BIL vant Dana Cup!

Tekst hentet fra BAnett.no (http://www.banett.no/sport/article11351297.ece)

Den historiske bragden er et faktum. BIL vant finalen i G17-klassen i Dana Cup 2-0 mot Djerv 1919 fra Haugesund. Kaptein Fredrik Salhus og Joakim Stormo Halsen scoret målene. Det var lagets åttende strake seirer med 25-2 i samlet målforskjell.

– Det er fantastisk imponerende, sier leder i BIL Fotball Ole-Inge Jenssen.

– Å vinne Dana Cup er den desidert  største prestasjonen noe fotballag fra Sør-Helgeland har gjort, fastslår Knut Brækkan. Han trente BIL-juniorene som kom til kvartfinalen i Norway Cup i 1979 sammen med Thor Knutsen og Svein Helge “Flisa” Nilsen. Og som tidligere sportsjournalist og redaktør i Brønnøysunds Avis har han fulgt idretten i regionen generelt og fotballen spesielt i en mannsalder.

Finaleseieren kommer høyt opp på listen over idrettsprestasjoner samlet sett også.

Ungt lag

BIL stilte med tre overåige spillere, slik turneringsreglementet tillater. Men halvparten av G17-troppen er underårig og besto av kun 14 spillere da sluttspillet startet. Det gjør ikke prestasjonen mindre.

Trener Alexander Ediassen har trent denne gjengen lenge, og er med rette stolt av guttene som kommer fra Brønnøysund, Velfjord, Vega og Vevelstad, samt en gjestespiller fra Fauske/Sprint.

– Dette laget slutter ikke å imponere meg. Dette er «betalingen» for det spillerne og vi i trenerteamet har jobbet med de fire-fem siste årene, sier han.

Det er også «betaling» til de mange ildsjelene som har lagt ned utallige dugnadstimer. Ikke minst i en betydelig anleggssatsing de siste årene med airdomen som prikken over i-en.

Norway Cup som starter søndag befester posisjonen som verdens største fotballturnering. Den 43. utgaven setter ny rekord med 1.639 lag og 32.000 spillere. Dana Cup er tredje størst, men den mest internasjonale turneringen. 2015-utgaven hadde 1.000 lag fra 45 nasjoner. BIL møtte finsk, svensk, tysk, skotsk og georgiansk motstand, i tillegg til tre norske lag. G17-klassen besto av 62 lag.

En slik triumf gir inspirasjon til resten av de unge fotballspillerne på Sør-Helgeland. Det er også godt nytt for BILs A-lag. Syv av spillerne på vinnerlaget spilte de fleste vårkampene for A-laget som leder 4. divisjon HeSa. Ytterligere fem har også bidratt. 15. august fortsetter jakten på opprykk til 3. divisjon.

Se hele finalekampen på YouTube: –

[button link=”https://www.youtube.com/watch?v=2vfvYAbwL2Q” size=”large” icon=”youtube” color=”red”]Se finalen![/button]

 

BILs seiersrekke i Hjørring på Nord-Jylland:

Gruppespillet: BIL – Mandalskameratene 4-0

Gruppespillet: BIL – NJS (Finland) 3-0

Gruppespillet: BIL – Ockelbo (Sverige) 6-0

16-delsfinale: BIL – Eidanger (Porsgrunn) 4-0

8-delsfinale: BIL – Düren-Niederau (Tyskland) 2-1

Kvartfinale: BIL – Clachnacuddin (Skottland) 1-0

Semifinale: BIL – Vake (Georgia) 3-1

Finale: BIL – Djerv 1919  2-0