Guttelaget utslått i semifinalen

BILs guttelag tapte en høydramatisk kamp i semifinalen under NM-kvalifiseringen.

 

Fra Stamnescupen tidligere i vinter

Fra Stamnescupen tidligere i vinter

Under første helg i mars reiste guttelaget til Mo i Rana for å delta under Norgesmesterskapskvalifiseringen. BIL hadde blitt trukket i pulje sammen med Fauske Sprint, Vega og Nesna.

Til tross for at guttelaget så å si kun hadde trent på håndballparkett siden slutten av fjorårssesongen, startet laget sterkt mot Bodø-laget Fauske Sprint. Fredrik Salhus og Gard Albertsen sørget for 2-0, før Fauske Sprint reduserte på tampen av kampen.

Et mildt sagt overraskende 0-1-tap mot Vega i andrekampen hadde ingen forutsett. Øyværingene forsvarte seg tappert gjennom hele kampen, og BIL slet med å spille seg til sjanser. I stedet scoret Vega på sitt første skuddforsøk; et frispark fra femti meter som BIL-keeper Kevin Sandøy slapp inn mellom hendene. En sjelden feil av den ellers så bunnsolide guttekeeperen.

Med dette resultatet måtte BIL slå Nesna i den siste gruppespillkampen. Det gjorde de, og da Isak Amundsen helt på tampen banket et langskudd i krysset, stod det 5-0 på resultattavlen. De øvrige målene ble gjort av Ruben Flatås, Joakim Stormo Halsen, Christian Haugen og Henning Gladsø.

I semifinalen ventet sterke Åga IL. Førsteomgangen var helt jevn, mens i andreomgangen hadde Åga IL et overtak, og produserte to-tre store muligheter, men Sandøy i BIL-buret tok det som var.

Da også to ganger fem minutter sjansefattige ekstraomganger var unnagjort, måtte kampen avgjøres på straffespark. Kevin Sandøy reddet det første, men to BIL-bom og en svært omdiskutert assistentdommeravgjørelse sørget for Åga-seier.

En variert, men alt i alt en godkjent turnering for guttelaget, som nå ser frem mot seriestart i april og treninger i BILs nye fotballhall.

BILs tropp under turneringen: –
Keeper: Kevin Sandøy, Simon Utvik
Forsvar: Hallvard Grande, Trygve Sandnes, Fredrik D. Moe, Christian Haugen, Trym-A. Holmstrand, Fredrik Normann
Midtbane: Henning Gladsø, Fredrik Salhus, Isak Amundsen, Espen Øverås, Joakim S. Halsen
Angrep: Ruben Flatås, Gard Albertsen, Håkon Bye, Victor Klæbo