Hallen er godkjent

Dagen før dagen fikk BILs byggekomité den permanente godkjenningen av fotballhallen fra byggeavdelingen i Brønnøy kommune.

[box type=”info”]Tekst og bilde er hentet fra BAnett.no og skrevet av Jøran Horn.[/box]

– Dette må være tidenes julegave til fotballen i Brønnøysund, og de andre idrettene ettersom vi har flyttet ut av Brønnøyhallen, sier Ole-Inge Jenssen.

– Det føles godt å være i mål. Og dette er en veldig passende dag, også med tanke på all snøen som viser forskjellen på treningsforholdene, sier Sigbjørn Gladsø, som vrenger av seg til kortermet for å understreke poenget.

Langt lerret å bleke

Hallprosjektet viste seg å bli en usedvanlig lang tålmodighetsprøve med forsinkelser, havari og hærverk. Men nå står “fotballteltet” på 97 x 70 meter der. Tatt i bruk på midlertidig godkjenning allerede. Siste tilskudd på nødutgangene gjør at den formelle godkjenningen er på plass. Nesten ti år etter de første planene.

Siste finpuss av Bjørnar Bendiksen (t.v.) og Ståle Henstein fra Sinus Brønnøysund (foto: BAnett.no)

Siste finpuss av Bjørnar Bendiksen (t.v.) og Ståle Henstein fra Sinus Brønnøysund (foto: BAnett.no)

– Jeg bladde tilbake i papirene og fant ut at det begynte i 2005. Først ble det vurdert en 60 x 40-hall à la de i Sandnessjøen og Mosjøen. Men på et medlemsmøte i fotballgruppen i 2007/8 fikk vi mandat for å gå for en full size-hall. Valget falt på Airdome360 AS for fire år siden, så det har tatt sin tid. Men nå står den her, og det føles veldig godt, sier Torstein Moe, som berømmer Brønnøy kommunes bidrag.

– Brønnøy kommune har vært fantastsk. Vi ble vist stor tillit og kan vel på en dag som denne være så ubeskjedne  å si at vi sier at vi har vist oss tilliten verdig. Mange har jobbet hardt og lenge for å få til dette. Ingen nevnt, ingen glemt. Kompetansen og gjennomføringsevnen i BIL fotball er betydelig, og paret med brennende engasjement, kommer man langt, sier Moe.

14 millioner

Ifølge Moe endte sluttsummen for hallen på 14 millioner, inklusiv moms.

– BIL har tatt opp 3,3 millioner i lån, kommunen har gitt 2 millioner i direkte tilskudd og forskuttert spillemidlene og mva-refusjonen, og 370.000 i årlig driftstilskudd. Og så har vi fått 2,8 milloner i gaver fra næringslivet; TTS 1 million, Helgeland Sparebank 1 million, Sparebanken Nord-Norge 500.000, og Helgelandkraft 300.000, forteller Moe.

Fotballhallen, kunstgressbanen og klubbhuset representerer anlegg for over 20 millioner kroner.

– Den største utfordringen nå er å hindre Ole-Inge i å komme på et nytt prosjekt, sier en lattermild Sigbjørn Gladsø.

– Vi har en gressbane med stort potensial, kvitterer Jenssen.

– Det viktigste framover blir å sikre en forsvarlig og forutsigbar drift av de anleggene vi har, og forskjønne områdene rundt. Og nå kan kluben i større grad prioritere det som er kjenneoppgaven, det sportslige, både bredde og satsing, sier Ole-Inge Jenssen.

Tekst og bilde: Jøran Horn, Brønnøysunds Avis