God innsats under Norway Cup!

Fra åpningsshowet

Fra åpningsshowet

Juniorlaget gjorde sine saker bra under Norway Cup.

Laget bestod av bare fjorten spillere hvor alle – bortsett fra to spillere – holdt høyere enn førsteårs junioralder.

I puljespillet ble i tur og orden Årvoll, Åsane 2 og TuS Felde slått, uten at BIL måtte ta seg ut.

I første kamp gjorde Ruben Flatås hat-trick, i tillegg til mål av Joakim Stormo Halsen, Steffen Strøm og Fredrik Salhus.

Oppstilt og klare for kamp

Oppstilt og klare for kamp

I andre kamp mot Åsane 2 avgjorde BIL kampen i løpet av de første syv minuttene. Først rundet Stian Kristiansen keeper og trillet inn 1-0, før Henning Borgen Gladsø ga BIL 2-0 etter en corner.

Da BIL tok imot tyske TuS Felde i siste kamp var de allerede klare for a-sluttspillet. Uavgjort holdt til gruppeseier.

Joakim Stormo Halsen og Stian Kristiansen – henholdsvis andre- og førsteårs guttespillere – ordnet 2-0-ledelse til pause. I andreomgang puttet Ruben Flatås to nye mål bak tyskernes keeper, før Halsen også gjorde seg selv til tomålsscorer.

På frognerbadet

På frognerbadet

Resultatet gjorde de til suverene puljevinnere, med full pott og 13-0 i målforskjell.

Siden vinneren av BILs pulje var trukket til å stå over 32-delsfinalen, hadde BIL en fridag på onsdagen, noe som ga de sjansen til å lade batteriene. Denne ble benyttet til blant annet bading i frognebadet, og litt speiding på laget de skulle møte dagen etter.

Kurdistan – semifinalist i juniorklassen i fjor – møtte Langhus i 32-delsfinalen, og førstnevnte kjørte regelrett over sine norske utfordrere.

Laget fra Nord-Irak bestod av kun sisteårs juniorer og ble av Norway Cup-magasinet kalt for et uoffisielt Kurderlandslag for U19-spillere.

Trenerduo Jan og Jan

Trenerduo Jan og Jan

Derfor var det kanskje ikke noen overraskelse at Kurdistan ble for sterke for BIL i 16-delsfinalen. Kurderne ledet 4-0 til pause, og selv om BIL tok seg noe sammen i andreomgangen, ble det kun en transportetappe for motstanderne, som cruiset inn til seier.

– De var kjempegode, konstaterte Joakim Stormo Halsen umiddelbart etter kampen.

Dette har uansett vært en bra innsats av juniorlaget, som ledet juniorserien på Helgeland før sommerferien. De starter opp igjen 23. august hjemme mot Herøy.

PS: Kurdistan endte til slutt på andreplass, etter 3-2-tap over Kampala Junior Team fra Ugandas hovedstad.