Fin cuphelg for aldersbestemte lag

Mange BIL-lag var i aksjon under cup i Namsos og Sandnessjøen i helga som var. Namsos Cup var en dagsturnering, mens Stamnescupen varte fra fredag til søndag.


Namsos Cup

Fjorten lag i alderen 11-14 deltok på Namsos Cup, en turnering for BILs J14-lag gikk helt til topps. Trenerne til de forskjellige lagene har laget en kort oppsummering: –

Jenter 11

BIL J11 deltok for første gang på en turnering utenfor Sør-Helgeland. J11 reiste nedover med 7 jenter, og fikk tre kamper under årets turnering. Jentene stortrivdes på Namsos Cup, og i tillegg til å spille kamper så ble det en tur på byen etter at kampene var over, og de gleder seg allerede til neste turnering. Trenere for laget var Bjørn Arve Bønå og Emma Christine Haugen.

J11

J11

Jenter 12

BILs lillejenter 2005 stilte med to lag i Namsos Cup. Første turnering hvor BIL og Tjalg jenter stilte på samme lag. Begge lag vant to kamper og tapte en kamp. En fin gjeng og dra på tur med. Solid innsats og mye godt humør!

J12-1

J12-1

J12-2

J12-2

Jenter 13

Dette var lagets første turnering etter sammenslåing mellom Salhusjentene og byjentene til et nytt felles BIL-lag. Cup helgen hadde derfor et helt klar sosialt formål om lagbygging og sammenspleising av det nye fellesskapet i tillegg til den sportslige delen. Vi dro fra Brønnøysund fredag formiddag for full musikk med full minibuss og 9seter i retning Namsos. Det bar da rett på Oasen med badeaktiviteter for jentene. Deretter var det rigging av klasserom med luftmadrasser for kvelden. På klubbhuset til NIL ble det ordnet med langbord og bestilt take away pizza. Først etter en tur på Kiwi ble det kveld og etter hvert rolig på klasserommene. Lørdag ble det ordnet felles frokost på klubbhuset til NIL før jentene ble kjørt på byen på shopping runde. Etter jentene ble hentet på byen ble det pølse med brød til lunsj før den sportslige delen av turen startet for fult.

Vi hadde 22 jenter på 4 lag hvor alle spillere fikk lik spilletid. Sportslig var prestasjonene opp mot det vi kunne håpe på. Viktigst var at alle stod godt på og jobbet hardt for lagene sine. Jentene var engasjerte og full av innsats. Resultatmessig var kanskje noen av jentene litt skuffet, men tatt i betraktning at vi møtte mange rene 2003 lag skal vi være godt fornøyd. Alt i alt synes vi jentene har tatt et steg i riktig retning.

J13-1

J13-1

J13-2

J13-2

J13-3

J13-3

J13-4

J13-4

Gutter 13

Gutter 2004 deltok med 3 lag på Namsos cup. Dette er første året disse guttene spiller sammen etter at det har vært en sammenslåing mellom Tjalg og Sport Torghatten. De tre lagene var satt opp med jevn fordeling utfra ferdigheter og deres tidligere klubber. Guttene og trenerne var godt fornøyd med turneringen. Det var godt samhold og sosialt veldig nyttig i den fasen vi er i nå. Kampene ble noe utfordrende da man møtte mange lag som var året eldre, men totalt sett var dette en fin erfaring.

G13

G13

Jenter 14

I gruppespillet vant jentene 1-0 mot Egge og 6-4 mot Sørlia. Siste kamp i gruppespillet ble det seier 4-2 over BIL 2004 i en tett og jevn kamp. I semifinalen ble Gullvikmoen slått 5-1, før Høylandet ble ett nummer for små i finalen, og en 5-2 seier. Det er alltid lett å trekke frem de som scorer mål, men i finalens førsteomgang sto keeper Ella Orvik som en helt. Etter kampen kom hun også da med følgende uttalelse: «I dag følte jeg det gikk bra Roger, følte meg som Keylor Navas utpå der». I tillegg til finaleseier vanket det også fairplay-pris til BIL J14, noe som var kjempegøy.

J14

J14

Gutter 14

Her har vi ikke mottatt noen oppsummering. De deltok imidlertid med tre lag. Ingen videre til sluttspill.


Stamnes Cup

BIL deltok med tre lag i Gutter 15/16-årsklassen. BIL G15 vant B-sluttspillet.

To lag var satt sammen av 2002-årgangen, mens det siste var et rent 2001-lag. I tillegg hadde de meldt på et lag i juniorklassen, satt sammen av spillerne på guttelaget.

BIL G16-1

Et rent 16-årslag. Tok seg videre til a-sluttspillet, hvor det ble tap 6-2 mot Herøy/Dønna, som vant turneringen over Mosjøen.

BIL G16-2

Et rent G15-lag. Etter tap fredag mot overkommelig motstand ble det en solid seier over Nesna før det endte i uavgjort mot Mosjøen G16, som knepent tapte finalen mot Herøy/Dønna.

Vant B-sluttspillet etter 2-1 over Sandnessjøen 2001. Thomas Johnsen (14) scoret begge målene i finalen.

BIL G16-3

Også dette et rent G15-lag. Begge G15-lagene var jevnt fordelt etter ferdigheter. Var et hårsbredd unna a-sluttspillet. Tapte kvartfinalen i B-sluttspillet mot BIL G16-2.

BIL G19

Satt sammen av G15- og G16-spillere. Klarte seg svært bra tatt i betrakning av at snittalderen lå fra 14,8 til 15.1 år mot enkelte lag som var et rent sisteårs juniorlag. Gir gode referanser og sunt å møte eldre større og sterkere motstandere.

BIL G15 (trykk for større bilde)

BILs ene G15-lag poserer etter 2-1 mot SIL i B-finalen (trykk for større bilde)