Knepent tap mot Herøy/Dønna

sindreajohansen

Sindre A. Johansen & co. måtte gi tapt nok en gang (arkivfoto).

BIL tapte, men ser fremover etter flere gode prestasjoner.

Kampen begynte med mye kriging på midtbanen. Kampen ble spilt på naturgress, noe bortelaget ikke har vært borti alt for ofte de senere årene. Det tok derfor noe tid før BIL ble vant med underlaget.

Det ender i noen farlige forsøk etter lange gjennomspill fra BILs side. Både Reidar Slind, Lars Solbakk og Sindre Johansen er nære på å komme alene med hjemmelagets keeper, men det blir bare nesten.

Etter hvert begynner pasningspillet å sitte bedre og BIL-spillerne klarer å holde mer i kula.

Sindre A. Johansen herjer etter hvert med Herøy/Dønnas venstreback, og etter løp nummer fem og like mange holdinger, finner endelig dommer Tor Anders Johansen ut at holding ikke er lov og Sindre frispark og venstrebacken får gult kort.

Herøy/Dønna på sin side sliter med å skape stort etablert, men er hissige på kontringer når BIL-spillerne gjør feil på vei fremover.

Omgangens kanskje største sjanse kommer da også etter en kontring fra hjemmelaget. Herøy/Dønna bryter ballen langt inne på egen halvdel, spiller en lang ball fremover og befinner seg plutselig i overtall inne i BILs sekstenmeter. Det ender opp med en fri avslutning fra 10 meter, men ballen smeller i nettveggen til høyre for Tommy Horn i BIL-målet.

Bortsett fra dette har ikke Herøy/Dønna stort annet enn skuddforsøk fra distanse som enten havner midt på keeper eller tar turen over tverrliggeren.

BILs største sjanse i den første omgangen er det Reidar Slind som får. Fra fem meter dundrer han til på volley men ballen sklir av foten, suser noen meter til side for mål og lander i skogen noen hundre meter bak hjemmelagets mål.

I tillegg hadde Fredrik Kristiansen en god mulighet på et frispark fra 17-18 meter, men han klarte ikke holde ballen nede og og fyker like over mål.

En ganske jevnspilt førsteomgang, men BILs spillere føler de har overtaket og er optimister i pausen.

Andre omgang starter med enda mer ballinnehav for BIL, uten at det skjer noe spesielt.

Herøy/Dønna viste seg å være farlige på kontringer i den første omgangen, og farligere skulle de bli i denne.

Ti minutter av andreomgangen mister Henning Hansen ballen på tur innover i banen på Herøy/Dønnas banehalvdel. Det ender med et brudd og hvor en langball blir sendt over BILs forsvar til Jørgen Hågensen som er sikker alene med Horn. 1-0 til hjemmelaget.

Ikke lenge etter får BIL frispark såvidt inne på Herøy/Dønnas halvdel. Christian Haugen sender avgårde en kirurgisk langpasning på hodet til Atle Øksnes. Ballen heades ned til Fredrik Kristiansen som etter en liten kunstpause triller ballen til side for keeper. Fortjent utligning til bortelaget.

Hjemmelaget er imidlertid flinke til å utnytte feil hos BIL, og nok en gang trokler de seg gjennom BIL-forsvaret, denne gangen på bortelagets venstreside. Innlegget havner hos Marius Solem som på nytt sender Herøy/Dønna i ledelsen.

Herifra og ut blir det meste helsvart for BIL. Enkelte spillere begynner å bli slitne, og i tillegg har noen pådratt seg smeller etter til tider røft spill fra hjemmelaget.

Dommeren var i det snille hjørnet, og til tross for svært mange forseelser, ender det bare med fire gule hos Herøy/Dønna.

Kampens eneste røde kort skulle likevel BIL få. Henning Hansen følger en Herøy/Dønna-spiller på tur inn i sekstenmeteren. Henning treffer ikke ballen i taklingsforsøket, og gir hjemmelagets spiller en minimal touch som spilleren gjorde det aller meste ut av.

Dommeren peker kjapt på straffemerket og plukker opp det røde kortet fra lommen som om det var en varm potet.

Tommy Horn redder straffesparket, men tigerspranget ble så langt at returen gikk rett tilbake til straffeeksekutøren som enkelt kunne punktere kampen i tomt mål.

Med to mål opp, en mann mindre og mange slitne bein, klarer ikke BIL å skape noe særlig resten av kampen.

Noen lyspunkter er det uansett å ta med seg videre. Frem til utligningen er BIL fullt på høyde med og kanskje hakket vassere enn sine motstandere.

– Får vi luket ut de personlige feilene og klarer å bli giftigere på den siste tredjedelene, så blir det flere poeng etter hvert, forteller målscorer og BIL-trener Atle Øksnes.

– I tillegg er guttespiller Christian Haugen nært å være banens beste. Dette var hans første kamp som midtstopper for A-laget, men ut fra prestasjonen og roen med ball skulle man tro han hadde spilt der i mange år allerede.