G19 vant borte mot Sandnessjøen

BIL-juniorene serieåpnet på best tenkelig måte med 4-2-seier over Sandnessjøen på Stamnes Arena lørdag formiddag.

I fjor startet også juniorsesongen med bortekamp mot samme motstander. Da ble det tap, og spill i SILs bortedrakter da draktbaggen ble igjen hjemme. I dag var draktbag med, og poengutfallet reversert.

Rotete start

BIL startet kampen litt rotetet og slipper inn et mål etter åtte minutter på en situasjon man egentlig har god kontroll. En feilpasning blir snappet opp av en SIL-angriper som går rett i kontring, og 1-0.

Målet vekket BIL fra dvalen, som svarte bare minutter senere. En bra slått corner av Andreas Blomstervik Hansten ble møtt av foten til Isak Helstad Amundsen på bakre stolpe. 1-1, og lagene var like langt.

Resten av omgangen forløp seg uten nettkjenning.

Forrykende åpning av andreomgangen

Sevald Andreassen var ikke tilstede da lagbildet ble tatt, men var i aller høyeste grad til stede.

Sevald Andreassen var ikke tilstede da lagbildet ble tatt, men var i aller høyeste grad til stede.

BIL startet andreomgangen knallsterkt, med to kjappe scoringer signert Adrian Govasli Horn og August Einvik Kildal, begge etter noe rot i SIL-forsvaret.

Midtveis øker Horn til 4-1 med sitt andre mål for dagen.

Redusering og rødt kort

Sandnessjøen skjerpet seg og skapte noen gode muligheter, men Brayn Musoni hos BIL var veldig god å ha mellom stengene.

Da det gjenstod cirka et kvarter fikk hjemmelaget pirket inn et reduseringsmål. BIL slipper kantspilleren til SIL inn i banen hvor han spiller en vegg slik at han kommer forholdsvis alene mot BILs keeper. Brayn redder avslutningen, men returen kunne han dessverre ikke gjøre noe med.

Rett før slutt ble Kildal felt alene mot keeper, etter først å ha kjørt karusell mellom 3-4 SIL-spillere. Dommer Geir Rådmannsøy dro det røde kortet som en varm potet opp fra brystlomma. Frisparket ble det ingenting ut av, noe som også ble det siste som skjedde i kampen.

Det betyr tre poeng for BIL i seriepremieren. Neste helg kommer Stålkameratene til Brønnøysund.

Reaksjoner fra trener og spillere

Martin Thornes Einvik (trener)

Litt seriåpningtendenser hvor kampen har ulike faser. Helt i starten av begge omgangene er vi noe i ubalanse, men henter oss fort inn igjen og vi får en ketchup-effekt der vi scorer tre mål på et kvarter. Vi har endel ball, men SIL skaper litt trøbbel for oss med lange baller hvor de er agressive på første- og andreballene i faser hvor vi er i ubalanse. Vi er kanskje noe heldige på et par av målene hvor de gjør feil, men vi står etter med laget og får betalt for det. Sett under ett er jeg godt fornøyd med kampen.

Bak f.v.: Martin Thornes Einvik, Dennis Andre Alterskjær Aune, Helge Andre Løkeland, Ruben Dahle Saltnes, Andreas Fjelldal Ingebrigtsen, Benjamin Ruben Martinsen, Elling Jøraholmen, Fredrik Eide, Isak Helstad Amundsen, Adrian Govasli Horn, Brayn Musoni - Foran f.v.: Andreas Blomstervik Hansten, August Einvik Kildal, Michael Storøy, Eskil Mikkelsen Svartis, Victor Andre Stokkvold Figueiredo, Jey Kongram Jørgensen, Moa Moen. Sevald i garderoben da bildet ble tatt.

Laget mot SIL. Trykk for større bilde.

Adrian Govasli Horn

En godt gjennomført kamp, hvor vi starter litt treigt, men når vi først kommer i gang spiller vi meg ro og kontroll.

Helge André Løkeland

Føler vi kontrollerer kampen. Gode bevegelser og bra samspill til tider. Vi hadde en veldig god periode i andreomgang hvor vi scorer to kjappe mål, før vi la oss bakpå og kontrollerte inn seieren.

Jey Kongram Jørgensen

Jeg måtte bytte rett før pause etter at jeg ble taklet i ankelen, men satser på det går bra. Jeg synes vi spiller bra, men litt for dårlig på andreballer som de vinner flere av. I andreomgang er det greit, men savner at alle tar tak i omstillingsfasen når vi mister ballen. Ellers godt fornøyd med å vinne.

Fredrik Eide

Vi preges litt innledningsvis av at ikke alle er vant til å trene og å spille sammen, men når vi først finner rytmen drar vi det relativt greit i land.

August Einvik Kildal

Fornøyd med målet. Kjører ei skuddfinte på stopperen som forsvinner, før jeg setter den bak keeper. Jeg synes vi styrer kampen, spesielt en periode i andreomgangen. Vi er rolige i pasningsspilet og det er god bevegelse i laget.

[box]KAMPFAKTA

G19

Stamnes Arena

Sandnessjøen – Brønnøysund 2-4 (1-1)

1-0 (8)
1-1 Isak Helstad Amundsen (16)
1-2 Adrian Govasli Horn (51)
1-3 August Einvik Kildal (55)
1-4 Adrian Govasli Horn (65)
2-4 (72)

BIL (4-3-3): Brayn Musoni – Victor Figueiredo, Jey Jørgensen, Benjamin Martinsen, Andreas Hansten – Isak Amundsen, Eskil Svartis, Michael Storøy – Ruben Saltnes, Adrian Horn, Sevald Andreassen

Kom inn: August Kildal, Fredrik Eide, Helge Løkeland, Moa Moen, Dennis Aune, Andreas Ingebrigtsen, Elling Jøraholmen

Alle spilte fra 35 minutter og mer

Gule kort: Adrian Govasli Horn, + noen SIL-spillere
Rødt kort: SIL-spiller (90 min)

Dommere: Geir Rådmannsøy, Arne Rønning, Vegard Remnes[/box]

Isak Amundsens 1-1-mål et drøyt kvarter ut i førsteomgangen