Kvinnelaget og Tjalgs J19-lag slår seg sammen

BIL og Tjalg har inngått samarbeid på kvinnefotballsiden.

BILs kvinnelag har siden nyoppstarten for noen få år siden kun spilt i en lokal sjuerserie.

Denne har stort sett bestått av tre lag, noe som har gitt få kamper og et generelt dårlig sportslig tilbud. Det har også vært problemer å rekruttere nye spillere.

Tjalgs Roger Haugen har vært en av pådriverne for samarbeidet

Tjalgs Roger Haugen har vært en av pådriverne til samarbeidet

På den andre siden av byen sliter også Tjalgs J19-lag med tynn spillerstall.

Etter en hel del forarbeid fra Tjalgs J16-trener Roger Haugen – og hvor det har vært endel møteaktiviteter – har nå Tjalg og BIL bestemt seg for å inngå et samarbeid hvor disse lagene smelter sammen til ett.

Skal spille i jentenes juniorserie

Det er nå bestemt at man skal melde på et jente 19-lag i juniorserien. En avtale med kretsen sier at laget kan benytte seg av et ubegrenset antall overårige spillere.

På sikt håper man å stille lag i divisjonssystemet.

Roy Arve Pedersen med på prosjektet

I begynnelsen skal de ha to fellesøkter i uken, hvor sonetrener Roy Arve Pedersen skal ha ansvaret for den ene av de. Det er ennå ikke bestemt hvem som ut over dette skal ha ansvar for laget.

Det vil også kunne delta hospiteringsspillere fra Tjalgs J16-lag.

Forhåpentligvis er interessen så stor at det er mulig å få realisert laget allerede til denne sesongen.

Renate Mathisen

Renate Mathisen

Renate Mathisen ser frem til prosjektet

Renate Mathisen har vært spillende altmuligdame de siste par årene, og ser frem til oppstart. – Det er kjempespennende at vi har fått til samarbeid på tvers av klubbene. Vi er ikke flere jenter som ønsker å spille fotball enn at et samarbeid mellom klubbene var nødvendig.

[blockquote]Jeg håper mange møter opp trening og at vi virkelig kan få blest om kvinnefotballen på Sør-Helgeland igjen[/blockquote]
.
– Det viktigste nå er at vi får satt sammen et dyktig støtteapparat som kan være med på å skape engasjement på treningene, forteller Mathisen.

Hun har sett frem til en seriøs satsning på kvinnesiden lenge. – Jeg håper mange møter opp trening og at vi virkelig kan få blest om kvinnefotballen på Sør-Helgeland igjen.

– Det vil forhåpentligvis skape motivasjon hos jentene som kommer gjennom systemet, dersom vi klarer å etablere et slikt lag, forteller hun videre

Fortsatt 7-erlag

Til tross for at man skal forsøke å stille i elleverserien for junior, vil 7-ertilbudet bestå. – Vi skal fortsatt spille 7-er. Det er de som ikke ønsker eller har tid til å spille på elleverlaget, og da er det viktig å oppretteholde dette tilbudet også.

– Det viktigste med hele opplegget for meg er det at vi velger å samle oss for å få til en skikkelig treningskultur. Det har vært nøkkelproblemet for oss de siste to sesongene, men nå håper vi på lysere tider, avslutter Renate Mathisen.

[alert color=»yellow»]LYST TIL Å DELTA?

Dersom du har lyst å være med på nyvinningen, det være seg som spiller, trener, materialforvalter – hva som helst – er det bare å møte på første offisielle trening.

Den avholdes torsdag 23. januar, kl. 19:00 – 20:30 på kunstgressbanen

Man kan også ta kontakt med følgende personer for mer informasjon:
Roger Haugen (957 26 137)
Roy Arve Pedersen (900 26 609) [/alert]