Festspill og storseier

Tekst og foto: Jøran Horn, BAnett.no

BIL banket Lofoten 5-1 på kunstgressbanen i ettermiddag.

Lot seg ikke stresse av å komme under

Gjestene som likhet med BIL er nyopprykket kom til Brønnøysund med fire seirer på sine syv første kamper. Bortelagets rutinerte spiss Roy Ekrem lurte seg inn på blindsiden og headet gjestene i leselsen etter ti minutter. Men til tross for fire strake tap lot hjemmelaget seg ikke stresse.

Joakim og BIL feirer førstnevntes 2-1-scoring

Joakim og BIL feirer førstnevntes 2-1-scoring

Med tre mål på seks minutter ga BIL svar på tiltale og satte gjestene behørig på plass. Først steg kaptein Henning Borgen Gladsø til værs på en Andreas Blomstervik Hansten-corner og utlignet kvarteret etter ledermålet. En ny corner fra samme fot ble bare halvklarert ut i feltet til Joakim Stormo Halsen som dundret inn 2-1 med strak vrist. Så kom Christian Haugen seg til linja etter fint samspill med Isak Helstad Amundsen og Mathias Gregersen. Innlegget gikk i nettet via et forsvarsbein til 3-1.

BIL valset rundt med Lofoten og like før pause ble Marius Heide Horn spilt alene igjennom. Men keeper reddet høyrebackens avslutning.

I andre omgang fortsatte overkjøringen. Horn fikk sjansen igjen, og traff tverrliggeren. Lofoten prøvde forgjeves stoppe BIL. Men hverken bytter eller to formasjonsendringer nyttet. Hjemmelaget vartet opp med festspill i den sure nordavinden.

4-1 kom på en ny dødball. Denne gang fra Joakim Stormo Halsen. Midtbaneelegantens innsvinger gikk i nettet via keepers fingertupper. Det hadde den gjort uten hjelp. Så banens beste spiller ble tomålsscorer.

Sjansebonanza

Midtveis i andre omgang ble Espen Øverås felt på vei igjennom alene med keeper. Dommer Andrej Jefremov var snill som lot gjestenes høyreback slippe med gult.

Da Christian Haugen satte inn 5-1 kvarteret før slutt ble resultatet sånn noenlunde rettferdig. Både Haugen, Amundsen og helt på slutten innbytterne Alexander W. Pedersen og Jey Porntap Jørgensen var alene med keeper uten å score. Felles for alle var at de tok seg for dårlig tid.

Ekrem hadde et skudd i stanga, men firemålsseieren sto seg. Noe mindre ville vært et ran. Man scorer aldri på alle sjansene. Men med normal uttelling på så store sjanser som BIL skapte ville seieren vært nærmere 10-1 enn 5-1.

– Vi gjennførte en meget god kamp, og fikk endelig litt uttelling på sjansene. Det har vi ikke hatt så langt i sesongen, sier BIL-trener Alexander Ediassen.

I en kamp alle BIL-spillerne fortjener skryt for innsatsen, er Joakim Stormo Halsen allerede nevnt som eneren. Venstreback Andreas Blomstervik Hansten må også framheves litt ekstra. 16-åringen sto fram sto fram som tøff og uredd i duellene og slo meget gode cornere. Jevnalderede Lasse Hansen Lien var ikke med i dag på grunn av avslutningstur med niendeklassen.

Seieren gjør at BIL klatret opp til åttendeplass på tabellen med ni poeng. Torsdag reiser Ediassen & Co. til Mosjøen, som ligger på tredje med 17 poeng.

> Statistikk