Før kampen: BIL – Sandnessjøen

Etter et litt ufortjent tap borte mot Stålkameratene forrige helg, er det nå duket for hjemmekamp mot Sandnessjøen.

Kampen spilles lørdag kl. 15:00 på Brønnøysund Stadion. Fri inngang, speakertjeneste og kiosksalg.

Damelaget spiller for øvrig mot tabelljumbo Innstrandens 2 kl. 12:30. Viktig å få med seg når damene jakter sin første seier for sesongen.

Begge lag offer for Stålkameratene den siste uken

Sist lørdag tapte BIL borte mot Stålkameratene, som er spådd i tetstriden. En grov dommerfeil og et unødvendig frispark mot på slutten får ta noe av skylden for det, men de blåhvite spilte en strålende andreomgang mot ranaværingene, som jaktet skygger store deler av den.

Nå er det Sandnessjøen som står for tur, et lag som har gått høyt ut og sagt at de skal opp til regionsligaen så kjapt som overhodet mulig.

Sandnessjøen ble for øvrig også et offer for Stålkameratene denne uken, da de tapte 1-0 på Sagbakken på selveste 16. mai, fotballens nasjonaldag.

Over åtte år siden siste BIL-seier

Mikael Slotvik scoret da BIL sist slo SIL (foto: Jøran Horn, BA)

Mikael Slotvik scoret da BIL sist slo SIL (foto: Jøran Horn, BA)

Når det kommer til møtene mellom BIL og Sandnessjøen, kan det argumenteres for at førstnevnte har en mindre god statistikk mot gjestene fra Alstahaug.

Sandnessjøen har nemlig vunnet seks av de sju siste oppgjørene, og siste BIL-seier må vi tilbake til de sepia tonede dagene i 2009 for å finne.

Den gangen vant BIL 2-1 etter scoring av blant andre nåværende Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes. Det andre målet ble sørget for av Mikael Nordstrand Slotvik.

Fra den kampen er det bare Marius Heide Horn og Tommy Horn som var med på av dagens BIL-spillere, noe vi skal komme tilbake til.

Et øyeblikks tornerosesøvn

I fjor tapte BIL begge seriekampene mot Sandnesjøværingene.

I hjemmekampen var BIL det førende laget før pause, og misbrukte et straffespark i det 45. minutt. Andreomgangen startet med tre kjappe baklengs etter et øyeblikks tornerosesøvn, noe som ødela vertenes håp om poeng.

Lagene møttes også i cupen rett før sesongstart samme år. Der burde BIL ha vunnet, men et SIL-mål flere minutter på overtid ga ekstraomganger. Der dominerte BIL mot et slitens SIL-lag, men de klamret seg fast, og vant så den påfølgende straffesparkkonkurransen.

– Må finne frem krigeren i oss

Tommy, slik han så ut i 2009

Tommy, slik han så ut i 2009

Tommy Horn, som er en av bare to spillere av dagens BIL-mannskap som deltok da BIL slo Sandnessjøen i 2009, mener det er på høy tid med nye poeng nå:

– Jeg var faktisk ikke klar over at det er så lenge siden vi vant, og det er nesten på grensen til katastrofe, sier han hoderystende.

– På den tiden var det mye rutine, pondus og agressivitet i laget, nå har vi knapt spillere over tjue år i stallen. Derimot er dagens spillere raskere og mer teknisk og kan dermed utgjøre en forskjell på den måten, sier Tommy.

Den andre spilleren som deltok mot SIL i 2009 var Marius Heide Horn. Han får et nostalgisk glis rundt munnen når vi viser ham avisartikkelen fra 2009, en tid da verden var et bedre sted å leve og Beyonce herjet hitlistene med “Halo”.

— Hehe, gode minner det der. Vi har også noe å revansjere etter fjorårssesongen, mener Marius.

Tommy skyter inn at det må kriges om det skal bli reprise fra 2009.

– Jeg spår en spennende kamp til siste minutt, det handler bare om å finne frem krigeren i oss, for det er tross alt et lokaloppgjør vi snakker om her, utbryter han, mens han gestikulerer og slår en imaginær knyttneve i en omtrent like imaginær bordplate.

Stian Theting, fra Bodø/Glimt-dagene

Stian Theting, fra Bodø/Glimt-dagene

Sandnessjøen med tilsynelatende full tropp

Ifølge SILs spillende trener Stian Theting, mønstrer Sandnessjøen en veldig bra tropp, blant annet Theting selv og Martin Dimov, som begge har toppfotballerfaring. Til denne kampen har de fått hjem spillere som er flyttet ut fra i fjor. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren deler treneransvaret med Kenneth Karlsen. Sandnessjøen har spilt tre kamper før denne. 1-0-seier borte mot Junkeren, 3-3 hjemme mot seriefavoritt (etter Bodø/Glimt 2) Fauske Sprint, og altså 0-1-tapet mot Stålkameratene 16. mai.

Status i BIL-leiren

Ut fra sist kamp er Joakim Stormo Halsen (fot) og Suhaib Mahdi Samatar (strekk). Forsvarsspiller Steffen Strøm (albue-au), keeper Andreas Maximus (kne) og Eskil Mikkelsen Svartis (lyske) er stadig uaktuelle.

Av hyggeliggere ting har Jey Kongram Jørgensen vært tilbake i trening denne uken, og er følgelig klar til dyst. Jey har ikke spilt siden cupkampen mot Stålkameratene tilbake i mars, etter at han ødela skuldra i en skiulykke. Han er nå ilagt livsvarig skiforbud av klubben.

Tilbake er også Abdi Mustaf og kaptein Tommy Horn, som begge var utilgjengelige forrige helg.

[box type=”info”]BIL-laget som skal møte Sandnessjøen:

STARTER
1 Tommy Horn ©
3 Tobias Lund Korsgaten
4 Marius Heide Horn
6 Andreas B. Hansten
7 Jørgen Sebaster Rodal
8 Adrian Sandvik
11 Henning Borgen Gladsø
14 Fredrik Salhus
21 August Einvik Kildal
23 Espen Øverås
38 Isak Helstad Amundsen

INNBYTTERE
9 Andreas Hovemoen Solli
16 Christoffer Bandele Karlsen
17 Abdifatah Mustaf
20. Fredrik Dahle Moe
22. Jey Kongram Jørgensen
29 Musoni Brayn

Uaktuelle
5 Steffen Strøm
10 Joakim Stormo Halsen
15 Eskil Mikkelsen Svartis
18 Suhaib Mahdi Samatar
25 Andreas Maximus Dahle
[/box]