BIL vant i Mosjøen

[box type=»alert»]Se høydepunkter helt nederst i saken![/box]

Ingen, ikke en gang bookmakerselskapene, hadde tro på BIL foran bortekampen mot Mosjøen IL. Bortsett fra BIL-leiren.

En begredelig bortestatistikk mot Vefsningene viser at BIL ikke har noen seiere mot MIL på Kippermoen siden 1999. Lenger tilbake går ikke statistikken hos fotball.no

Hjemmeseier til 1.15 i odds

Derfor var det kanskje ikke så rart at en MIL-seier lå til 1.15 på oddsen. Det er nesten som du måtte ha betalt penger om en hjemmeseier hadde gått inn.

BIL manglet toppscorer Lasse Hansen Lien foran denne kampen. I tillegg var en spiller som Adrian Sandvik (spilt alle kampene) ute med skade.

Det var BIL som styrte på gressmatta (et uvanlig underlag for våre gutter i disse kunstgresstider) det første kvarteret. Noen skudd ble også sendt i vei hjemmelagets mål, men det ble aldri veldig farlig.

Baller i bakrom

Fra torsdagens kamp (Foto: Helgelendingen)

Fra torsdagens kamp (Foto: Helgelendingen)

Mosjøens kampplan var litt som Rema-slagordet («det enkle er ofte det beste») – Langballer i bakrom. Spesielt farlig ble det egentlig ikke de første førtifem, sett bort fra spesielt to episoder. Den ene et langskudd som keeper Tommy Horn gir retur på, og en annen hvor en fin stikker til MILs spiss ender i et skudd like utenfor.

Christian Haugen-solo

Det eneste målet før pause sørget imidlertid BIL for, og det etter en flott prestasjon av Christian Haugen som vippet ballen forbi en Mosjøen-forsvarer før han la den i nærmeste hjørne.

Tidlig i andreomgang får Mosjøen en gavepakke i form av et straffespark, men Tommy Horn gikk riktig vei og holdt i fast grep.

Rundt timen spilt viser Mosjøen at de kan spille fotball langs bakken også. Et veggspill gjennom midten som BIL ikke er helt med på gir Fredrik Pettersen sjansen til å legge an like utenfor sekstenmeteren. Ballen settes hardt nede til Horns høyre hjørne. 1-1.

Seiersmål

Eks BIL-gutt Stian Kristiansen kom til kort mot sine gamle lagkompiser (Foto: Helgelendingen)

Eks BIL-gutt Stian Kristiansen kom til kort mot sine gamle lagkompiser (Foto: Helgelendingen)

Sytti minutter ut i kampen spiller BIL seg fint ut bakfra og ballen ender til slutt ute på høyre hos målscorer Haugen. Unggutten får en forsvarsspiller på nakken, men med en kjapp vending og et hurtig taktomslag var det Meep-Meep og farvel til den forfjamsede Mosjøen-stopperen.

Espen Øverås møter så Haugens innlegg i feltet, men hopper over ballen slik at en bedre plassert Joakim Stormo Halsen får stå alene og med god tid plassere ballen akkurat dit keeperen ikke kan nå den. 1-2.

Mosjøen setter inn et høyt press den siste tiden som er igjen, men BIL ryddet bort alt som ble lempet inn i feltet, og seieren var et faktum.

Fornøyd BIL-trener

– Vi visste på forhånd hvordan Mosjøen ville spille, og ble ikke overrasket, forteller BIL-trener Alexander Ediassen.

– Det var en kollektivt bra kamp av oss, og vi lærer stadig ved å spille slike kamper. Om jeg skulle endret på noe så måtte det ha vært å holde mer på ballen i andreomgangen. Invividuelt står vi ikke tilbake for Mosjøen, eller så mange andre lag i denne divisjonen for den saks skyld, men vi mangler litt på rutine, fortsetter han.

Tre poeng unna fjerdeplass

BIL gjorde et lite byks på tabellen etter dagens kamp, og er nå bare tre poeng bak fjerdeplassen, som sikrer videre spill i 3. divisjon. Det tenker ikke BIL-treneren noe på.

– Vi spiller for å ha det gøy, og tenker overhodet ikke på tabellplasseringer eller noe slikt. Det får andre lag bekymre seg over, avslutter han.

Stålkameratene neste

Neste helg drar BIL til Mo i Rana og møtet med Stålkameratene. Til tross for at de har kommet sent i gang er det ingen tvil om kvalitetene til ranværingene som havnet på bronseplass i fjor. Det betyr nok en tøff kamp for våre gutter.

[box type=»info»]

KAMPFAKTA

Mosjøen – BIL 1-2 (0-1)
0-1 Christian Haugen (38)
1-1 Fredrik Pettersen (58)
1-2 Joakim Stormo Halsen (70)

BIL: Tommy Horn – Marius Heide Horn, Henning Gladsø, Tobias Lund Korsgaten, Andreas B. Hansten – Isak Amundsen, Fredrik Salhus, Joakim Stormo Halsen – Mathias Gregersen, Christian Haugen, Espen Øverås

Innbyttere: Jørgen S. Rodal (for Gregersen 66), Alfon Slotvik (for Hansten 76), Aleksander Pedersen (for Øverås 81), Andreas Solli[/box]