Guttelaget vant Storsjøcupen!

BILs guttelag vant Storsjøcupen med overbevisende 4-0 i finalen.

I konkurranse med nesten femti guttelag, blant annet de fleste av de beste guttelagene i Trøndelag, kunne guttelaget slippe jubelen løs lørdag kveld.

Da hadde de nemlig slått fjorsårsvinner Verdal med småpene fire mål.

Gruppespillet ble feid gjennom med fire strake seiere og 19-0 i målforskjell. I åttendedelsfinalen ble Grong slått 3-1, før Sveriges store håp Sorsele IF ble regelrett feid av banen med 3-0.

Flatås IL ble semifinalemotstander. I denne kampen var det som i alle de forgående, med svært mye ballbesittelse hos Brønnøyværingene og en drøss av sjanser. Flatås-keeper Kanan Alizadeh stod som en levende vegg gjennom hele kampen – bortsett fra i siste spilleminutt av kampen – rett før lagene skulle til å gjøre seg klare for ekstraomganger. Da kunne han ikke stå imot overmakten lenger etter et skudd oppe i krysset av Joakim Stormo Halsen.

Joakim har akkurat gjort 1-0

Joakim har akkurat gjort 1-0

Målfest i finalen

I finalen ventet fjorsårsvinner Verdal.

Dette ble en tett finale innledningsvis, men sakte men sikkert begynner BIL å feste grepet, og får noen meget store sjanser, spesielt et hvor man ruller opp på høyresiden og legger inn foran mål. Espen Øverås har satt stor fart inn i feltet og setter den utenfor fra to meter. En centimeter lengre tå der, så hadde det stått 1-0. Like før hadde Christian Haugen satt et frispark like til side for mål. BIL gir seg imidlertid ikke, og etter ti minutter får Joakim Stormo Halsen ballen i feltet – finter bort en Verdal-spiller – og triller inn kampens første scoring. Det blir også den eneste scoringen til pause.

Bare fem minutter ut i andreomgangen blir Joakim på nytt frispilt inne i Verdals sekstenmeter. Han kommer alene mot keeper, runder han og skal til å sette inn 2-0, bare for å bli hektet. Straffe og rødt kort til Verdals sisteskanse. Det påfølgende straffesparket setter Halsen sikkert. Derfra og ut er det ingen tvil om hvor gullet skal havne. Kun minuttet etter hamrer Jardar Gimse Aasen inn et langskudd som går klin i lengste hjørne. Usikkert om det var ment som skudd eller innlegg.

Noen minutter før full tid fastsetter Lasse Hansen Lien sluttresultatet til 4-0.

Joakim ble for øvrig kåret til finalens beste spiller av turneringsjuryen.

Video fra premieutdelingen

G15 sammen med Tucuman fra Argentina

G15 sammen med Tucuman fra Argentina

Gutte 15 utslått i b-kvartfinalen

Gutte 15 greide ikke å ta seg videre til a-sluttspillet. Først ble det tap 4-0 mot Hommelvik, før en oppløftende og tidvis jevn kamp mot Tucuman – laget som til slutt endte på andreplass i turneringen – også endte i tap. De to siste kampene ble enda bedre, først en fortjent 3-2-seier over Vinne, og 0-0 mot Selbu.

I åttendedelsfinalen ble Ås slått 2-1, før man rotet bort en ledelse mot Orkanger i kvartfinalen og tapte til slutt 2-1. Det skal sies at guttene hadde flere store sjanser i kampen, men dessverre skortet det foran målet.

J15 og J16

J15 og J16

Jentelagene så nære…

Jente 15 og Jente 16 gikk begge videre til a-sluttspillet. Jente 15 havnet på andreplass i sin pulje, kun skilt av målforskjellen på bedre plasserte Sverre IL. I kvartfinalen ble en jevn batalje vunnet 3-1 av Strindheim, som gikk hen og vant hele turneringen etter finaleseier over nettopp Sverre. Dette viser at med litt mer tur kunne det fort blitt BILs J15-lag som hadde stukket av med førsteplassen…

Jente 16 tok seg videre med et nødskrik. Foran den siste puljespillkampen måtte man ha minst uavgjort for å gå videre, på bekosting av nettopp motstander Nardo. Trønderne tok ledelsen i kampen, men BIL kjempet seg tilbake og fikk utligningsmålet de var avhengig av gjennom Marianne Vevelstad.

