Solbakk)

Stian har akkurat utlignet til 1-1 (foto Lars Solbakk)

Den påfølgende corneren treffer et BIL-hode og blir reddet på strek. 0-0 etter de første førti minuttene på Aspmyra.

Grand scorer først

Andre omgang begynner bra for BIL, som har et skudd i stolpen tidlig ved Isak Helstad Amundsen.

Bare minutter senere slurver BIL på midtbanen, noe som ga Grand en overgangsmulighet. Grand får til slutt lagt inn på pannebrasken til Lasse Johansen Sortland, som buer headingen forbi en sjanseløs Dennis Berg Smalsundmo i BIL-målet.

[button link=»https://www.youtube.com/watch?v=dw2F2FDFQAw» icon=»youtube» color=»red» window=»yes»]Se hele finalen på YouTube[/button]

Etter scoringen øker BIL tempoet. Først misbruker Lasse Hansen Lien en sjanse alene med keeper. Så går et hodestøt etter corner like over, før Joakim Stormo Halsen er fryktelig nære like etterpå.

BIL kjører nå kampen for fullt, og når Jardar Gimse Aasen setter en ball centimeter utenfor stolpen etter 65 minutter, og flere BIL-spillere bommer på ballen rett foran mål minuttet etter, begynte man kanskje å lure om det skulle gå veien for guttene.

Fortjent utligning

Til slutt måtte den bare komme. Stian Kristiansen stuper inn i feltet etter et hardt innlegg av Isak Helstad Amundsen, og tupper den forbi Grands keeper til 1-1.

BIL produserer to store sjanser som i 99 av 100 tilfeller ville gitt seiersmålet, men det ville seg ikke.

Espen har akkurat avgjort kampen! (foto Lars Solbakk)

Espen har akkurat avgjort kampen! (foto Lars Solbakk)

Det måtte derfor ekstraomganger til.

Den første ekstraomgangen skjer det ingenting i, men i den andre, tar BIL full fyr;

Et utspill av Dennis Berg Smalsundmo blir snappet opp av Lasse Hansen Lien, som sender ballen videre til Espen Øverås inne i Grands sekstenmeter. Velfjordingen får etter noe om og men kontroll på ballen, og plasserer den vakkert til side for keeper, og avgjør kampen!

Sjuerfinaler

Regine Klausmark i duell (foto: Lars Solbakk)

Regine Klausmark i duell (foto: Lars Solbakk)

Søndag ble det spilt sjuerfinaler, men denne gangen på Mørkved.

J14 var først ut, og spilte mot – hvem ellers – Grand Bodø. BIL-jentene spilte en meget god førsteomgang, hvor lagene gikk til pause 3-2-ledelse til Bodøværingene. Mye av dette kan man takke keeper Ada Laumann for, som stod en kjempekamp.

Etter en hvilen ble det tøft for jentene, noe som bare er naturlig når laget heter Grand. Bodø-klubben har egne elitegrupper som trener seks dager i uken, og i seriespillet hadde de tolv strake seiere og vannvittige 158-6 i målforskjell!

J14 (trykk for større bilde)

J14 (trykk for større bilde)

Det endte til slutt med 8-3-seier til Grand Bodø, og BILs mål ble scoret av lagkaptein Ragnhild Johnsen (2) og Nora Fjellsøy.

I den siste kampen spilte BIL 3, som er tredjelaget til guttelaget. De spiller i andredivisjon, men er påmeldt som sjuerlag, som betyr at alle kamper som involverer disse altså må spilles som sjuerfotball.

De senere årene har det ikke vært spilt sjuerfinaler på guttesiden, men siden to lag fra både Helgeland og Salten hadde meldt seg på i elleverserien som sjuerlag, ble det åpnet opp for dette i år.

Det samme gjorde Korgen i BILs serie, men da de ikke greide å fullføre sesongen, var det naturlig nok BIL som tok plassen til Helgeland.

Anders Laukvik stormer til da Jørgen avgjorde kampen (foto: Lars Solbakk

Anders Laukvik stormer til etter at  Jørgen avgjorde kampen (foto: Lars Solbakk

Kampen mellom BIL og Splint var spennende helt til siste slutt. Splint tok tidlig ledelsen, og derfra og (nesten) ut fulgte lagene hverandre slik at når Splint tok ledelsen, så svarte BIL med å utligne.

I andreomgangen var BIL noe heldig som ikke havnet to under ved flere anledninger, noe keeper Fredrik Eide skal ha det meste av æren for. Han vartet opp med flere superredninger, og holdt BIL inne i kampen. Ei heller bør man glemme kaptein Andreas Blomstervik Hansten, som spilte veldig bra i sin rolle som ballfordeler og sentral forsvarsspiller, i tillegg til å hindre flere overganger for Splint.

G15/16 7-er (trykk for større bilde)

G15/16 7-er (trykk for større bilde)

Så, sju minutter før slutt får BIL corner, og inne i feltet ventet Abdi Mustaf med et knallhardt hodestøt, og utlignet til 4-4. Et minutt før slutt fintet Jørgen Sebaster Rodal ut det meste av Splint-spillere, og legger rolig på til 5-4 i favør BIL.

En herlig snuoperasjon.

De øvrige målene ble scoret av Tom Eskil Storjord, Karl Jonas Vangstad, og enda et mål av Jørgen Sebaster Rodal.

Totalt sett nok en fin kretsfinaledeltakelse av BIL, med fire flunkende nye pokaler til premieskapet hjemme i Brønnøysund.

Kapteinene hos lagene: Andreas B. Hansten, Ragnhild Johnsen, Emma Haugen og Espen Øverås

Kapteinene hos lagene: Andreas B. Hansten, Ragnhild Johnsen, Emma Haugen og Espen Øverås (trykk for større bilde)