BIL U19 til semifinale

BIL-juniorene kom til semifinale i NM-kvalifiseringen i Nordland, mens to dommertalenter gjorde sine saker bra.

Juniorlaget gjorde en flott turnering i fotballhallen i Fauske denne helga, men det holdt dessverre ikke til en plass i juniorcupen. På dommersiden hadde vi to representanter.

Stor tropp

BIL reiste til turneringen med alle 18 tilgjengelige spillere, etter at svært mange måtte melde avbud av ulike årsaker. De som var representert gjorde imidlertid sine saker veldig bra.

Tre seiere og ett tap

Det ble seier i åpningskampen mot Olderskog, en kamp de styrte fra start til slutt. Korte kamper på tretti minutter gjorde at man måtte være topp konsentrerte absolutt hele tiden.

I den andre kampen ble det 2-0 over Saltdalskameratene etter to mål av Eskil Mattias Melstein – som også scoret målet mot Olderskog – mens de var veldig uheldig som slapp inn mål på tampen mot Sandnessjøen i siste kamp lørdag kveld.

Søndag måtte de slå Fauske Sprint for å gå videre, og en spennende kamp endte til slutt 2-0 til BIL, etter scoring av Victor André Stokkvold Figueiredo og Michael Storøy.

Spesiell puljeavslutning

I utgangspunktet var man forberedt på å møte Innstrandens i semifinalen, da Sandnessjøen bare behøvde ett poeng mot Olderskog – som hadde tapt alle sine tre kamper – for å bli puljevinner, men Olderskog sjokkerte alle i SKS Arena ved å knuse laget fra Alstahaug, og dermed ta sine første poeng i turneringen.

Det betydde at man i stedet skulle møte hardtsatsende Rana FK, mens Sandnessjøen skulle møte Innstrandens, noe de gulkledte ikke virket å sture nevneverdig over.

Kort forberedelsestid

Med bare litt over en time å forbedrede seg på, ble det en vanskelig kamp mot Ranaværingene, som hadde spilt én kamp mindre og hadde kunnet forberede seg siden i går kveld.

De tok tidlig ledelsen og ledet hele 4-0 til pause. Rana økte denne med enda et mål i andreomgangen, og kunne dermed juble for plass i juniorcupens første runde*

* Begge lag som tar seg til finale er kvalifisert for NMs første runde for juniorer. I tillegg er Bodø/Glimt kvalifisert da seniorlaget spiller Eliteserie.

I den andre semifinalen slo Innstrandens for øvrig Sandnessjøen 1-0. Sistnevnte fikk også en spiller direkte utvist.

Finalen ble for øvrig avlyst etter at både Innstrandens og Rana ble enige om å droppe den.

U19 i fauske: Foran: Einar Almendingen, Eskil Melstein, Boom Srisuk, Victor Figueiredo, Milander Rasch, Robert Rande og Sevald Andreassen. Bak: Michael Storøy, André Vollan, Hadi Karimi, Viktor Blomseth, Henrik Pedersen, Leander Helmersen, Trym Buarøy, Mathias Olaussen, Tobias Strand, Benjamin Martinsen og Ruben Saltnes. Trykk bilde for å se større.

Fornøyd trener

– Vi gjør gode prestasjoner til tross for at vi er et veldig ungt lag hvor seks av spillerne våre er guttespillere, og vi ikke har rukket å bli skikkelig samspilte i forkant av turneringen, forteller trener Martin Einvik, som sammen med Marius Heide Horn ledet guttene i helga.

– Vår svakeste kamp var mot Sandnessjøen hvor vi tross alt er veldig uheldig som slipper inn mål rett før full tid. Vi var svært gode mot Fauske, og så møter vi et godt og sammensatt kollektiv i Rana FK. Vi ypper oss litt, men vi ble et nummer for små i den kampen, sier han videre, før han må skynde seg i minibussen hjem til Brønnøysund.

Kapteinen synes laget viste fin utvikling

Kaptein Michael Storøy. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Michael Storøy var lagkaptein under turneringen, og kantspilleren forteller fra minibussen på vei hjem om en turnering hvor de har en fin formutvikling:

– Jeg synes vi starter litt svakt mot Olderskog selv om vi vinner, men de øvrige kampene var av bedre kvalitet, selv om vi går på et kjedelig tap mot Sandnessjøen. I semifinalen mot Rana var vi ikke på høyde med de, men presser greit og ser tidvis lovende ut, forteller Michael.

To dommere representert

Dennis og Ingrid – henholdsvis i midten og til venstre i de to bildene.

På dommersiden var BIL representert med to talenter. Dennis Berg Smalsundmo og Ingrid Aasberg Nilsen ble begge tatt ut av NFK, og dømte flere kamper. Dennis var fornøyd med egen innsats:

– Det har vært en lang helg, men det har vært veldig gøy og kan ikke være mer fornøyd med slik det har gått, forteller Dennis, som i tillegg til dommergjerningen også er A-lagsspiller i klubben.

Han skryter også av Ingrids innsats:

– Ingrid dømte veldig bra, og fikk mange gode tilbakemeldinger etter sine kamper, både som hoved- og assistentdommer, sier Dennis.

Vi gratulerer guttene, Dennis og Ingrid med innsatsen, og ønsker de god tur hjem til Brønnøysund!