Dessverre ble det også her stopp i åttendedelsfinalen. Orkla vant kampen med knappest mulig margin, 1-0.

G13-2

G13-2

Gutte 13 vant B-sluttspillet

Gutter 13 deltok med to lag. BIL 1 vant sin første kamp 3-1 over Tangmoen. Dette ble fulgt opp med et svært knepent 2-1-tap mot Malvik 2, noe som betød at kun seier over Dahle IL var godt nok dersom man skulle sikre seg avansement. Kampen startet på verst tenkelig vis med Dahle-scoring bare sekunder etter avspark. BIL greide aldri å riste av seg sjokket, og minutter før full tid gikk Dahle opp til 2-0.

G13-1

G13-1

BIL 2 på sin side tapte 3-1 mot Lierne i første kamp, hvor resultatet fort kunne vært snudd på hodet etter spill og sjanser. I kamp to ble Støren for sterke, mens man i siste innledende spilte 1-1 mot Malvik. Den kampen burde BIL 2 ha vunnet, ettersom de ledet til det bare gjenstod få sekunder på dommerens klokke.

Dette betydde at BIL 1 og BIL 2 faktisk skulle møte hverandre i første kamp av B-sluttspillet. Her vant BIL 1, før man i tur og orden slo Charlottenlund og Remyra. De ble derfor klare for B-sluttspillfinale over Kolstad. En tidlig BIL-ledelse ble raskt utlignet. BIL slår så tilbake med 2-1, og hjulpet av et selvmål rett før pause. 3-1. I andreomgangen kjørte BIL på med flere mål, i tillegg til noen trøstemål til trønderne. 7-4 endte det til slutt, og en fin pokal ventet på storscenen etter kampen.

Resultater fra turneringen

G16
v Sverre 9-0 (Joakim 5, Espen 4)
v Fosen 6-0 (Joakim, Trygve, Isak, Henning, Christian, Fredrik DM)
v Ålen 2-0 (Tobias, Henning)
v Lierne 2-0 (Stian, Lasse)

a-sluttspill
v Grong 3-1 (Joakim, Espen, Stian)
v Sorsele 3-0 (Lasse 2, Jardar)
v Flatås 1-0 (Joakim)
v Verdal 4-0 (Joakim 2, Jardar, Lasse)

J16
v Brunflo 4-0 (Ingvild, Thina, Ragne, Marianne)
v IFK Östersund 0-0
v Tangmoen 3-1 (Ingvild, Marianne, Ragne)
v Nardo 1-1 (Marianne)

a-sluttspill
v Orkla 0-1

J15
v Frøsø 5-1 (Ulvida 4, Marianne)
v Heimdal 1-0 (Tonje)
v Rørvik 2-2 (Ulvida, Nora E)
v Sverre 1-1 (Regine K)

a-sluttspill
v Stindheim 1-3 (?)

G15
v Hommelvik 0-4
v Tucuman 1-4 (Christoffer BK)
v Vinne 3-2 (Adrian, Trygve 2)
v Selbu 0-0

b-sluttspill
v Ås 2-1
v Orkanger 1-2 (Tom-Eskil)

G13-1
v Tangmoen 3-1 (Thomas 2, Lauritz)
v Malvik 2 1-2 (August)
v Dahle 0-2

b-sluttspill
v BIL 2 6-1 (Robert 3, Ruben, Bendik, selvmål)
v Frösö 6-0
v Charlottenlund 3-1
v Remyra 2-1
v Kolstad 7-4

G13-2
v Lierne 1-3 (Anders L)
v Støren 0-4
v Malvik 1-1 (Anders L)

b-sluttspill
v BIL 1 1-6 (Andreas I)