BIL vant i vinden

BIL slo Kolvereid 2-1 lørdag.

Alle foto: Bente Milde, BAnett.no

“Nedbørrekord”

Ti minutter på tolv var kunstgressbanen helt grønn. Femten minutter senere var banen dekket av fire centimeter snø. Det må være i nærheten av rekord i Brønnøysund.

Heldigvis sto Tommy Vonheim fra traktorgruppa klar for å preparerte banen – i god tid før kampstart klokken to.

Isak og BIL-gutta i duell

Isak og BIL-gutta i duell (trykk for større)

Motvind

I førsteomgangen blåste det kraftig motvind for BILs del, og det var vanskelige forhold. Likevel kontrollerte BIL godt og hadde svært mye ball, men et godt organisert Kolvereid-lag lå kompakt på siste tredel. I tillegg bevegelsene nokså statiske fremme hos BIL-laget.

Statisk BIL-lag

Tiltross for spillemessig overtak, tok Kolvereid ledelsen etter en corner. I forkant hadde de et frispark midt på banen, men innlegget ble nærmest blåst i mål i de voldsomme vindkastene. Debutantkeeper Brayn Musoni var likevel trygg og fikk slått til corner. En corner de altså scoret på ved Petter Westermann.

BIL trykket Kolvereid lenger ned på banen, og fikk fortjent utteling ved Jørgen Sebaster Rodal på et knallhardt skudd like utenfor sekstenmeteren.

"The Ginger Magician": Fredrik Dahle Moe

“The Ginger Magician”: Fredrik Dahle Moe

Full kontroll bakover

Etter pausen hadde vinden roet seg betraktelig. BIL skapte mye de første femten minuttene, og gikk opp i ledelsen etter bare tre minutter. En Andreas Hansten-corner ble enkelt ekspedert i nota av forsvarseleganten Tobias Lund Korsgaten.

De påfølgende tre minuttene skaper BIL tre hundreprosentsjanser som skal settes, men dessverre var verken skuddfoten til Espen (ved to anledninger) eller Isak fininnstilt.

BIL produserer sjanser nå og da uten å slippe til en eneste kvalifisert målsjanse i mot, men BIL-laget var som i førsteomgangen litt for dårlig i både presisjon og bevegelse på den siste tredelen av bana.

Første start

Både keeper Brayn Musoni (17) og playmaker Eskil Mikkelsen Svartis (15) startet sine første a-kamper lørdag. Brayn spilte for øvrig sin første kamp, og var trygg og god i pasningsspillet, og var påpasselig de få gangene han måtte i aksjon. Han var imidlertid sjanseløs på cornermålet til gjestene.

Eskil hadde fire innhopp i tredjedivisjon i fjor, i tillegg spilte han andreomgangen mot Rørvik forrige helg, men startet i kveld og var blant de aller beste spillerne på banen de sytti minuttene han spilte. God i presset og kloke valg med ball gjør at han helt sikkert blir å regne med i nærheten av førsteelleveren fremover.

Returoppgjør i april

Vi takker Kolvereid for det som dommer Simon Utvik beskrev som veldig fairspilt kamp.

Vi takker også dommerteamet som gjorde en strålende innsats.

Som en del av avtalen vil BIL besøke Kolvereid i løpet av april.

[box type=”info”]KAMPFAKTA

BIL – Kolvereid 2-1 (1-1)
B: Rodal (40′), Korsgaten (49′)
K: Westermann (7′)

BIL: Brayn Musoni, Marius Heide Horn, Fredrik Dahle Moe (Jey Kongram 45), Tobias Lund Korsgaten, Andreas B. Hansten (Abdi Mustaf 75), Eskil Mikkelsen Svartis (Andreas Solli 74), Adrian Sandvik, Suhaib Mahdi Samatar (August Einvik Kildal 58), Isak Helstad Amundsen, Jørgen Sebaster Rodal (Mahdi Karimi 85), Espen Øverås

Ingen kort.

Dommere: Simon Utvik, Roy Henriksen og Jon-Ivar Hallaraune

Statistikk
Pasninger: 548 (437) – 333 (221)
Pasningstreff: 79,74% – 66,37%
Ballbesittelse: 62,21% – 33,79
Skudd: 13 (8) – 2 (1)
Cornere: 7 – 1[/box]