Guttelaget på Rørvik-besøk

Guttene før kampstart.

Guttene før kampstart.

BIL-guttene besøkte Rørvik til årets første ordentlige treningskamp.

Siden det for tiden ikke går an å spille treningskamper hjemme i Brønnøysund – og med tanke på at seriestarten bare er ei uke unna – dro guttelaget til Rørvik for å få kamptrening.

Med solskinn og prikkfri kunstgressmatte ble dette en fin gjennomkjøring for begge lag.

BIL styrte ballen hele veien, men Rørvik var farlige på overganger. Vi har ingen Opta-målinger, men at ballbesittelsen til bortelaget lå på over 70% hersker det liten tvil om.

Nitten minutter ut i kampen spilte Joakim Stormo Halsen en fin stikker til hurtigtoget Ruben Flatås på høyrekanten. Han travet fra forsvaret som en majestetisk gaselle, og bredsidet ballen forbi keeper og i det lengste hjørnet.

Avspark.

Avspark.

Til tross for stort ballinnehav, ble det ofte litt vel mye av det gode, spesielt på den siste tredelen av banen. Avslutninger ble det alt for få av, og da scorer man som regel ikke mål.

Rørvik var tålmodige defensivt og meget bestemt i dét de greide å bryte av BIL. En corner til BIL etter tjuetre minutter ble kontret i mål av Rørvik, men burde nok blitt avblåst for offside.

Åtte minutter senere scorer Rørvik igjen, denne gang etter balltap dypt inne på Rørviks banehalvdel og et øyeblikks tornerosesøvn hos den bakre rekke. En langt gjennomspill mot Rørvik-spissen ble nærmest løpt i mål bak en sjanseløs Kevin Sandøy.

Det var en helt ok kamp fra vår side, men vi har forbedringspotensiale
– Ruben Flatås

Ombord ferja under hjemreisen.

Ombord ferja under hjemreisen.

Andreomgangen fortsatte litt på samme måte som i første. Mye ballinnehav, men litt for lite trykk fremover. Det løsnet sakte men sikkert, og det ble flere og flere avslutninger mot hjemmelagets mål. For å illustrere dette kan det nevnes at venstreback Trym-August Holmstrand hadde minst fire skudd de siste tjue minuttene. Keeperen var imidlertid meget god.

Til slutt løsnet det endelig. Henning Gladsø – som bare timer før kampen hadde ankommet Norge etter to ukers rekreasjon på Las Palmas – banket ballen forbi keeper, etter klabb og babb inne i feltet.

De siste minuttene var et stormløp mot Rørviks mål, men dessverre ingen uttelling. På overtid headet sjefen selv, Christian Haugen like utenfor etter en corner. Dermet stoppet det på 2-2.

BILs Ruben Flatås var sånn passe fornøyd etter kampen. – Det var en helt ok kamp fra vår side, men vi har forbedringspotensiale, forteller han. – Målet var ikke noe spesielt. Joakim slo en fin ball som jeg skjærte inn fra kanten på og satte forbi keeper. Det gir motivasjon til å fortsette i samme stim når serien kommer igang, avslutter Flatås.

Alt i alt en grei kamp av guttene, som virker enda et par hakk bedre enn NM-kvalifiseringen for en drøy måned siden, hvor laget gikk ut i semifinalen etter straffekonkkuranse.

[toggle title_open=”Faktaboks” title_closed=”Faktaboks” hide=”no” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]Treningskamp G16
7. april 2013

RØRVIK – BIL 2-2

0-1 Ruben Flatås 19′
1-1 23′
2-1 31′
2-2 Henning Gladsø 71′

BIL (4-3-3): Kevin Sandøy – Hallvard Grande, Tobias L. Korsgaten, Christian Haugen (c), Victor Klæbo – Joakim S. Halsen, Henning Gladsø, Fredrik Salhus – Ruben Flatås, Gard Albertsen, Fredrik Normann.

Også benyttet: Espen Øverås, Håkon Kjørsvik Bye, Trym-August Holmstrand.

Gult kort: Et kort til begge lag.[/toggle]