Gode resultater for jentelagene

I helgen spilte tre av våre jentelag kamper, og det med gode resultater for samtlige.

J16 har startet høstjakten

Sekstenårsjentene har fått en veldig fin start på høstsesongen. I forrige uke ble Mosjøen beseiret 1-0 på bortebane, og i helgen var det Stålkameratene som måtte se seg slått av jentene.

xxx

Fire av jentene som deltok. Øverst: Tora Slotvik, Ada Laumann, Agnes Slotvik. Nederst debutant Maja Tveråli (trykk for større)

BIL startet kampen på Brønnøy Stadion friskest, og hadde et konstant trykk på motstanderens halvdel de første ti-femten minuttene av kampen. Bortelaget jobber seg gradvis inn i kampen, og var på noen farlige visitter innenfor hjemmelagets sekstenmeter. Spesielt Stålkameratenes raske spiss var farlig, og medspillerne så tidlig etter muligheter for å spille henne i bakrom.

BIL-jentene på sin side forsøkte å bearbeide ballen i større grad, men det ble ofte for mye av det gode, og det virket som om jentene forsøkte å gå ballen i mål, fremfor å avslutte når muligheten bød seg.

Etter 36 minutter ble publikums ønske om mer skudd oppfylt, da Klara marie Stokvold Figueiredo testet skuddfoten. Ikke noe dårlig valg, for ballen gikk i mål til 1-0.

1-0 stod seg også til pause, men bare to minutter etter sidebyttet svarer Stålkameratene på tiltale. Det skulle heldigvis for BIL sin del ikke vare lenge, for bare tre minutter etter utligningsmålet går BIL nok en gang opp i ledelsen, denne gangen ved Ingrid Marie Nielsen Rørmark. Spillet bølger så noe frem og tilbake, men BIL har god kontroll. 3-1 kommer ved Emma Anine Helstad Amundsen. Stålkameratene reduserer, men Ada Laumann hjelper de tynnslitte nervene til trenerduoen Kurt Arve Nilssen og Øyvind Rodal ved å legge på til 4-2, før Ada igjen er målscorer og fastsetter sluttresultatet til 5-2 like før full tid.

Seier og uavgjort mot Mosjøen for J13

J13 stiller med to lag i serien, og i helgen hadde de besøk av Mosjøen, som kjørte en dobbel med overnatting på BILs klubbhus.

BIL-jentene har levert både godt spill og gode resultater i 2017, og begge lag ligger godt inne på øvre halvdel av tabellen og med det med i kampen om seriemesterskapet. Det er svært tett i toppen, for det skiller kun fem poeng fra lederlaget Gruben til laget på åttendeplass.

På lørdag var det BIL 2 som spilte, og denne kampen endte med hele 8-2 til hjemmelaget.

Om det var den nydelige Brønnøyluften som løftet Mosjøen til kamp nummer to på søndag vites ikke, men i oppgjøret mellom BIL 1 og Mosjøen endte det 3-3. Hjemmelaget gjorde det meste riktig, men brant for mange sjanser til å avgjøre. Fire skudd i metallet og 3-4 hundreprosentsjanser ble spolert, så man hadde så absolutt sine muligheter. Noen ganger er det stang ut og ikke stang inn.

Begge lag har igjen tre kamper denne sesongen, og BIL 2 ligger best an til å potensielt bli seriemester. Opp til lederlaget Gruben skiller det bare to poeng, men sistnevnte har én kamp til gode. Med slik innsats og spill de viste i helgen, så kommer nok både finspillet og målene til å være fremtredende også resten av denne høstsesongen.

J12 etter kampen mot Gruben (trykk for større)

J12 etter kampen mot Gruben (trykk for større)

Seriehelg på Mo for BIL J12

Siste laget ut denne helgen er BILs J12-lag. De spilte to kamper i helgen, og begge oppgjørene ble spilt på Mo.

Lørdag var det Stålkameratene som stod på motsatt banehalvdel. Den endte med 3-1-seier, etter mål av Sanna Ødegaard, Eva Bang og Tuva Nybakken. Som alltid med lange reiser tok det litt tid før jentene kom igang, men i følge rapportene hadde J12 full kontroll kampen gjennom.

Søndskampen gikk mot Gruben, og spillet fra lørdagskampene fortsatte for BIL-jentene. En meget god prestasjon, hvor hjemmelaget ikke slapp til noen sjanser, mens de blåhvite var svært gode, og til slutt vant 4-0. Sanna Ødegaard (2), Sofie Bromseth og Eva Bang var målscorere. Helgens kaptein var for øvrig Maria Olaussen.

PS: Forsidebildet er fra kampen mot Stålkameratene lørdag, hvor begge lag stilte opp til lagbilde.

J12-troppen som reiste til Mo:

Helene Hansen, Tuva Nybakken, Ida Anderson, Emilia Fjelldal, Agathe Trælnes, Maria Olaussen, Ragnhild Hemmingsen, Wictoria Sobozynska, Eva Charlotte Bang, Sanna Ødegaard, Mathea Henriksen, Sigrid Skipsfjord og Sofie Bromseth. På Søndagskampen kom også Milla og Frida Snapa og spilte.